Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων: Ανακοίνωση σχετικά με την προσωρινή διακοπή λειτουργίας ταμείου του Κτηματολογικού Γραφείου Ιωαννίνων

Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

8 Ιούλιος 2020
Taxheaven.gr


Κτηματολογικό Γραφείο Ιωαννίνων προσωρινή διακοπή λειτουργίας ταμείου από 7.7.2020 έως και 10.7.2020


Το πρωί της 7.7.2020 η Προϊσταμένη του Κτηματολογικού Γραφείου Ιωαννίνων ενημέρωσε τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων σχετικά με την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του ταμείου του ΚΓ Ιωαννίνων από 7.7.2020 έως 10.7.2020 λόγω λήψης άδειας από την αρμόδια υπάλληλο του ταμείου και την άρνηση της Διοίκησης του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ να επιτρέψει στην κ. Προϊσταμένη να αναθέσει προσωρινά καθήκοντα ταμία σε άλλη υπάλληλο του κτηματολογικού Γραφείου.  Η αντίδραση του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων ήταν άμεση τόσο προς την Προϊσταμένη για την αιφνίδια ενημέρωση, όσο και προς τη Διοίκηση του Ελληνικού Κτηματολογίου και την αρμόδια Διευθύντρια αλλά και προς το Υπουργείο.

"Είναι αδύνατον να μην λειτουργεί το ταμείο μίας τέτοιας κρίσιμης υπηρεσίας και μάλιστα σε εποχή μετά από τρίμηνη αναστολή των εργασιών. Βρισκόμαστε σε παράταση της λειτουργίας του δικαστικού έτους μέχρι 15.7.2020 με δικαστήρια που τρέχουν και απαιτούν την προσκόμιση πιστοποιητικών , αποσπασμάτων και αντιγράφων. Πραγματικά θεωρούμε αδιανόητο να ανακοινώσουμε κάτι τέτοιο στους δικηγόρους, τους επαγγελματίες Ιωαννίνων  και τους πολίτες των Ιωαννίνων. Υποτίθεται ότι κάτι θα άλλαζε προς το καλύτερο με το νέο νομικό πρόσωπο και θα μπορούσατε να αντιμετωπίζατε πιο εύκολα και αποτελεσματικά τέτοιες καταστάσεις.  Είμαστε υποχρεωμένοι εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου να αναδείξουμε το ζήτημα δημόσια γιατί μας προσβάλει ως πολίτες, σκληρά φορολογούμενους. Απαιτούμε να δώσετε λύση άμεσα και να λειτουργήσει κανονικά το ταμείο και η κατάθεση των εγγραπτέων πράξεων και αιτήσεων, έστω με υποχρέωση των αιτούντων και ενδιαφερομένων να καταβάλουν τα απαραίτητα ποσά κατά την παραλαβή των πιστοποιητικών."

Προβαίνουμε σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προκειμένου να λειτουργήσει το ταμείο το συντομότερο δυνατόν και να μην επαναληφθεί στο μέλλον.