Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΦΕΕΘ: Επιστολή - δήλωση διαμαρτυρίας σχετικά με την ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος

ΕΦΕΕΘ: Επιστολή - δήλωση διαμαρτυρίας σχετικά με την ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.)
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 22 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.: 2310554073 - FAX: 2310523666
www.efeeth.gr, e-mail: [email protected]

ΠΡΟΣ:

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Κ. ΤΑΣΟΥΛΑ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΟΙΝ/ΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. ΤΣΙΠΡΑ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΟΙΝ/ΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΟΙΝ/ΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Κ.Κ.Ε. κ. Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΟΙΝ/ΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ κ. Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΟΙΝ/ΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΡΑ25 κ. Ι. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Αξιότιμοι κύριοι,

Την ημέρα που ο κλάδος μας αποφάσισε την αποχή από τις ηλεκτρονικές υποβολές εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις υπερβολικές υποχρεώσεις που έχουν διαμορφωθεί κατά την περίοδο του κορονωιού και όχι μόνο , το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε δελτίο τύπου και ανακοινώνει την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 29 Ιουλίου 2020.

Η ΕΦΕΕΘ με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας ζητούσε την μεταφορά της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 30/09/2020. Ο λόγος είναι διότι προσπαθούμε να φέρουμε εις πέρας τις εργασίες που μας αναθέτετε έγκαιρα αλλά κυρίως ΣΩΣΤΑ. Ως επαγγελματίες Λογιστές – Φοροτεχνικοί θέλουμε να σας εξηγήσουμε γιατί είναι φύση αδύνατον η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων την ημερομηνία που ορίζετε.

• Στις 30/06/2020 είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των ΜΥΦ. Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλλει ακόμα τις δηλώσεις αυτές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων και να βρεθούν οι αποκλίσεις προς διόρθωση όπως ορίζεται άλλωστε και στον Νόμο. Η καταληκτική ημερομηνία για την διόρθωση των αποκλίσεων είναι στις 31/07/2020 οπότε είναι φανερή η αναντιστοιχία της προθεσμίας με την προθεσμία της 29/7/2020 για την υποβολή των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

• Από τις 15/03/2020 όταν και ξεκίνησαν τα μέτρα κατά της πανδημίας του convid-19 και μέχρι σήμερα έχετε εκδώσει σειρά (πάνω από 600 τον αριθμό) ΠΝΠ, αποφάσεων, εγκυκλίων με εργασίες που ζητάτε να υποβληθούν από του Λογιστές – Φοροτεχνικούς, ώστε να τύχουν των ευεργετικών μέτρων αυτοί που πλήττονταν. Μέχρι και σήμερα ζητάτε την υποβολή διαφόρων δηλώσεων και μάλιστα σε στενά χρονικά περιθώρια.

• Στις 30/06/2020 πρέπει να υποβληθούν οι ΑΠΔ του Μαΐου και του Δώρου Πάσχα αλλά εμείς ακόμα περιμένουμε τις οδηγίες που μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί.

• Στις 01/07/2020 λήγουν οι δηλώσεις ενοικίων covid-19, μετά από παράταση της αρχικής ημερομηνίας.

• Στις 25/06/2020 λήγουν οι δηλώσεις για την αποζημίωση ειδικού σκοπού για τους επαγγελματίες για τον μήνα Μάιο, με την εφαρμογή να ανοίγει στις 18/06/2020.

• Μέχρι τις 10/07/2020 θέλετε να δηλώσουν οι επιχειρήσεις μέσω φυσικά των Λογιστών – Φοροτεχνικών το ποσό του Δώρου Πάσχα αλλά και των εισφορών αυτού το οποίο η επιχείρηση δεν έχει υποχρέωση να καταβάλλει αλλά θα πληρωθεί από το κράτος. Μέχρι τις 07/07/2020 θα πρέπει να υποβληθούν οι δηλώσεις αναστολής εργαζομένων για τον μήνα Ιούνιο.

• Μέχρι τις 10/07/2020 θα πρέπει δηλωθούν τα προγράμματα εργασίας με το ειδικό έντυπο για το διάστημα 1η έως 15η Ιουνίου.

Αποτέλεσμα αυτών είναι να μεταφερθούν για μεταγενέστερο χρόνο οι εργασίες της περιόδου και ο προγραμματισμός των γραφείων μας, μαζί και η προετοιμασία των φορολογικών δηλώσεων. Ο δε Ιούλιος είναι ένας μήνας ήδη φορτωμένος για τα γραφεία μας λόγω και της υποβολής των δηλώσεων ΦΠΑ μηνός Ιουνίου και Β΄ τριμήνου 2020.

Βέβαια κατανοούμε το θέμα των εσόδων του κράτους. Μέσα από το δελτίο τύπου του υπουργείου οικονομικών αναφέρεται για πληρωμή σε 8 μηνιαίες δόσεις για τα Φ.Π και Ν.Π.

Μπορούμε να προτείνουμε λύση για το πρόβλημα. Να παραταθεί η ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και να εφαρμόσετε διαφορετικό πλάνο πληρωμής του φόρου. Όσες δηλώσεις υποβληθούν μέχρι τις 31/07/2020 ο φόρος να πληρωθεί σε 8 δόσεις, για αυτές που θα υποβληθούν μέχρις τις 31/08/2020 σε 7 δόσεις και για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι τις 30/09/2020 σε 6 δόσεις.

Περιμένουμε από εσάς κατανόηση, σεβασμό της εργασίας μας, ανταπόκριση και άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων μας.



ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΗΚΩΣΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης