Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αγωνιστική Κίνηση Λογιστών Κέρκυρας: Μετατρέπουμε την αποχή σε κινητοποίηση

Αγωνιστική Κίνηση Λογιστών Κέρκυρας: Μετατρέπουμε την αποχή σε κινητοποίηση

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Όσοι συνάδελφοι δεν είχαν πειστεί μέχρι σήμερα για την απαράδεκτη στάση της ΠΟΦΕΕ όλο το προηγούμενο, εφιαλτικό διάστημα για τους λογιστές, πρέπει σήμερα να βγάλουν συμπεράσματα.

Μετά από πιέσεις συναδέλφων από όλη τη χώρα να παρθούν επιτέλους κάποιες δραστικές αποφάσεις από την ομοσπονδία, η ηγεσία της ΠΟΦΕΕ κάλεσε σε μια αποχή του κλάδου την Πέμπτη 18 Ιούνη. Και στο κάλεσμα δεν υπάρχει ούτε ένα αίτημα, παρά μια περιγραφή ορισμένων από τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση στον κλάδο μας. Ούτε μια παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών που μας αντιμετωπίζει σαν υπαλλήλους του που είμαστε υποχρεωμένοι σε ασφυκτικά περιθώρια να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που δεν μπορεί ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός

Εμείς παρ’ όλα αυτά θα συμμετάσχουμε δυναμικά στην αποχή του κλάδου που αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΦΕΕ. Μετατρέπουμε την αποχή σε κινητοποίηση όπως αποφασίστηκε από το ΔΣ του συλλόγου μας, την Πέμπτη 18/6/2020 στις 11πμ στην αντιπεριφέρεια και τη Δ.Ο.Υ.

Έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα ότι η ηγεσία της ΠΟΦΕΕ ούτε θέλει ούτε μπορεί να παίξει το ρόλο που πρέπει για τον κλάδο μας. Γι' αυτό το λόγο καλούμε τις Ενώσεις σε όλη τη χώρα που μπορούν να παίξουν ένα ρόλο συντονισμού της δράσης μας, να πάρουν πρωτοβουλίες που θα συσπειρώσουν τους αυτοαπασχολούμενους λογιστές με τα υπαρκτά και μεγάλα προβλήματα του κλάδου.

Ακόμα και σήμερα μπορούμε. Στη συνέλευση των προέδρων των Ενώσεων που έχει καλέσει η ΠΟΦΕΕ για τις 18/6, να παρθεί επιτέλους μια απόφαση για την κλιμάκωση του αγώνα μας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε λύσεις από διαδικτυακές καταγγελίες.

Να προχωρήσουμε σε κλιμάκωση με νέα αποχή την επόμενη βδομάδα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα και στις Δ.Ο.Υ. στις άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Επικαιροποιούμε το πλαίσιο αιτημάτων του Συλλόγου μας όπως είχαν αποφασιστεί στις 11/4/2020

Απαιτούμε:

- Τη άμεση νομοθέτηση του δικαιώματος ασθενείας για τους λογιστές. Σήμερα ακόμη και στην περίπτωση θανάτου του έχει προθεσμίες που λήγουν.
- Παράταση υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων τουλάχιστον έως 30/9/2020.
- Μεταφορά όλων των δηλωτικών προθεσμιών που λήγουν εντός του Αυγούστου την 15/09 με σκοπό ο Αύγουστος να καθιερωθεί μήνας ανάπαυσης των λογιστών.
- Να μην επιβληθεί κανένα πρόστιμο για εκπρόθεσμες δηλώσεις Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου.
- Να δοθεί άμεσα ουσιαστική παράταση υποβολής όλων των δηλωτικών υποχρεώσεων και για τις πλατφόρμες στην ΑΑΔΕ και στο ΕΡΓΑΝΗ.
- Να καταβληθεί σε όλους τους λογιστές η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ για τον μήνα Μάιο.
- Απαλλαγή των α/α λογιστών από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα έκτακτα μέτρα, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
- Το κράτος να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές τους εισφορές, συνταξιοδοτικές και υγείας.
- Για τα εισοδήματα του 2019: την εφαρμογή της νέας κλίμακας Φ.Ε. των μισθωτών, την άμεση απαλλαγή και κατάργηση του τέλος επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.
- Την προστασία της επαγγελματικής στέγης για διάστημα 6 μηνών σε περίπτωση μη καταβολής μισθωμάτων και την αναστολή πληρωμών των λειτουργικών εξόδων της επαγγελματικής στέγης.
- Αναστολή δανειακών υποχρεώσεων και ρυθμίσεων προς τις τράπεζες χωρίς επιβολή τόκων και προστίμων καθώς και την άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το δημόσιο και τους ιδιώτες,
- Επιδότηση για αγορά αναγκαίου ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την εφαρμογή των νέων αναγκών που προκύπτουν.
- Καλούμε και ζητάμε να στηρίξουν και να ενισχύσουν την απόφαση μας που αποτελεί καθολικό αίτημα του κλάδου, οι τοπικοί συνδικαλιστικοί φορείς  των επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων (Ο.Ε.Β.Ε Κ., το Εμπορικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Κέρκυρας, ο Εμπορικός Σύλλογος του Νομού, Σύλλογοι Αυτοαπασχολούμενων, Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων, Σωματεία Εργαζομένων κλπ), γιατί κοινά είναι τα προβλήματα.
- Να καταθέσουμε ψηφίσματα συμπαράστασης σε Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο
- Το ΔΣ του να αποφασίσει στο άμεσο μέλλον Γενική Συνέλευση των Μελών του Συλλόγου.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ (ανέξοδη) ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ της ΠΟΦΕΕ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΒΟΛΙ.


Κέρκυρα 16/6/2020

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης