Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΦΕΕ Άρτας Φιλιππιάδας: Διαμαρτυρία και αποχή των Λογιστών - Φοροτεχνικών την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

ΕΦΕΕ Άρτας Φιλιππιάδας: Διαμαρτυρία και αποχή των Λογιστών - Φοροτεχνικών την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΡΤΑΣ-ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ
Ε.Φ.Ε.Ε.Α.Φ

ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 14 – ΑΡΤΑ 47100
ΤΗΛ: 2681023534-72133-73416
Email: [email protected]

Διαμαρτυρία και αποχή των Λογιστών - Φοροτεχνικών την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Άρτα 17 Ιουνίου 2020
Αρ.Πρωτ.Εξερχ.03


Την απόλυτη παρακμή του επαγγέλματός μας ζούμε τους τελευταίους μήνες .Όπως στρώσαμε ας κοιμηθούμε λέει ο λαός και εδώ έρχεται και κουμπώνει ακριβώς. Όλα τα προηγούμενα χρόνια βάλαμε πλάτη στην οργάνωση και στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και για τον κλάδο δεν πήραμε τίποτα. Αυτό φάνηκε με την πρώτη μεγάλη κρίση που ήρθε και θα συνεχίσει δυστυχώς να αποτυπώνεται. Ένα Δημόσιο ανεπαρκές και ένας κλάδος τον οποίο καμία από τις δημόσιες σχέσεις που « χτίζαμε » τόσα χρόνια και επαφές με υψηλά ιστάμενους Υπουργούς, Διοικητές, Γενικούς Γραμματείς δεν τον βοήθησε. Απεναντίας ούτε σωσίβιο δεν μας πέταξαν και μας άφησαν να πνιγούμε. Και όλα αυτά γιατί δεν θωρακίσαμε τον κλάδο μας. Έπαιρναν τα πάντα και δε μας έδιναν τίποτα. Όλοι φρόντιζαν για την δημόσια εικόνα τους δημιουργώντας μια εικονική πραγματικότητα. Με αποκορύφωμα το μεγάλο άδειασμα στα πλαίσια της καθιέρωσης και εφαρμογής των περίφημων Ηλεκτρονικών Βιβλίων. Μια μονομερής απόφαση που ποτέ δεν μάθαμε τους όρους που τέθηκαν στην αναφερόμενη συνάντηση - διαπραγμάτευση της ΠΟΦΕΕ με το Διοικητή της ΑΑΔΕ το 2018.

Πρέπει να το καταλάβουμε επιτέλους ότι δεν μας θεωρούν συνεργάτες και το έχουν αποδείξει. Ο κόμπος στο χτένι έχει φτάσει εδώ και χρόνια.

Δυστυχώς όμως σε κάθε μορφή αντίδρασης και φωνή απόγνωσης από συναδέλφους υπήρχε πάντα το επιχείρημα ότι « σας φέρνουμε δουλειά στα γραφεία σας και εσείς φωνάζετε ». Δημιουργώντας ένα λογιστή χαμάλη υποβαθμίσαμε εμείς οι ίδιοι το ρόλο μας στην κοινωνία. Ζούμε σε μια χώρα πλατφόρμας. Στην Ελλάδα της πλατφόρμας ο λογιστής είναι ο χαμάλης του συστήματος. Ζούμε και εργαζόμαστε στο πιο τοξικό επαγγελματικό περιβάλλον. Σήμερα το ΔΣ της ΠΟΦΦΕ μας ζητά ως μέτρο αντίδρασης και διαμαρτυρίας την αποχή από ηλεκτρονική υποβολή κάθε δήλωσης στις 18/6/2020 . Εννοείται πως θα συμμετέχουμε σε αυτή τη δράση-διαμαρτυρία. Φτάνει όμως αυτό συνάδελφοι; Ή θα αποτελέσει άλλο ένα επιχείρημα για να μας στήσουν στον τοίχο; Να μεταφέρουν την υπαιτιότητα πάλι στον λογιστή ; Και το λέμε αυτό γιατί κάτι αντίστοιχο έγινε και στο παρελθόν και χρησιμοποιείται ως δικαιολογία μέχρι σήμερα. Ο όγκος υποβολής των δηλώσεων άλλωστε δεν ελέγχεται από τα μέλη της ΠΟΦΕΕ όταν ένας μεγάλος αριθμός υποβάλλεται από μη λογιστές . Η πολιτική της μη σύγκρουσης δεν έχει αποδώσει . Τώρα πρέπει να σώσουμε το επάγγελμά μας και τις οικογένειές μας.

Η Ένωση Άρτας Φιλιππιάδας προτείνει και καλεί και τις άλλες Ενώσεις να ακολουθήσουν και να προτείνουν σύμφωνα με το καταστατικό της ΠΟΦΕΕ την άμεση σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης. Το κυρίαρχο όργανο της Ομοσπονδίας πρέπει να συνεδριάσει. Οι Ενώσεις μέλη να καταθέσουν προτάσεις και να καθοριστεί το πλαίσιο του συνδικαλιστικού αγώνα και των κινητοποιήσεων του κλάδου.

Αυτή τη δύσκολη στιγμή πρέπει να συσπειρωθούμε όλοι οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί και από τις άλλες Ομοσπονδίες ακόμα και να πορευτούμε ενωμένοι σε κοινούς Αγώνες . Η πολυδιάσπαση άλλωστε μας έχει φτάσει εδώ που βρισκόμαστε τώρα.

Οφείλουμε να κάνουμε συνεχόμενες παρεμβάσεις στα ΜΜΕ τοποθετώντας αιχμηρά τα προβλήματα του Κλάδου. Να παρέμβουμε στο ΟΕΕ μέσω των εκλεγμένων μελών της ΠΟΦΕΕ-Ε για άμεση υλοποίηση των αιτημάτων μας ή διαφορετικά μαζικών παραιτήσεών τους αν δεν ικανοποιηθούμε για αυτά.

Κουραστήκαμε να ακούμε την ίδια φράση από την κάθε υπηρεσία «να πάτε στον λογιστή σας» και ακόμη – ακόμη όταν αναφέρονται σε εμάς «ένα κουμπί είναι, γιατί δεν το πατάτε».

Εφόσον είμαστε τόσο αποτελεσματικοί και αναγκαίοι για τη λειτουργία του κράτους απαιτούμε τον ανάλογο σεβασμό . Ζητάμε αυτό που δικαιούμαστε και μας το στερούν άδικα.Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Ε. Άρτας Φιλιππιάδας

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Θεοδόσης

Η Αντιπρόεδρος
Μαρία Κονταξή

Ο Γραμματέας
Εύδοξος Καραπέτσης

Ο Ταμίας
Χρήστος Κωστούλας

Το Μέλος
Χρήστος Χουλιάρας

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης