Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας: Αίτημα παράτασης φορολογικών δηλώσεων 2019

ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας: Αίτημα παράτασης φορολογικών δηλώσεων 2019
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά


Πύργος, 13/7/2020

Προς,
Υπουργό Οικονομικών
κύριο Χρήστο Σταϊκούρα

Υφυπουργό Οικονομικών
κύριο Απόστολο Βεσυρόπουλο
 

Κύριοι, μένουν 17 ημέρες (15 αν βγάλουμε τις Κυριακές) για να λήξει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και υπολείπονται ακόμα περίπου 2.500.000 δηλώσεις για υποβολή. Αυτό σημαίνει ότι, ακόμα και δουλεύοντας 18 ώρες την ημέρα, που δεν πρόκειται να γίνει, το πρόβλημα θα το έχει και πάλι το taxis που δεν θα μπορεί να αντέξει τον αριθμό των υποβολών που απαιτούνται.  Γνωρίζοντας ότι παράλληλα υπάρχουν ΦΠΑ που πρέπει να υπολογιστούν και να υποβληθούν, ΙΚΑ, ΑΠΔ, ΦΜΥ και αρκετές από τις πλατφόρμες για τον Covid-19 που υπάρχουν ακόμα, οι λύσεις είναι οι εξής:

Δίνετε παράταση στη λήξη μέχρι τις 15/9/2020, μία και έξω, όχι δέκα δέκα μέρες, για να καλύψουμε τους 5 μήνες από την ημερομηνία ανοίγματος του συστήματος, ή αφήνετε το σύστημα ανοιχτό, χωρίς την επιβολή προστίμων, με την ανάλογη υπουργική απόφαση φυσικά (ακόμα πληρώνουν πρόστιμα οι συνάδελφοι από το 2014) με παράλληλη μείωση των αριθμό των δόσεων για κάθε μήνα που περνάει.

Η απόφαση πρέπει να παρθεί και να ανακοινωθεί άμεσα. Σε αντίθετη περίπτωση, αν μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα δεν ανακοινωθεί παράταση,  θα ζητήσουμε από τα μέλη μας να αφήσουν στην άκρη ό,τι αφορά τα μέτρα για τον Covid-19, θα πρέπει φυσικά να εξηγήσετε στους πολίτες γιατί δεν θα πάρουν ό,τι δικαιούνται να πάρουν, ώστε να ασχοληθούμε απρόσκοπτα με τις φορολογικές δηλώσεις και τα ΦΠΑ, μέχρι την ημερομηνία λήξης τους, 29/7 για τις φορολογικές δηλώσεις και 31/7 για τα ΦΠΑ. Πέραν αυτών των ημερομηνιών, προτείνουμε στα μέλη μας να σταματήσουν κάθε είδους υποβολές μέχρι να ξανά ανοίξει το σύστημα για να υποβάλουμε δηλώσεις χωρίς την επιβολή προστίμων. Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Βάλαμε πλάτη όλο αυτό το διάστημα, αλλά δεν δημιουργήσαμε εμείς το πρόβλημα για να το λύσουμε κιόλας. Και οι ανθρώπινες αντοχές έχουν τα όριά τους.


 
Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. της ΕΛΦΕΕ Ν. Ηλείας
 



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης