Νέα δικαίωση προσφυγής κατά της έκτακτης εισφοράς

Οικονομικές Ειδήσεις

29 Ιούλιος 2009
Νέα απόφαση χθες για αναστολή καταβολής της έκτακτης φορολογικής εισφοράς από Διοικητικό Πρωτοδικείο της χώρας, αυτή τη φορά στην Αθήνα. Η απόφαση αναστέλλει την καταβολή, όπως ακριβώς συνέβη και στο Πρωτοδικείο Πειραιά πρόσφατα. Taxheaven.gr

Νέα δικαίωση προσφυγής κατά της έκτακτης εισφοράς


Νέα απόφαση χθες για αναστολή καταβολής της έκτακτης φορολογικής εισφοράς από Διοικητικό Πρωτοδικείο της χώρας, αυτή τη φορά στην Αθήνα. Η απόφαση αναστέλλει την καταβολή, όπως ακριβώς συνέβη και στο Πρωτοδικείο Πειραιά πρόσφατα.

Ωστόσο, στις 29 Σεπτεμβρίου θα εκδικαστούν επίσης στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών οι προσφυγές κατά του Νόμου 3758/2009, που προβλέπει την επιβολή έκτακτης εισφοράς.

Ο γενικός επίτροπος Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, Κ. Πετρόπουλος, προσδιόρισε χθες την εκδίκαση των πρώτων αυτών αιτήσεων ακυρώσεως, ενεργοποιώντας τη διάταξη εκείνη του νόμου που δίνει τη δυνατότητα για σχετική επίσπευση σε υποθέσεις «μείζονος σπουδαιότητας» ή υποθέσεις που ενδιαφέρουν μεγάλο αριθμό πολιτών. Οι αποφάσεις επί των σχετικών προσφυγών αναμένεται να αποτελέσουν οδηγό» και για τις υπόλοιπες αιτήσεις που εκκρεμούν στα Διοικητικά Δικαστήρια.

Σημειώνεται ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προσδιοριστούν και οι εφέσεις στο Διοικητικό Εφετείο, που θα υποβληθούν κατά των πρωτόδικων αποφάσεων και τον τελευταίο λόγο θα έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας


Πηγή  Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ