Αποτελέσματα live αναζήτησης

Διαμαρτυρία του Σ.Λ.Φ. Χαλκιδικής για την παράταση των δηλώσεων - Μη ρεαλιστική η προθεσμία

Διαμαρτυρία του Σ.Λ.Φ. Χαλκιδικής για την παράταση των δηλώσεων - Μη ρεαλιστική η προθεσμία


Πολύγυρος 23.06.2020

ΠΡΟΣ:
Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε)
Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ)
Επιμελητήριο Χαλκιδικής
Βουλευτή Χαλκιδικής ΝΔ κ. Βαγιωνά Γεώργιο
Βουλευτή Χαλκιδικής ΣΥΡΙΖΑ κα Μάλαμα Κυριακή
Βουλευτή Χαλκιδικής ΚΙΝΑΛ κ. Πάνα Απόστολο


ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία στο Δελτίο Τύπου της 18.06.2020 με το οποίο ανακοινώθηκε η παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως 29.07.2020.

Αξιότιμε κ.Υφυπουργέ,

Με απογοήτευση πληροφορηθήκαμε την παράταση των δηλώσεων φορολογικού έτους 2019 έως 29 Ιουλίου 2020, διαπιστώνοντας για μία ακόμη φορά, ότι αγνοήθηκαν όλες οι τεκμηριωμένες θέσεις των τοπικών συλλόγων αλλά και της ΠΟΦΕΕ, για μια ρεαλιστική προθεσμία στην υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Ο κλάδος μας έχει προσφέρει και την τελευταία ικμάδα του, στην προσπάθεια να βρίσκεται δίπλα σε κάθε πολίτη επαγγελματία και ιδιώτη, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσει, να κατανοήσει και να εφαρμόσει κάθε νομοθέτημα στα πλαίσια της λήψης μέτρων σε όλη την περίοδο της πανδημίας.

Η αταξία, η ασάφεια και η πολυπλοκότητα που χαρακτηρίζουν τα νομοθετήματα που εκδώσατε και η ανεπαρκής λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων, σε συνδυασμό με τον ελάχιστο χρόνο προσαρμογής και εφαρμογής τους, έχουν οδηγήσει τον κλάδο μας σε αδιέξοδο και απειλούν την κοινωνία με το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκετε.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι για να επιτευχθεί ο κοινός μας στόχος, που δεν είναι άλλος από την επίλυση των προβλημάτων της πανδημίας, σας καλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας για την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η οποία είναι ίδια με την περσινή που δεν υπήρχαν οι φετινές έκτακτες συνθήκες και να προβείτε στον ορισμό νέας, έως 30 Σεπτεμβρίου 2020, ακολουθώντας και το παράδειγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με τιμή,

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Λιάγγος Δημήτριος

Ο Γεν. Γραμματέας
Πεγνόγλου Δημήτριος

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης