Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιστολή ΠΕΦΕ για παράταση φορολογικών δηλώσεων και υποβολή αίτησης covid-19 έως και τις 30/9/2020

Επιστολή ΠΕΦΕ για παράταση φορολογικών δηλώσεων και υποβολή αίτησης covid-19 έως και τις 30/9/2020

Αρθ. πρωτ.: γρ.υπ. 62600/18-6-2020

Προς
Υπουργό Οικονομικών
κ. Χρήστο Σταϊκούρα
 
Κοιν/ση: 1. Υφυπουργό Οικονομικών
κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο
2. Διοικητή Α.Α.Δ.Ε.
κ. Γεώργιο Πιτσιλή
3. Πρόεδρο Ο.Ε.Ε.
κ. Κωνσταντίνο Κόλλια


Αθήνα 18/6/2020
 
Κύριε Υπουργέ,

Η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων (Π.Ε.Φ.Ε.) ανησυχεί ζωηρά γιʼ αυτά που συμβαίνουν τόσο στην οικονομία της Χώρας μας όσο και στο Υπουργείο Οικονομικών και με την Πανδημία που έχει πλήξει την Χώρα μας.

Η συνεχής διαφορετική εργασία που φορτώνονται οι Λογιστές – Φοροτεχνικού από εσάς, η απουσία συντονισμού μεταξύ Πολιτικής Ηγεσίας του Υ.Ο., Εφοριακών – φοροτεχνών, ο μικρός αριθμός υποβολής των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα, η αποδοχή των φορολογικών δηλώσεων από το σύστημα taxis που έχει γίνει προβληματικό μας αναγκάζει να σας προτείνουμε με υπευθυνότητα παράταση των φορολογικών δηλώσεων χρήσεως 2019 έως καθώς και Υποβολή αίτησης covid-19 για ανείσπρακτα ενοίκια έως και τις 30/9/2020.

Πιστεύουμε ότι η ημερομηνία αυτή θα είναι η πλέον λογική για να ξεπεραστούν όλα τα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Αναμένουμε σύντομα απάντηση σας.

Μετά τιμής
Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Φ.Ε.

Ο Πρόεδρος                                                              
Κωνσταντίνος Αναστόπουλος

Ο Αντιπρόεδρος
Μανούσος Ντουκάκης

Αθήνα, 19/6/2020

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μας ρωτάτε γιατί ζητήσαμε παράταση των φορολογικών δηλώσεων και των ανείσπρακτων ενοικίων έως 30/9/2020.

Έχουν ήδη ανακοινώσει ότι παρατείνεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30/9/2020 λόγω covid-19 οι παρακάτω Χώρες: Κύπρος, Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία. Έως τις 30/10/2020 η Γαλλία και η Αγγλία έως τις 31/12/2020.

Αυτό έγινε για να μην πάρει το Κράτος τα χρήματα των φορολογουμένων και δεν έχει χρήματα να κινηθεί η αγορά το καλοκαίρι.

Με το άρθρο 2 του Νέου φορολογικού νομοσχεδίου που θα έλθει στην Βουλή προς ψήφιση θα δίνεται η δυνατότητα σε όποιον εκδώσει ηλεκτρονικά τιμολόγια να έχει δυνατότητα παραγραφής στα τρία (3) έτη και υπεραπόσβεση στα πάγια 100%.

Παραμένουμε στην διάθεση σας.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης