Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΟΕΕ Δωδεκανήσου: Προτάσεις για τις προθεσμίες υποβολής Υ.Δ. των υποχρεωτικά επαναπροσληφθέντων εργαζομένων

ΟΕΕ Δωδεκανήσου: Προτάσεις για τις προθεσμίες υποβολής Υ.Δ. των υποχρεωτικά επαναπροσληφθέντων εργαζομένων


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
12ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ


Διεύθυνση: Γ. Σεφέρη 80-Ρόδος
Τ.Κ: 85100 Τ.Θ: 464
Τηλ.: 2241066660
Fax: 2241066660
e-mail: [email protected]
web site: www.ptdoee.gr

Αριθμ. πρωτ.: 100
Ρόδος: 03-07-2020

Προς: Τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Ι. Βρούτση

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 

Όπως καλά γνωρίζετε, τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει να ανοίγουν τα πρώτα εποχικά ξενοδοχεία  και ταυτόχρονα υποβάλλονται και οι επαναπροσλήψεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Για την προστασία των εργαζομένων, την εύρυθμη λειτουργία των ξενοδοχείων &τουριστικών γραφείων και σε συνέχεια της δημοσίευσης της ΚΥΑ οικ. 23102/477/12.6.2020 (ΦΕΚ Β’2268 13-07-2020) και της εγκυκλίου του Υπ. Εργασίας με Α.Π 25480/755/24.6.2020 (ΑΔΑ 967Μ46ΜΤΛΚ-9Κ1), σας παραθέτουμε τις ακόλουθες προτάσεις μας.

Αρχικά σας προτείνουμε η δυνατότητα υποβολής της Υπεύθυνης Δήλωσης για την υπαγωγή των εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε αναστολή, που προβλέπεται από το άρθρο 1 του ΚΕΦ. Α και τον Πίνακα 1 του ΚΕΦ.Α της ΚΥΑ, να είναι διαθέσιμη από τους εργοδότες από την πρώτη κιόλας ημέρα της επαναπρόσληψής τους.

Με αυτόν τον τρόπο οι εργοδότες / επιχειρήσεις θα:
i) μπορούν να ανακαλούν τις αναστολές των επαναπροσληφθέντων τους βάση της πληρότητας που έχουν κάθε ημέρα (άρθρο 32 παρ. 4 του  Ν.4690/2020 και στο άρθρου 5 Κεφ. Α της ΚΥΑ),
ii) μπορούν να υποβάλλουν τις προσωρινές ανακλήσεις των αναστολών των επαναπροσληφθέντων ξενοδοχοϋπαλλήλων (παρ. Β-ii-α της Εγκυκλίου), η οποία υποχρεωτικά υποβάλλεται πριν την πραγματοποίηση της παρεχόμενης έκτακτης εργασίας,
ii) μεταφέρουν τον συσσωρευμένο όγκο για τις εργασίες αυτές σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, επειδή ακόμα δεν είναι διαθέσιμες στο Π.Σ ΕΡΓΑΝΗ πολλές από τις Υπεύθυνες Δηλώσεις, που θα έπρεπε να ήταν ανοιχτές από 01/07/2020 (Υ.Δ. των εργαζομένων με υποχρεωτική επαναπρόσληψη, Υ.Δ εργοδοτών για συνέχιση ή υπαγωγή νέων σε αναστολή τον Ιουνίου, Υ.Δ εργοδοτών για την υπαγωγή στην αναστολή όσων προσλαμβάνονται με υποχρεωτική επαναπρόσληψη, Υ.Δ οριστικής ανάκλησης επαναπροσληφθέντων) και επειδή στην περιοχή μας υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που εμπίπτουν στις κατηγορίες των εργαζομένων αυτών και χιλιάδες επιχειρήσεις που είναι υπόχρεοι στις υποβολές των αναφερθέντων εντύπων, σας προτείνουμε την διεύρυνση των καταληκτικών ημερομηνιών για τις σχετικές υποβολές και ταυτόχρονα την πρόβλεψη μεταγενέστερων ημερομηνιών για τις τυχόν διορθώσεις και τροποποιήσεις τους.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, θεωρείστε όλες τις προτάσεις και τις απόψεις μας απόλυτα καλόπιστες, διότι έχουν ως μοναδικό σκοπό την διασφάλιση των συμφερόντων των εργαζομένων και των επιχειρήσεων/εργοδοτών, την στήριξη της τοπικής και κατ’επέκταση και της εθνικής μας οικονομίας.

Για το Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.

Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Γ. Ζωγραφίδης

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης