Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιστολή διαμαρτυρίας του ΟΕΕ Β/Δ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος σχετικά με τα μαθήματα Οικονομίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Επιστολή διαμαρτυρίας του ΟΕΕ Β/Δ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος σχετικά με τα μαθήματα Οικονομίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
10oΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ταχ. Δ/νση:Ζαΐμη  21 Τ.Κ. 26223, Πάτρα
Πληροφορίες: κ.  Νικολοπούλου Βάσω
Τηλέφωνο: 2610 221645
Fax: 2610 241184
E-mail: [email protected]


ΘΕΜΑ: «Επιστολή διαμαρτυρίας για τα μαθήματα Οικονομίας στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, όπου η οικονομία αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της πανδημίας αλλά και των συσσωρευμένων προβλημάτων λόγω δημοσίου και ιδιωτικού χρέους, η γνώση και η εκπαίδευση σε οικονομικά θέματα πρέπει να άρχεται και να ενισχύεται από μικρή ηλικία.

Η διαμόρφωση κουλτούρας των πολιτών στην διαχείριση των ατομικών, οικογενειακών και δημοσίων οικονομικών πρέπει να ενισχυθεί και να τεθεί στο προσκήνιο. Οι μαθητές πρέπει να αποκτούν τις γνώσεις και τις ικανότητες ώστε να αντιλαμβάνονται καλύτερα την λειτουργία της Οικονομίας, ώστε σε κάθε φάση της ζωής τους να μπορούν να λαμβάνουν τις βέλτιστες αποφάσεις για την αποτελεσματική διαχείριση των περιορισμένων οικονομικών πόρων.

Με αυτό τον τρόπο, οι μαθητές θα βελτιώσουν το επίπεδο της ατομικής και οικογενειακής τους οικονομικής ευημερίας, η οποία είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ευημερία μιας κοινωνίας. Επιβάλλεται να αντιμετωπίσουμε τον Οικονομικό Αναλφαβητισμό και όχι να τον συντηρούμε.

Με έκπληξη και προβληματισμό, διαπιστώσαμε την μείωση των ωρών εκ μέρους σας, με την οποία υποβαθμίζεται η σημαντικότητα της Οικονομικής Επιστήμης για τους μαθητές και την κοινωνία. Επίσης, η επιλογή σας σχετικά με τα ωρολόγια προγράμματα θα έχει σημαντικές επιπτώσεις και στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών λόγω μείωση των ωρών διδασκαλίας των οικονομικών μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια οδηγώντας τους σε διαθεσιμότητα και ανεργία.

Με αφορμή την επιστολή της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου η οποία μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους, σας καλούμε να διορθώσετε άμεσα το λάθος και να τροποποιήσετε άμεσα τα ωρολόγια προγράμματα των Γυμνασίων και των Λυκείων, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις που κατατέθηκαν κεντρικά, ως κατωτέρω:

1. Εισαγωγή του μαθήματος «Αρχές Οικονομίας», ως μαθήματος Γενικής Παιδείας, που οι μαθητές θα διδαχθούν πριν επιλέξουν προσανατολισμό σπουδών στη Γ΄ τάξη, δηλαδή στην Α΄ ή στην Β΄ τάξη του Γενικού Λυκείου.
2. Το μάθημα «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης» να ενταχθεί ως διδασκόμενο και ενδοσχολικά εξεταζόμενο για τους μαθητές του Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου.
3. Το μάθημα «Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών» να συνεχίσει να διδάσκεται στην Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών της Β΄ τάξης.
4. Το μάθημα «Οικιακή Οικονομία» να γίνει εργαστηριακό και να διδάσκεται στην Α΄ και Β΄ τάξη Γυμνασίου.


Ο Πρόεδρος του 10ου  Π.Τ. του Ο.Ε.Ε.
Γεώργιος Παππάς

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης