Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΛΦΕΕ Μεσσηνίας: Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απέχουν από κάθε είδους ηλεκτρονικής υποβολής την Πέμπτη 18.06

ΕΛΦΕΕ Μεσσηνίας: Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απέχουν από κάθε είδους ηλεκτρονικής υποβολής την Πέμπτη 18.06


Η ΕΛΦΕΕ Μεσσηνίας, παράλληλα με την στάση της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. αποφάσισε

ΑΠΟΧΗ

Καλεί όλους τους Συναδέλφους να απέχουν από κάθε είδους ηλεκτρονικής υποβολής την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 (όλο το 24ωρο) ως εκδήλωση ψηφιακής - ηλεκτρονικής διαμαρτυρίας των Λογιστών – Φοροτεχνικών.

Τις τελευταίες ημέρες, ο κλάδος των Λογιστών-Φοροτεχνικών δέχεται ένα “μπαράζ” δηλωτικών υποχρεώσεων, που ναι μεν κινούνται στα μέτρα προστασίας της οικονομίας, αλλά είναι εξωπραγματικές και ανθρωπίνως αδύνατον να διεκπεραιωθούν, καθώς ορίζονται ασφυκτικές προθεσμίες, γεγονός που οδηγεί τον κλάδο μας σε εύλογη και αυτονόητη απόγνωση.

Δείχνοντας υπευθυνότητα ως προς την έκτακτη κατάσταση που έχει βρεθεί η χώρα, και ενώ έχουμε ζητήσει απεγνωσμένα ως κλάδος να λάβουμε στοιχειωδώς έστω και μία απάντηση σε κάποιο από τα αναρίθμητα έγγραφα που έχουμε στείλει προς, τα αρμόδια Υπουργεία αλλά και την ΑΑΔΕ, αντ' αυτού στο σύνολο τους αγνοήθηκαν παντελώς αφήνοντας τον κλάδο όχι μόνο απροστάτευτο από πρόνοια υγειονομικών μέτρων, αλλά κυρίως τον “άφησαν να χτυπιέται καθημερινά” και να αναζητεί και να “λύνει γρίφους και παγίδες”, μαντεύοντας ποια είναι η βούληση του Νομοθέτη και της Διοίκησης.

Επιπλέον, η θέση του Λογιστή - Φοροτεχνικού επιδεινώνεται, διότι έχοντας ταυτόχρονα να προετοιμάσει τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων, παράλληλα με τις ατελείωτες “πλατφόρμες”, έχει να παλέψει και με την προβληματική λειτουργία του TaxisNet που καθημερινά υπολειτουργεί.

Όλα τα παραπάνω έχουν φέρει “τον κόμπο στο χτένι” και τον κλάδο σε δικαιολογημένη νόμιμη αντίδραση σε μία εποχή μάλιστα όπου το μεγαλύτερο μέρος του Δημοσίου υπολειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας λόγω της πανδημίας, γεγονός το οποίο συνεχίζει να δυσκολεύει τις καθημερινές εργασίες του κλάδου ακόμη και σήμερα.


Εκ του ΔΣ ΕΛΦΕΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης