Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ενωτική Κίνηση Επαγγελματιών Λογιστών-Φοροτεχνικών Αττικής: Κάλεσμα στη συγκέντρωση την Παρασκευή 3 Ιουλίου, στις 10:30

Ενωτική Κίνηση Επαγγελματιών Λογιστών-Φοροτεχνικών Αττικής: Κάλεσμα στη συγκέντρωση την Παρασκευή 3 Ιουλίου, στις 10:30


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν για τον κλάδο των Λογιστών - Φοροτεχνικών, ιδιαίτερα μετά την πανδημία, απελευθέρωσαν την αγωνιστική διάθεση όλων μας για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.


Οδήγησαν στην κήρυξη της πρώτης πανελλαδικής αποχής από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή, στις 18/6/2020, με μεγάλη επιτυχία. Αγωνιστική δράση που καθυστέρησε να αναλάβει η ΕΦΕΕΑ και η ΠΟΦΕΕ, παρόλο που τα προβλήματα μας έπνιγαν.

Η απάντηση της Πολιτείας ήταν νέες πλατφόρμες, νέες ασάφειες, νέες ασφυκτικές προθεσμίες και στην ουσία προσπάθεια εμπαιγμού αντί λύσεων. Πώς αλλιώς να χαρακτηριστούν π.χ. οι “στο και πέντε” παρατάσεις της 30/6/2020 για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις τιμολογίων και της υποβολής της ΑΠΔ 5/2020 χωρίς όμως να μετατεθεί η πληρωμή;

Η επανάληψη της αποχής είναι η ελάχιστη απάντηση. Η ΠΟΦΕΕ μετά την πίεση των λογιστών και των συλλόγων τους πανελλαδικά, η συμπόρευση τελικά της ΕΦΕΕΑ - παρόλο που στο ΔΣ η πλειοψηφία είχε καταψηφίσει προηγουμένως την πρόταση - προχώρησε και κήρυξε ΝΕΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ, Πέμπτη & Παρασκευή στις 2 & 3 Ιουλίου 2020 . Ευτυχώς η ΠΟΦΕΕ απέφυγε στην ανακοίνωση της δεύτερης αποχής την επανάληψη της ατυχούς έκφρασης περί “νόμιμων μέσων” άρα και “μη νόμιμων”.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,
o “αντίπαλος” δε βρίσκεται ανάμεσά μας. Η κριτική μας αποτελεί τη συμβολή μας στον κοινό αγώνα. “Αντίπαλοι” είναι όλοι αυτοί που αντικαθιστώντας την ιδιότητα του συνεργάτη και του συνομιλητή, παίρνουν τις αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.

Συμμετέχουμε και χαιρετίζουμε την κινητοποίηση. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες, να συμμετέχουν μαζικά και αλληλέγγυα, είτε συμφωνούν με τη μορφή που επιλέχθηκε είτε διαφωνούν.

Χαιρετίζουμε τις ποικίλες κινητοποιήσεις όλων των συλλόγων, των συνάδελφων και των συναδελφισσών σε όλη την Ελλάδα.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση - διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29, Αθήνα), την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 στις 10:30 το πρωί και στη συνέχεια στο Υπουργείο Οικονομικών.

Καλούμε τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες, τα Επιμελητήρια, τους συνδικαλιστικούς φορείς, τους πολίτες, να σταθούν και πάλι δίπλα μας. Τα αιτήματά μας αφορούν όλη την κοινωνία και στηρίζουν την οικονομία της χώρας. Οι προτάσεις μας είναι χιλιοειπωμένες. Υπάρχουν σε όλες τις ανακοινώσεις, συλλόγων, ομοσπονδιών, επιμελητηρίων, παρατάξεων. Ας μας ακούσουν δυνατά αυτή τη φορά.

Μια ανακοίνωση δεν αρκεί να περιγράψει τη ζοφερή πραγματικότητα, την καθημερινότητά μας, όλα όσα άμεσα και έμμεσα μας έχουν φορτώσει.

H “οδηγία” που ακούγεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, στις τράπεζες, παντού είναι : “Πήγαινε στο λογιστή σου”.

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου, στις 10:30 το πρωί, πήγαινε στο λογιστή σου.

Θα είναι έξω από το Υπουργείο Εργασίας!

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης