Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δελτία Τύπου :: Υπόθεση πλαστών – εικονικών τιμολογίων

24 Ιούλιου 2009 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Υπόθεση πλαστών – εικονικών τιμολογίων, με εμπλεκόμενη εταιρεία που είχε ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο, αποκάλυψε η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.
Δελτία Τύπου :: Υπόθεση πλαστών – εικονικών τιμολογίων

Υπόθεση πλαστών – εικονικών τιμολογίων, με εμπλεκόμενη εταιρεία που είχε ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο, αποκάλυψε η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.
 
Συγκεκριμένα, δύο κατασκευαστικές εταιρείες, χωρίς καμία επαγγελματική δραστηριότητα, εξέδωσαν την περίοδο 2006-2007 συνολικά 4 εικονικά τιμολόγια, τα 3 προς εργολάβο, ο οποίος φέρεται να εκτέλεσε επιχορηγούμενες εργασίες σε τρεις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Πρέβεζα και στην Κέρκυρα και το τέταρτο απευθείας σε ξενοδοχειακή επιχείρηση στην Κέρκυρα. Το συνολικό ποσό των τιμολογίων φθάνει τα 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα πρόστιμα που θα επιβληθούν εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 26 εκατομμύρια ευρώ.
 
Η Υπ.Ε.Ε., με την ολοκλήρωση του ελέγχου και στις ξενοδοχειακές μονάδες, θα διαβιβάσει τα σχετικά στοιχεία στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΠ.ΟΙ.Ο, προκειμένου να εξετάσουν την απένταξη της επιχείρησης από τα αντίστοιχα επιχορηγούμενα προγράμματα.
 
Επίσης, οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις εντάχθηκαν ήδη στον πίνακα εταιρειών – παραβατών σε υποθέσεις εικονικών τιμολογίων που τηρεί η Υπ.Ε.Ε., προκειμένου να ενημερώνονται όλες οι ελεγκτικές υπηρεσίες της και να τον λαμβάνουν υπ’ όψη τους κατά την άσκηση του ελεγκτικού έργου τους.
 
Η Υπ.Ε.Ε., θα συνεχίσει τη διενέργεια ελέγχων στο χώρο των κατασκευαστικών εργασιών, με έμφαση στις περιπτώσεις επιχορηγήσεων και την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων, προκειμένου να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της υφαρπαγής, με εικονικές εργασίες και τιμολόγια, κονδυλίων που αφαιρούνται από την αναπτυξιακή προσπάθεια και από επιχειρήσεις που επιθυμούν πραγματικά να επενδύσουν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε, την προηγούμενη εβδομάδα διενεργήθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο έλεγχοι στο χώρο των τεχνικών έργων. Τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών έχουν δοθεί ήδη στη δημοσιότητα. 


 
 


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης