Αποτελέσματα live αναζήτησης

Συναντήσεις του Προεδρείου της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. με θέμα την Πιστοποίηση των Λογιστών- Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών και την θεσμοθέτηση Κώδικα Δεοντολογίας

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
  • Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. συνεχίζοντας τον κύκλο των συναντήσεων με τα αρμόδια Υπουργεία και τα Πολιτικά Κόμματα με στόχο την προώθηση της αναγκαιότητας για την «πιστοποίηση» των Λογιστών – Φοροτεχνικών που ακούν νόμιμα το Ελευθέριο Επάγγελμα του Φοροτεχνικού – Λογιστή, εκπροσωπούμενο από μέλη του Προεδρείου είχε στις 17/07/09 διαδοχικές συναντήσεις επιδιώκοντας τόσο την ενημέρωση - με ταυτόχρονη κατάθεση έγγραφης, αρχικής , πρότασης προς διαβούλευση
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Ιουλιανού 42 – 46   ΑΘΗΝΑ  Τ.Κ.104 34
Τηλ.: 210-8253445 – FAX: 210-8253446
E – mail: [email protected] Ιστοσελίδα: www.pofee.gr

ΑΠ. ΑΝΑΓ. ΠΟΛ. ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ. ΚΑΤ. 545/4787/94

Δελτίο Τύπου
Αθήνα: 20/7/09  

Θέμα: Συναντήσεις του Προεδρείου της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. με θέμα την Πιστοποίηση των Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών και την θεσμοθέτηση Κώδικα Δεοντολογίας


Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. συνεχίζοντας τον κύκλο των συναντήσεων με τα αρμόδια Υπουργεία και τα Πολιτικά Κόμματα με στόχο την προώθηση της αναγκαιότητας για την «πιστοποίηση» των Λογιστών – Φοροτεχνικών που ακούν νόμιμα το Ελευθέριο Επάγγελμα του Φοροτεχνικού – Λογιστή, εκπροσωπούμενο από μέλη του Προεδρείου είχε στις 17/07/09 διαδοχικές συναντήσεις επιδιώκοντας  τόσο την ενημέρωση - με ταυτόχρονη κατάθεση έγγραφης, αρχικής , πρότασης προς διαβούλευση – όσο και την κατάθεση μιας σειράς στοιχείων που αποδεικνύουν ότι ο μόνος τρόπος για την μείωση της φοροδιαφυγής είναι ταυτόσημος με την ουσιαστική κατοχύρωση του Επαγγέλματός μας μέσω της νομοθέτησης κανόνων Πιστοποίησης όλων όσων ασκούν νόμιμα το Επάγγελμα (με Άδεια από το Ο.Ε.Ε. και έναρξη στην Δ.Ο.Υ.) με την παράλληλη θέσπιση ενός Κώδικα Δεοντολογίας, αρχικό σχέδιο του οποίου επίσης καταθέσαμε.  

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. εκπροσώπησαν οι κ.κ. ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΝΙΔΗΣ – Πρόεδρος του Δ.Σ., ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΤΕΛΗΣ – Γενικός Γραμματέας και ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΜΠΑΝΗΣ – Α’ Αντιπρόεδρος.

Αρχικά συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό κ. ΑΝΤΩΝΙΟ ΜΠΕΖΑ παρουσία της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας κ. ΜΑΡΙΑΣ ΓΥΦΤΑΚΗ και του Διευθυντού του Γραφείου του  Υφυπουργού κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΟΥΡΤΙΔΗ.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκαν οι εκατέρωθεν απόψεις ουσίας, δόθηκαν απαντήσεις σε εξειδικευμένα ερωτήματα επί του σχεδίου που καταθέσαμε ενώ από το περιεχόμενο της συζήτησης διαφάνηκε ξεκάθαρα ότι πλέον, μετά από έτη προσπαθειών της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., οι συνθήκες ωρίμασαν και η αναβάθμιση του ρόλου των Λογιστών – Φοροτεχνικών, μέσω της θέσπισης κοινά αποδεκτών ενιαίων κανόνων – δικαιωμάτων και υποχρεώσεων - στο πλαίσιο μιας δημόσιας πιστοποίησης, αποτελεί μονόδρομο.

Αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση με τον Διευθυντή, του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗ με τον οποίο επίσης ανταλλάχθηκαν απόψεις επί των ίδιων κειμένων ενώ κυρίαρχη ήταν η πεποίθηση ότι για την πάταξη ή την δραστική μείωση της φοροδιαφυγής είναι αναγκαία η συνεργασία του Υπουργείου με τους νομίμως ασκούντες το Επάγγελμα του Λογιστή – Φοροτεχνικού.
Κατά την συνάντηση μας γνωστοποιήθηκε, επίσης, η πρόσκλησή μας για την συμμετοχή αντιπροσώπου μας, ως μόνου εκπροσώπου του Κλάδου, σε κοινή σύσκεψη την Πέμπτη 23/7/09 (μαζί με εκπροσώπους από την  Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων, της Ένωσης Συμβολαιογράφων, το Ο.Ε.Ε., το Τ.Ε.Ε. κ.α.) ώστε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας, στο ήδη διαμορφωθέν πλαίσιο, για την ένταξη των Ελευθέρων Επαγγελματιών στο Ε.Σ.Π.Α. που θα προκηρυχθεί σύντομα.

Δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση με την Γραμματέα του Τομέα Οικονομίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. ΝΤΙΝΑ ΛΑΖΑΡΗ, λόγω της μεγάλης διάρκειας των δύο προηγούμενων συναντήσεων , και έτσι σαν μια πρώτη ενέργεια της στάλθηκαν με  e-mail όλα τα σχετικά κείμενα ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία επιβεβαιώθηκε η επιθυμία για επίσημη συνάντηση του Τομέα Οικονομίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με την Π.Ο.Φ.Ε.Ε., ακόμη και εντός του Αυγούστου, με σκοπό την συζήτηση των προτάσεων μας για την Πιστοποίηση των Λογιστικών – Φοροτεχνικών Γραφείων με την ταυτόχρονη θέσπιση Κανόνων Δεοντολογίας σύμφωνα με την Διεθνή πρακτική και τις Οδηγίες της Ε.Κ.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.
   Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γενικός Γραμματέας
Πανίδης Ι. Αβραάμ                                                     Πατέλης Γ. Νικόλαος



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης