Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πόθεν έσχες - ΝΣΚ: Δεν επιτρέπεται ο έλεγχος δηλώσεων για χρόνο μεγαλύτερο της πενταετίας από το τέλος του έτους υποβολής της δήλωσης

Πόθεν έσχες - ΝΣΚ: Δεν επιτρέπεται ο έλεγχος δηλώσεων για χρόνο μεγαλύτερο της πενταετίας από το τέλος του έτους υποβολής της δήλωσης
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσηςΣύμφωνα με την υπ' αριθ. 89/2020 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, δεν επιτρέπεται ο έλεγχος δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης υπόχρεου για χρόνο μεγαλύτερο της πενταετίας από το τέλος του έτους υποβολής της δήλωσης, ανεξαρτήτως αν οι σχετικές εντολές ελέγχου έχουν εκδοθεί πριν ή μετά την ισχύ του ν. 4571/2018, με την επιφύλαξη της συνδρομής της εξαιρετικής περίπτωσης του νόμου. Περαιτέρω, η Διοίκηση υποχρεούται να ανακαλέσει τις σχετικές εντολές ελέγχου κατά το μέρος που το ελεγχόμενο χρονικό διάστημα εκτείνεται πέραν της πενταετίας (ομόφωνα).
Η απάντηση του ΝΣΚ δεν διαφοροποιείται στις περιπτώσεις που η εντολή ελέγχου δηλώσεως περιουσιακής κατάστασης εκδόθηκε κατόπιν αιτήματος άλλης Υπηρεσίας, η οποία διενεργεί προκαταρκτική εξέταση κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας (ομόφωνα).

Εκκρεμεί η αποδοχή της Γνωμοδότησης

Δείτε την Γνωμοδότηση ΝΣΚ 89/2020 από το φορολογικό αρχείο του κόμβου

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης