Επιτροπή αγώνα λογιστών ελευθέρων επαγγελματιών της ΠΑΣΕΒΕ: «Να δοθεί άμεσα ουσιαστική παράταση υποβολής όλων των δηλωτικών υποχρεώσεων»

Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

17 Ιούνιος 2020
Taxheaven.gr


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ



ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ (ΑΝΕΞΟΔΗ) ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΦΕΕ.


Όσοι συνάδελφοι δεν είχαν πειστεί μέχρι σήμερα για την απαράδεκτη στάση της ΠΟΦΕΕ όλο το προηγούμενο, εφιαλτικό διάστημα για τους λογιστές, πρέπει σήμερα να βγάλουν συμπεράσματα.

Μετά από πιέσεις συναδέλφων από όλη τη χώρα να παρθούν επιτέλους κάποιες δραστικές αποφάσεις από την ομοσπονδία, η σημερινή ηγεσία της ΠΟΦΕΕ κάλεσε σε μια αποχή του κλάδου την Πέμπτη 18 Ιούνη. Και στο κάλεσμα δεν υπάρχει ούτε ένα αίτημα, παρά μια περιγραφή ορισμένων από τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση στον κλάδο μας. Ούτε μια παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών που μας αντιμετωπίζει σαν υπαλλήλους του που είμαστε υποχρεωμένοι σε ασφυκτικά περιθώρια να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που δεν μπορεί ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός.

Έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα ότι η ηγεσία της ΠΟΦΕΕ ούτε θέλει ούτε μπορεί να παίξει το ρόλο που πρέπει για τον κλάδο μας. Γι αυτό το λόγο καλέσαμε τις Ενώσεις σε όλη τη χώρα που μπορούν να παίξουν ένα ρόλο συντονισμού της δράσης μας, να πάρουν πρωτοβουλίες που θα συσπειρώσουν τους αυτοαπασχολούμενους λογιστές με τα υπαρκτά και μεγάλα προβλήματα του κλάδου.

Ακόμα και σήμερα μπορούμε. Στη συνέλευση των προέδρων των Ενώσεων που έχει καλέσει η ΠΟΦΕΕ για τις 18/6, να παρθεί επιτέλους μια απόφαση για την κλιμάκωση του αγώνα μας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε λύσεις από διαδικτυακές καταγγελίες.

Να προχωρήσουμε σε κλιμάκωση με νέα αποχή την επόμενη βδομάδα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα και στις Δ.Ο.Υ. στις άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα.

Απαιτούμε:

- Την άμεση νομοθέτηση του δικαιώματος ασθενείας για τους λογιστές.

- Παράταση υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων τουλάχιστον έως 30/9/2020.

- Μεταφορά όλων των δηλωτικών προθεσμιών που λήγουν εντός του Αυγούστου την 15/09 με σκοπό ο Αύγουστος να καθιερωθεί μήνας ανάπαυσης των λογιστών.

- Nα μην επιβληθεί κανένα πρόστιμο για εκπρόθεσμες δηλώσεις Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου.

- Να δοθεί άμεσα ουσιαστική παράταση υποβολής όλων των δηλωτικών υποχρεώσεων και για τις πλατφόρμες στην ΑΑΔΕ και στο ΕΡΓΑΝΗ.

- Να καταβληθεί σε όλους τους λογιστές η αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ για τον μήνα Μάιο.

- Απαλλαγή των α/α λογιστών από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα έκτακτα μέτρα, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Το κράτος να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές τους εισφορές, συνταξιοδοτικές και υγείας.

- Άμεση επανένταξη των α/α λογιστών στο αφορολόγητο όριο (ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί) ξεκινώντας από το φορολογικό έτος 2019.

- Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της καταβολής του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση της προκαταβολής φόρου, καταρχήν για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους.



ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ