Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΠΟΦΕΕ - Σύλλογος λογιστών Ν. Ρεθύμνης: Αίτημα επανεξέτασης του χρόνου συμπλήρωσης κύκλου εργασιών κάθε μήνα για επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής

ΠΟΦΕΕ - Σύλλογος λογιστών Ν. Ρεθύμνης: Αίτημα επανεξέτασης του χρόνου συμπλήρωσης κύκλου εργασιών κάθε μήνα για επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)

Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα
Τηλ. 210 82 53 445 - 446
Φαξ. 210 82 53 446
Email(1): [email protected]
Email(2): [email protected]

Προς
Τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Σταϊκούρα Χρήστο
Τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
κ. Γεωργιάδη Άδωνι
Τον Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο
Τον Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Σκυλακάκη Θεόδωρο

Κοινοποίηση
Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων
κ. Πιτσιλή Γεώργιο
 
Αθήνα, 10 Ιουλίου 2020
Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 108 

 
Θέμα: Αίτημα για επανεξέταση του χρόνου συμπλήρωσης κύκλου εργασιών κάθε μήνα για επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σας κοινοποιεί αίτημα του Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν.Ρεθύμνης, το οποίο βρίσκει απόλυτα σύμφωνη την Ομοσπονδία και τα μέλη της, και με το οποίο ζητείται η επανεξέταση του χρόνου συμπλήρωσης κύκλου εργασιών κάθε μήνα, όπως αυτός αναφέρεται στις υποχρεώσεις για το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Παραθέτουμε το αίτημα του Συλλόγου:

Αξιότιμοι υπουργοί

Η ΓΔΟΥ 131/13.6.2020 όσον αφορά τον χρόνο συμπλήρωσης του κύκλου εργασιών κάθε μήνα αναφέρει:

Β. «Για τους μήνες Ιούνιο έως και Δεκέμβριο 2020, οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως τύπου τηρούμενων βιβλίων, συμπληρώνουν τον κύκλο εργασιών ΦΠΑ ή τα ακαθάριστα έσοδα κάθε μήνα, κατά περίπτωση, από την τρίτη (3η) μέχρι τη δέκατη (10η) ημέρα του επόμενου μήνα.».

• Σαν σύλλογος λογιστών με δημοσίευση στον τοπικό τύπο ενημερώσαμε εγκαίρως ότι οι επιχειρήσεις που αιτήθηκαν για επιστρεπτέα πρέπει να παραδίδουν έως τις 5 του μήνα το αργότερο στους λογιστές τους τα παραστατικά εσόδων του προηγούμενου μήνα.
• Και ο κάθε λογιστής ξεχωριστά προσπάθησε να το επισημάνει στους πελάτες του.
• Στην πράξη, διαπιστώσαμε ότι οι επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμα συντονιστεί να κατανοήσουν τις νέες υποχρεώσεις και είτε παρέδωσαν τα παραστατικά εσόδων πολύ αργά με συνέπεια την αδυναμία των λογιστικών γραφείων να προλάβουν να τα  επεξεργαστούν  είτε δεν τα έχουν προσκομίσει ακόμα.
• Επίσης υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες σε πολλές επιχειρήσεις που εδρεύουν σε απομακρυσμένες περιοχές.
• Δεν είναι εύκολο επιχειρήσεις που είχαν συνηθίσει επί τόσα έτη να προσκομίζουν τα παραστατικά τους ανά τρίμηνο λόγω κατηγορίας βιβλίων να κατανοήσουν αυτή την νέα διαδικασία, χρειάζονται τον χρόνο τους να προσαρμοστούν στις νέες υποχρεώσεις.
• Υπό από την πίεση του χρόνου παρατηρείται το φαινόμενο να αναγκάζονται οι λογιστές να αθροίζουν τα έσοδα για να τα συμπληρώσουν στην εφαρμογή χωρίς να έχει προηγηθεί η καταχώρηση στα βιβλία με κίνδυνο να γίνει κάποιος λάθος υπολογισμός.

Παρακαλούμε να επανεξετάσετε το θέμα αυτό όσον αφορά το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα διότι έως τον Δεκέμβρη του 2020 και λαμβανομένου υπόψη του όγκου εργασίας με τέτοιο όγκο εργασίας που έχουμε στα λογιστικά μας γραφεία, θεωρούμε εξαιρετικά πιεστικό το χρονοδιάγραμμα αυτής της νέας υποχρέωσης.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν.Ρεθύμνης

Η Πρόεδρος
Σαριδάκη Κατερίνα

Η Γραμματέας
Νικολιδάκη Αγγελική

 
Με εκτίμηση,
το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
 
ο Πρόεδρος
Καμπάνης Βασίλειος

η Γενική Γραμματέας
Τσιώρα Ανδρομάχη

ο Α’ Αντιπρόεδρος
Tσαμόπουλος Δημήτριος

ο Β’ Αντιπρόεδρος
Σταυρουλάκης Κων/νος

ο Ταμίας
Γρηγορίου Θωμάς   

ο Αν. Γεν. Γραμματέας
Πάτσιας Χρήστος

ο Εφ. Δημ. Σχέσεων
Χριστόπουλος Γεώργιος

τα Μέλη
Νάκας Αστέριος
Σαββάκης Θεόδωρος
Μουσελλής Εμμανουήλ
Λαμπρόπουλος Κων/νος

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης