Το σχόλιο της Δευτέρας, έτσι απλά

Ανασκοπήσεις - Το σχόλιο της Δευτέρας

13 Ιούλιος 2020
Taxheaven.grΕπιμέλεια
Κωνσταντίνος Αντ. Κουλογιάννης
Πτυχιούχος Τ.Ε.Ι.
Λογιστής - Φοροτεχνικός
Μέλος της επιστημονικής ομάδας του Taxheaven


Εκκινούν από σήμερα οι θερινές εκπτώσεις και είναι ευκαιρία για τους πολίτες να "ξεχυθούν" στις κατά τόπους αγορές για να ξοδέψουν τα χρήματα που έχουν μαζέψει από τις αποζημιώσεις, την επιστρεπτέα προκαταβολή αλλά και όλα τα υπόλοιπα μέτρα την περίοδο αυτή της πανδημίας. Προσοχή βέβαια γιατί με τον νέο νόμο (4703/2020 Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις.) μπορούν να τεθούν περιορισμοί σε συναθροίσεις που διαταράσσουν την κοινωνικοοικονομική ζωή της κάθε περιοχής ή δημιουργούν κυκλοφοριακά προβλήματα.


«Επιστρέψτε την προκαταβολή»

Μεθαύριο είναι η τελευταία ημέρα για την αίτηση στο σίκουελ της επιστρεπτέας προκαταβολής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα φτάσουμε μέχρι την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ. Άλλωστε τα πετυχημένα σίκουελ φτάνουν το πολύ μέχρι το νούμερο ΙΙΙ, μετά αρχίζουν και γίνονται βαρετά.
 

Μείωση ενοικίου 40% για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο - Υπεγράφη η απόφαση
Την υπουργική απόφαση με την οποία προσδιορίζονται οι πληττόμενες επιχειρήσεις, για τις οποίες θα ισχύσει η μείωση ενοικίου 40% και για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Οι επιχειρήσεις αυτές δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού, των Μεταφορών, της Εστίασης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
Με λίγα λόγια θα έχουμε και νέες προθεσμίες για υποβολή δήλωσης Covid-19.

«ΕΡΓΑΝΗ - ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ - ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ»


 

 

 

 


«Σημεία και τερατάκια»

Σχετικά με τις δηλώσεις εισοδήματος και την αποχή. Δεν ξέρω εάν το παρατηρήσατε αλλά δεν κάναμε αποχή μόνο τις ημέρες που ορίστηκαν από τους συνδικαλιστικούς φορείς μας.  Η ροή υποβολής δηλώσεων δείχνει ότι δεν ασχολούμαστε και πολύ με την υποβολή των δηλώσεων, για τον απλούστατο λόγο ότι οι περισσότεροι από εμάς δίνουμε προτεραιότητα σε άλλες εργασίες. Λες και πλανάται στην ατμόσφαιρα μια σιγουριά ότι θα δοθεί και άλλη παράταση ένα πράγμα....


Προσπερνάω το θέμα της πληθώρας των αποφάσεων που έχουν εκδοθεί και αφορούν αμιγώς θέματα σχετικά με την πανδημία (649 έως σήμερα), για να σημειώσω ότι δεν είναι μόνο αυτές. Συνολικά από την αρχή του έτους έχουν δημοσιευθεί στα αντικείμενα που μας απασχολούν, 1277 αποφάσεις/εγκύκλιοι (μέχρι σήμερα) και 51 νόμοι.... Σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνονται φυσικά οι δικαστικές αποφάσεις, οι αποφάσεις της ΔΕΔ, του Σ.ΛΟ.Τ., οι οδηγίες και οι κανονισμοί της Ε.Ε., καθώς και άρθρα και μελέτες που δημοσιεύει ο κόμβος.


Παραθέτω όπως ακριβώς το λάβαμε το κείμενο ενός συναδέλφου που μας ήρθε σε email
Αξιότιμοι Κύριοι Βεσυρόπουλε και Πιτσιλή ,
με μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε καθημερινά ότι προσερχόμαστε στην εργασία μας χωρίς να μπορούμε να εργαστούμε λόγω της μη λειτουργίας του taxisnet. Πως θα ήταν άραγε αν πηγαίνατε στο γραφείο σας και χάνατε τον μισό χρόνο σας να ανοιγοκλείνεται τον υπολογιστή σας επειδή δεν "τρέχει γρήγορα";
Εγκύκλιοι και αποφάσεις στο παρά πέντε, με καταληκτικές ημερομηνίες που φλερτάρουν μόνιμα το πρόστιμο και τον φοροεισπρακτικό χαρακτήρα.
Επιληφθείτε άμεσα της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η υποβολή των δηλωτικών υποχρεώσεων των φορολογούμενων πολιτών και επιχειρήσεων και φροντίστε πρώτα απ' όλα οι αρμόδιες υπηρεσίες να είναι σύννομες και συνεπείς απέναντι στους φορολογούμενους πολίτες και σε εμάς τους επαγγελματίες Λογιστές-Φοροτεχνικούς, γιατί αυτή τη φορολογική χρονιά οι αρμόδιες υπηρεσίες έχετε υπερβεί τα εσκαμμένα. 

Δώστε χρόνο έγκαιρα, ισόποσης απώλειας του χρόνου λόγω της τρίμηνης πανδημίας για την υποβολή των δηλώσεων εισοδήματος. Έχουμε φτάσει στο έσχατο σημείο να υποκαθιστούμε πλέον τα ΚΕΠ και τις περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΟΑΕΔ, ΕΦΚΑ-ΙΚΑ, ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ κτλ), υπό αυτές τις έκτακτες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σίγουρα δεν είναι αυτή η δουλειά μας, αλλά αν πλέον η πολιτική σας στοχεύει σε αυτό, γνωστοποιείστε το σε όλους μας, και κάντε άμεσα τις απαραίτητες δημοσιονομικές περικοπές να αναπνεύσουμε, και να μην υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων. 
Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και κατ επέκταση των δημόσιων υπηρεσιών θα έπρεπε να είχε πραγματωθεί εχθές. Αλλάξτε το στο μέτρο που σας αναλογεί, για να έχετε την ορθολογική εικόνα που θα έπρεπε να είχε ένα σοβαρό κράτος για το ανθρώπινο δυναμικό του, την απόδοση του και την σχέση κόστους-απόδοσης. 
Είμαστε ο συνδετικός κρίκος του κράτους και της επιχείρησης, πρέπει επιτέλους να μας ακούσετε, μην συνεχίζετε τα λάθη των προκατόχων σας. Οι θέσεις σας χρήζουν γενναίες αποφάσεις στην ώρα τους.
Με εκτίμηση και την πίστη ότι θα φανείτε αντάξιοι των συνθηκών,
«Χρήσιμα άρθρα  - Επισημάνσεις..»
 «Λιγότερο αλλά εξίσου σημαντικά θέματα εβδομάδος »
«Νομοθεσία»


Τα νέα νομοσχέδια κατατίθενται τις τελευταίες ημέρες  με τον ίδιο ρυθμό που εκδίδονται οι αποφάσεις. Παραθέτω κατωτέρω τις σημαντικότερες διατάξεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και οι οποίες είτε έχουν ψηφιστεί, είτε αναμένονται να ψηφιστούν εντός της εβδομάδας, είτε βρίσκονται σε νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί σε διαβούλευση.   «Διατάξεις που ψηφίστηκαν»
 «Διατάξεις σε νομοσχέδιο που δεν έχουν ακόμα ψηφιστεί»«Διατάξεις που έρχονται»

 


«Ψηφιακά..»

- Η ψηφιακή αναβάθμιση της Βουλής: Τα έργα του τελευταίου εξαμήνου
- Εφαρμογές και πληροφοριακά συστήματα 206 δημόσιων φορέων φιλοξενούνται σήμερα στο G-Cloud της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.«Σημαντικές φορολογικές και μη αποφάσεις»


   Σημαντική απόφαση: Η απόφαση για την παράταση των ΜΥΦ

   Σημαντική απόφαση: Δεν προλαβαίνει ούτε η ΑΑΔΕ
   Σημαντική απόφαση: Πως εφαρμόζεται η διαδικασία υποβολής δηλώσεων φορολογίας κεφαλαίου και η λήψη πιστοποιητικών των φορολογιών κεφαλαίου - Εγκύκλιος ΑΑΔΕ

   Σημαντική απόφαση: Καθορισμός των απαιτούμενων δικαιολογητικών και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας για την απόδειξη της καταστροφής του πλοίου.

   Σημαντική απόφαση: Νέες εισφορές Επικουρικής ασφάλισης και Εφάπαξ παροχών Ελ. Επαγγελματιών, Αυτοαπασχολούμενων και έμμισθων δικηγόρων, μηχανικών και υγειονομικών   Σημαντική απόφαση: Μείωση ΕΝΦΙΑ ΦΠ 2020. Aναστολή εφαρμογής διατάξεων για θέματα υποβολής δηλώσεων φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, μεταβίβασης ακινήτων Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 35 και 46 του ν. 4701/2020.   Σημαντική απόφαση: Μείωση από 1/6/2020 των ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη-εργαζόμενου για τους απασχολούμενους με πλήρη απασχόληση - Οδηγίες από τον ΕΦΚΑ   Καθορισμός των λεπτομερειών εφαρμογής του μέτρου της απόσταξης οίνου σε περίπτωση κρίσης που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του άρθρου 3 του κατ’ εξουσιοδότηση Καν (ΕΕ) 2020/592   Σημαντική απόφαση: Παράδοση αγαθών με απαλλαγή από το φόρο προστιθεμένης αξίας που προορίζονται για τον εφοδιασμό πλοίων ναυτιλιακών εταιρειών, η διαχείριση των οποίων έχει ανατεθεί σε επιχειρήσεις εγκατεστημένες στην Ελλάδα βάσει του Α.Ν.89/67 - Τήρηση τελωνειακών διατυπώσεων εξαγωγής και τιμολόγηση της παράδοσης αγαθών


«Λοιπές αποφάσεις»

845/174099/2020 Τροποποίηση της υπ’ αρ. 425/42522/20.5.2013 κοινής απόφασης των Αναπληρωτών Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα «Διαδικασία υποβολής της ετήσιας Ενιαίας Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής, σε εφαρμογή του ν. 3877/ 2010 (Α΄ 160), τρόποι καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛ.Γ.Α.) και Ασφαλιστική Ενημερότητα» (Β΄ 1239). Ε.2105/2020 Συμπλήρωση της εγκυκλίου υπ' αριθμ. Ε.2050/16.04.2020 (ΑΔΑ: ΨΞΛΜ46ΜΠ3Ζ-ΥΔΚ) με θέμα την παροχή οδηγιών, στο πλαίσιο της λήψης έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, κατά την εκτέλεση τελωνειακών εργασιών«Λοιπές ειδήσεις»

Ενισχύεται το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ με 7 εκατ. ευρώ - Αυξάνονται οι δικαιούχοι σε 370.000 Τουρισμός για Όλους: Νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων Παρατείνονται τα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και ιδιώτες από τις τράπεζες - Αναστολή δόσεων κεφαλαίου ή και τοκοχρεωλυτικών δόσεων μέχρι και την 31η.12.2020 Οι δημόσιες συμβάσεις για τις υπηρεσίες λογιστή το 2ο τρίμηνο του 2020 Στη δημοσιότητα η λίστα με τα χρηματικά ποσά για την καμπάνια κατά του κορωνοϊού
«Αρθρογραφία»

Άρθρα Αναστολή καταβολής Φ.Π.Α. για τις εν εξελίξει από 1.7.2020 κατασκευαστικές εργασίες σε ξενοδοχειακά καταλύματα ή νέες κατασκευές καταλυμάτων - Βήματα και επισημάνσεις εφαρμογής της Α.Υ.Ο. Α.1150/2020«Αποφάσεις ΔΕΔ»

ΔΕΔ 906/2020 Χαρτόσημο - Δεκαετής παραγραφή λόγω συμπληρωματικών στοιχείων με βάση τις διατάξεις του 2238/1994 - Δανεισμός μεταξύ ιδιωτών ΔΕΔ 367/2020 Μη χρησιμοποίηση επενδυτικού παγίου εντός πενταετίας για λόγους που δεν οφείλονται στην εταιρία ΣτΕ 1862/2019 ΔΕΔ Α 532/2020 Απόρριψη - Εξόφληση τιμολογίων θυγατρικής με καταβολή σε λογαριασμό της αλλοδαπής μητρικής θεωρείται διευκόλυνση και χαρτοσημαίνεται«Επανεκκίνση Νο 1..»

 

ΔΙα/ΓΠ.οικ. 41013/30.6.2020 Επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα των υπηκόων τρίτων κρατών πλην των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Συμφωνίας Σένγκεν προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 για το χρονικό διάστημα από 1.7.2020 έως και 15.7.2020. ΔΙΔΑΔ/Φ.70Α/39/12376/2020 Καθορισμός ωρών λειτουργίας των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) Πως θα εξυπηρετούνται οι πολίτες από τον e-ΕΦΚΑ - Μέτρα προστασίας και ρυθμίσεις στα πλαίσια της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού Υγειονομικά πρωτόκολλα για τη διεξαγωγή συνεδρίων 10249/3.7.2020 Υγειονομικά πρωτόκολλα για τη διεξαγωγή συνεδρίων Οι νέοι κανόνες λειτουργίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων από 07.07 έως και τις 12.07.2020 Δ1α/ΓΠ.οικ.44063/10.7.2020 Επιβολή του μέτρου της αναγκαστικής διάθεσης στο Δημόσιο ξενοδοχειακού καταλύματος για την κάλυψη έκτακτων αναγκών προσωρινής διαμονής φυσικών προσώπων, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, για το χρονικό διάστημα από 10.7.2020 έως και 30.09.2020. Δ1α/ΓΠ.οικ. 42887/7.7.2020 Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας,προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 10340/6.7.2020 Τροποποίηση της υπ' αρ. 8825/12.6.2020 απόφασης Υπουργών Οικονομικών και Τουρισμού με τίτλο «Μίσθωση τουριστικών καταλυμάτων για την κάλυψη αναγκών δημόσιας υγείας για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων για την αντιμετώπιση του κινδύνου της μετάδοσης του COVID-19 (Β' 2270) 40036/07.07.2020 Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων παρόχων τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2020-2021
«Δικαστικά»

 

ΔΕΕ - Κατασκευαστής αυτοκινήτων του οποίου τα παρανόμως χειραγωγηθέντα οχήματα μεταπωλούνται σε άλλα κράτη μέλη μπορεί να εναχθεί ενώπιον των δικαστηρίων αυτών των κρατών ΔΕΕ - Εθνική ρύθμιση μπορεί να προβλέπει ορισμένη προθεσμία παραγραφής για την άσκηση αγωγής με αίτημα την επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων βάσει καταχρηστικής ρήτρας σε σύμβαση συναφθείσα μεταξύ επαγγελματία και καταναλωτή ΔΠΑ - Χορήγηση προσαύξησης οικογενειακών βαρών σε τρίτα πρόσωπα, επιφορτισμένα με την επιμέλεια ανηλίκων ΔΠΑ - Απόρριψη αίτησης αναστολής εκτέλεσης προστίμου λόγω κορωνοϊού σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος Υπόθεση C-43/19 Παροχή υπηρεσιών εξ επαχθούς αιτίας - Αποζημίωση σε περίπτωση μη τήρησης από τους πελάτες της ελάχιστης περιόδου συμβατικής δέσμευσης - Χαρακτηρισμός Υπόθεση C-716/18 Ειδικό καθεστώς μικρών επιχειρήσεων - Μέθοδος υπολογισμού του ετήσιου κύκλου εργασιών ο οποίος χρησιμεύει ως σημείο αναφοράς για την εφαρμογή του ειδικού καθεστώτος μικρών επιχειρήσεων - Έννοια της “πράξεως επί ακινήτου η οποία έχει παρεπόμενο χαρακτήρα” - Μίσθωση ακινήτου από φυσικό πρόσωπο που ασκεί διάφορα ελεύθερα επαγγέλματα Υπόθεση C-374/19 Φόρος προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) - Οδηγία 2006/112/ΕΚ - Διακανονισμός των εκπτώσεων - Μεταβολή του δικαιώματος έκπτωσης - Αγαθό επένδυσης που χρησιμοποιείται συγχρόνως για φορολογούμενες και για απαλλασσόμενες του φόρου πράξεις - Παύση της δραστηριότητας η οποία παρέχει δικαίωμα έκπτωσης - Υπολειμματική και αποκλειστική χρήση για απαλλασσόμενες του φόρου πράξεις Υπόθεση C-343/19 Προδικαστική παραπομπή - Δικαστική συνεργασία σε αστικές υποθέσεις - Κανονισμός (ΕΕ) 1215/2012 - Άρθρο 7, σημείο 2 - Διεθνής δικαιοδοσία επί ενοχών εξ αδικοπραξίας ή οιονεί αδικοπραξίας - Τόπος όπου συνέβη το γενεσιουργό της ζημίας γεγονός - Τόπος επέλευσης της ζημίας - Χειραγώγηση των δεδομένων σχετικά με τις εκπομπές καυσαερίων από κινητήρες παραγόμενους από κατασκευαστή αυτοκινήτων Υποθέσεις C-698/18 και C-699/18 Προδικαστική παραπομπή - Οδηγία 93/13/ΕΟΚ - Σύμβαση προσωπικού δανείου - Σύμβαση που έχει εκτελεστεί πλήρως - Διαπίστωση του καταχρηστικού χαρακτήρα των συμβατικών ρητρών - Αγωγή για την επιστροφή των ποσών που καταβλήθηκαν αχρεωστήτως βάσει καταχρηστικής ρήτρας - Δικονομικές ρυθμίσεις - Τακτική αγωγή μη υποκείμενη σε αποσβεστική προθεσμία - Τακτική αγωγή ενοχικού και περιουσιακού χαρακτήρα, υποκείμενη σε παραγραφή - Χρονικό σημείο ενάρξεως της παραγραφής - Αντικειμενικό χρονικό σημείο γνώσεως του καταναλωτή περί της υπάρξεως καταχρηστικής ρήτρας Υπόθεση C-19/19 Φορολογική απαίτηση του αιτούντος κράτους μέλους που εισπράχθηκε από το κράτος μέλος αποδέκτη της αιτήσεως εισπράξεως - Χαρακτήρας της απαιτήσεως αυτής - Έννοια του “προνομίου” - Νόμιμος συμψηφισμός της εν λόγω απαιτήσεως με φορολογική οφειλή του κράτους μέλους αποδέκτη της αιτήσεως Υπόθεση C-716/18 Ειδικό καθεστώς μικρών επιχειρήσεων – Μέθοδος υπολογισμού του ετήσιου κύκλου εργασιών ο οποίος χρησιμεύει ως σημείο αναφοράς για την εφαρμογή του ειδικού καθεστώτος μικρών επιχειρήσεων – Έννοια της “πράξεως επί ακινήτου η οποία έχει παρεπόμενο χαρακτήρα” – Μίσθωση ακινήτου από φυσικό πρόσωπο που ασκεί διάφορα ελεύθερα επαγγέλματα Υπόθεση C-374/19 Φόρος προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) – Οδηγία 2006/112/ΕΚ – Διακανονισμός των εκπτώσεων – Μεταβολή του δικαιώματος έκπτωσης – Αγαθό επένδυσης που χρησιμοποιείται συγχρόνως για φορολογούμενες και για απαλλασσόμενες του φόρου πράξεις – Παύση της δραστηριότητας η οποία παρέχει δικαίωμα έκπτωσης – Υπολειμματική και αποκλειστική χρήση για απαλλασσόμενες του φόρου πράξεις Υπόθεση C-146/19 Φόρος προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) - Οδηγία 2006/112/ΕΚ - Άρθρα 90 και 273 - Βάση επιβολής του φόρου - Μείωση - Άρνηση - Μη καταβολή - Υποκείμενος στον φόρο που δεν έχει αναγγείλει την απαίτησή του στο πλαίσιο της πτωχευτικής διαδικασίας που κινήθηκε κατά του οφειλέτη - Αρχές της φορολογικής ουδετερότητας και της αναλογικότητας - Άμεσο αποτέλεσμα

«Υποχρεώσεις εβδομάδος»

15/07 2020 Υποβολή στο Π.Σ. Εργάνη εντύπων 11.1 - Απολογιστικό Έντυπο Γνωστοποίησης Στοιχείων Λήψης Άδειας Ειδικού Σκοπού και Συσχετιζόμενης Κανονικής Άδειας του άρθρου 4 παρ. 3στ της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 55/ 11.03.2020), για τη χρήση άδειας ειδικού σκοπού από τους εργαζομένους, μηνός Ιουνίου

15/07 2020 Υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων στο Π.Σ. Εργάνη επιχειρήσεων-εργοδοτών α) κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών, τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων, εποχικής λειτουργίας που θέτουν σε αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις, εποχικής λειτουργίας, κατά τη θερινή τουριστική περίοδο 2020 και β) επιχειρήσεων κλάδου της εστίασης που πλήττονται σημαντικά βάσει ΚΑΔ και αναστέλλουν ή παρατείνουν την αναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, κατά το μήνα Ιούνιο 2020

15/07 2020 Υποβολή έκτακτης δήλωσης Φ.Π.Α. και καταβολής του φόρου μηνός Ιουνίου

15/07 2020 Υποβολή δήλωσης και απόδοσης φόρου χρηματιστηριακών συναλλαγών μηνός Ιουνίου

15/07 2020 Υποβολή δήλωσης καταβολής φόρου εισοδήματος αμοιβαίων κεφαλαίων προηγούμενου εξαμήνου

15/07 2020 Υποβολή δήλωσης καταβολής φόρου εισοδήματος εταιρειών επενδύσεων χαρτοφυλακίου προηγούμενου εξαμήνου

15/07 2020 Απόδοση οφειλόμενων τελών χαρτοσήμου επί δανείων κινούμενων ως τρεχούμενων δοσοληπτικών λογαριασμών για φορολογικό έτος που έληξε στις 31.12 του προηγούμενου έτους

15/07 2020 Υποβολή αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ενίσχυση με τη μορφή της επιστρεπτέας προκαταβολής για ιδιωτικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου, που επλήγησαν οικονομικά λόγω του κορωνοϊού για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο 2020

15/07 2020 Υποβολή Α.Π.Δ. Δημοσίου Τομέα, μισθολογικών περιόδων 02/2020 και 03/2020 και Α.Π.Δ. των ασφαλιστικών εισφορών του τ. Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω., μισθολογικής περιόδου 03/2020 και 04/2020

16/07 2020 Υποβολή και πληρωμή χρηματικού ποσού 35% επί του μικτού κέρδους εταιρειών παροχής υπηρεσιών στοιχημάτων και τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, που είναι νόμιμα εγκατεστημένες σε κράτη μέλη της Ε.Ε. και του Ε.Ο.Χ. μηνός Ιουνίου

17/07 2020 Υποβολή υπεύθυνης δήλωσης οικονομικών στοιχείων εργαζομένων στο ΠΣ Εργάνη, από τις επιχειρήσεις - εργοδότες που εντάχθηκαν στον μηχανισμό «Συν-εργασία» από 15.6.2020 έως και 30.6.2020 (Β' φάση)Για όσους δίνουν άδειες την περίοδο αυτή (ΓΣΕΕ: Διευκρινίσεις για την ετήσια άδεια των εργαζομένων )


Καλή συνέχεια.