Αποτελέσματα live αναζήτησης

Β. Σπανάκης: Δίκαιη φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων με τον Νόμο 4701/2020 του Υπ.Οικονομικών

Β. Σπανάκης: Δίκαιη φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων με τον Νόμο 4701/2020 του Υπ.ΟικονομικώνΛύση στο πρόβλημα που είχε προκύψει με τα αναδρομικά των συνταξιούχων έδωσε η Κυβέρνηση με το Άρθρο 30 του Νόμου 4701/2020 του Υπουργείου Οικονομικών “Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις” που ψηφίστηκε την Τετάρτη στην Ολομέλεια. Το θέμα είχε αναδείξει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σπανάκης Βασίλης-Πέτρος με δύο Ερωτήσεις (υπ’ αριθμ. 3372 και 6211) που είχε καταθέσει προς τον Υπουργό Οικονομικών κ.Χρήστο Σταϊκούρα στις 17 Ιανουαρίου 2020 και στις 5 Μαΐου 2020 αντίστοιχα.

Με αυτές ο κ.Σπανάκης ζητούσε μεταξύ άλλων «*νομοθετική ρύθμιση* για *τη δίκαιη φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων έτσι ώστε και το Ελληνικό Δημόσιο να εισπράξει τους φόρους που του αναλογούν αλλά και οι συνταξιούχοι να φορολογηθούν δίκαια*» και «*παροχή κινήτρων για την οικειοθελή υποβολή δηλώσεων αναδρομικών στις περιπτώσεις που δεν έχουν υποβληθεί οι σχετικές δηλώσεις*».

Μιλώντας την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020 στην Ολομέλεια της Βουλής για το νέο Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών, ο Βουλευτής του Νότιου τομέα ανέφερε:
«*Με το Άρθρο 30 του παρόντος νομοσχεδίου η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει με φορολογική δικαιοσύνη το θέμα της φορολόγησης των αναδρομικών των συνταξιούχων. Πλέον με αίτημα του φορολογούμενου εκδίδεται νέα πράξη από τη φορολογική διοίκηση, με την οποία οι πρόσθετοι φόροι ή οι τόκοι εκπρόθεσμης καταβολής περιορίζονται σε ποσοστό 20% του κύριου φόρου και δεν επιβάλλεται πρόστιμο*»


Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης