Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σύλλογος Λογιστών Ν. Χανίων: Σχετικά με τη δυνατότητα υποβολής συμπληρωματικής ΑΠΔ περιόδου Μαΐου 2020

Σύλλογος Λογιστών Ν. Χανίων: Σχετικά με τη δυνατότητα υποβολής συμπληρωματικής ΑΠΔ περιόδου Μαΐου 2020


Δελτίο Τύπου Συλλόγου Λογιστών Ν. Χανίων περί της από το Υπ. Εργασίας εντολής διεκπεραίωσης ενός ακόμα Εκτρώματος της Ελληνικής Γραφειοκρατικής Παράνοιας.

ΣΧΕΤ: 131644/24.6.2020 Οδηγίες υποβολής Α.Π.Δ., δώρου Πάσχα 2020 από τις πληττόμενες επιχειρήσεις - Καταβολή ασφαλιστικών εισφορών
Στην περίπτωση που οι πληττόμενες επιχειρήσεις – εργοδότες έχουν ήδη υποβάλλει το Δώρο Πάσχα 2020, με την Α.Π.Δ. μισθολογικής περιόδου 04/2020 ή 05/2020, θα πρέπει να υποβάλλουν Δελτίο Μεταβολής Στοιχείων Ασφάλισης (Α.Π.Δ.) (Δ.Μ.Σ.Α.),στην αρμόδια Τοπική Υπηρεσία Μισθωτών e-Ε.Φ.Κ.Α..”

Κύριοι του πολύπαθου ΕΦΚΑ,

Σας ενημερώνουμε ότι πληθώρα επιχειρήσεων ήδη από τον Απρίλιο 2020 έχουν υποβάλλει ΑΠΔ για το Δώρο Πάσχα και καταβάλλει είτε το σύνολο του, είτε την αναλογία του προ αναστολής στους εργαζόμενους τους καθώς παράλληλα έχουν παρακρατήσει και αποδώσει και τον αναλογούντα Φ.Μ.Υ. στο Ελληνικό Δημόσιο όπως είναι και το ορθολογικά σωστό και ανθρώπινο (δεδομένων των συνθηκών). Το μόνο που αναμέναμε από εσάς είναι ένας κωδικός μισθολογικής περιόδου για να υποβάλλουμε την αναλογία του Δώρου Πάσχα της περιόδου αναστολής.

Αντ’ αυτού σήμερα επιφορτιστήκαμε να διεκπεραιώσουμε ένα ακόμη ΕΚΤΡΩΜΑ Ελληνικής Γραφειοκρατικής Παράνοιας τόσο στην κατανόηση εφαρμογής όσο και στην υλοποίηση του. Η επιβάρυνση των λογιστικών μας γραφείων και επακόλουθα των συναδέλφων υπαλλήλων του ΕΦΚΑ με χιλιάδες εκατοντάδες Δελτία Μεταβολής Στοιχείων Ασφάλισης δεν θα έχει προηγούμενο από συστάσεως ΕΦΚΑ και μέχρι την τακτοποίηση τους θα οδηγήσει χιλιάδες επιχειρήσεις σε μη δυνατότητα έκδοσης ασφαλιστικής ενημερότητας.

Αν αυτού την ύστατη αυτή ώρα σας προτείνουμε να τροποποιήσετε την ως άνω απόφαση δίδοντας ΚΑΙ την δυνατότητα υποβολής συμπληρωματικής ΑΠΔ περιόδου ΜΑΙΟΥ 2020 ΜΟΝΟ με την αναλογία Δώρου Πάσχα περιόδου αναστολής με κωδικό 19 για όσες επιχειρήσεις έχουν ήδη υποβάλλει ΑΠΔ τον Απρίλιο ή τον Μάιο 2020 (με ενσωματωμένη τότε την αναλογία Δώρου Πάσχα της περιόδου προ αναστολής με κωδικό 04 ).

Εν αγωνία για τα αυτονόητα…Υ.Γ. Επαναφέρουμε την ξεκάθαρη δυσαρέσκεια μας για τα στελέχη του Υπ. Εργασίας που αποδεδειγμένα καταπονούν το σύνολο των επαγγελματιών Λογιστών - Φοροτεχνικών της Χώρας καταπατώντας κάθε όριο αξιοπρέπειας στην εργασία τους δια της συνεχούς επιμονής τους να παράγουν Οδηγίες - Εκτρώματα.Με εκτίμηση,
εκ του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων


Ο Πρόεδρος
Σταυρουλάκης Κωνσταντίνος

Ο Αντιπρόεδρος
Μαργιολάκης Νεκτάριος

Ο Γενικός Γραμματέας
Μπαρκούρας Γεώργιος

Ο Ταμίας
Παυλιδάκης Γεώργιος

Το Μέλος
Σγουράκη Ευφροσύνη

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης