Συνταγματική η έκτακτη εισφορά επιμένει ο Γ. Παπαθανασίου

Οικονομικές Ειδήσεις

30 Ιούλιος 2009
Την πεποιθήση του ότι η διαδικασία καταβολής έκτακτης εισφοράς θα προχωρήσει κανονικά επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου. Taxheaven.gr

Συνταγματική η έκτακτη εισφορά επιμένει ο Γ. Παπαθανασίου

Την πεποιθήση του ότι η διαδικασία καταβολής έκτακτης εισφοράς θα προχωρήσει κανονικά επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου.

Στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για  τα σκάφη αναψυχής που περιλαμβάνει και  την επιβολή  έκτακτης εισφοράς, επισήμανε : "Με αφορμή μια διαταγή αναστολής εκτέλεσης που δόθηκε σε μια περίπτωση φορολογουμένου μέχρι την εκδίκαση της αναστολής εκτέλεσης, και η οποία δεν εισέρχεται στην ουσία της προσφυγής του φορολογούμενου και δεν αποτελεί πρόκριμα ούτε της σχετικής αίτησης αναστολής που θα εκδικασθεί, έσπευσαν πολλοί να μιλήσουν για δήθεν απόφαση που τινάζει στον αέρα την έκτακτη εισφορά και δημιουργήθηκε μέγα θέμα. Επίσης να τονίσω ότι όταν δύο μέρες αργότερα δύο αντίστοιχες αιτήσεις για διαταγή αναστολής απορρίφθηκαν στη Θεσσαλονίκη, η είδηση πέρασε στα ψιλά".

Πρόσθεσε ότι "εφάπαξ έκτακτες εισφορές έχουν επιβληθεί και στο παρελθόν και μάλιστα σε περιόδους όπου δεν υπήρχε διεθνής οικονομική κρίση. Και έχουν κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας ως συνταγματικές".

Πηγή Ελευθεροτυπία