Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΛΕΠΑ: Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης - Συλλαλητήριο στις 11 Ιουνίου

ΕΛΕΠΑ: Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης - Συλλαλητήριο στις 11 Ιουνίου


ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (Ε.Λ.Ε.Π.Α.)
Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27 - Αθήνα, τηλ: 2103802923-3835093, Fax: 2103306776
Site: https://elepa.gr/ E-mail: [email protected], [email protected]


Αθήνα, 09 Ιουνίου 2020

Δελτίο Τύπου
Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης


Την Τρίτη 02/06 πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΕΠΑ, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Στην ΓΣ συζητήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν στους χώρους εργασίας αυτή την περίοδο και έγινε απολογισμός της δράσης, των παρεμβάσεων και των κεκτημένων που είχαμε σε πολλές περιπτώσεις. Η μαζική μας συνέλευση πήρε σημαντικές αποφάσεις:
• Συμμετέχουμε στα Συλλαλητήρια την Πέμπτη 11/6 στην Αθήνα - στο Σύνταγμα στις 7μ.μ και στον Πειραιά - στην πλατεία Κοραή, στις 7.30 μμ.
Για να μην πληρώσουμε ξανά την κρίση, για να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές διατάξεις των ΠΝΠ, για να εξασφαλιστεί αξιοπρεπές εισόδημα για όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους αυτοαπασχολούμενους
• Πραγματοποίηση συνάντησης ΕΛΕΠΑ και ΠΟΛ με το Υπουργείο Εργασίας με θέμα τα ζητήματα του κλάδου και τα αιτήματά μας και ταυτόχρονη παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 4/6 (πραγματοποιήθηκε)
• Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις σε χώρους εργασίας για τα θέματα της τηλεργασίας, της υγιεινής και ασφάλειας, του ωραρίου, των εργασιακών συνθηκών.
• Προχωράμε σε Παρέμβαση στο Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών για τα παραπάνω θέματα.
• Δυναμώνουμε την προσπάθεια για νέες εγγραφές, όπου είναι κομμάτι ζωτικής σημασίας στη μάχη για ανασύνταξη του κινήματος.
• Συνεχίζουμε την σοβαρή προσπάθεια που κάνουμε στη καλύτερη λειτουργία του παραρτήματος του Πειραιά αλλά και στην δουλειά που κάνει η επιτροπή Δυτικών.
• Την Παρασκευή 12 Ιούνη συμμετέχουμε στην ημέρα δράσης φορέων για την Υγεία με παρεμβάσεις σε όλες τις Το.Μ.Υ. (Τοπικές Μονάδες Υγείας) και Κέντρα Υγείας της Αθήνας
• Στηρίζουμε τον πολύμηνο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που καλούν οι εργαζόμενοι της, το Σάββατο 13 Ιουνίου στην Αθήνα
• Στηρίζουμε την πανυγειονομική απεργία στις 16 Ιούνη.
• Τέλος, εγκρίθηκε ψήφισμα της ΓΣ για την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους και τον λαό των ΗΠΑ που βρίσκονται στους δρόμους της οργής ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, το ρατσισμό.Πληρώσαμε πολλά! Δεν θα πληρώσουμε ξανά!
Συλλαλητήριο 11 ΙΟΥΝΗ στις 7μμ στο Σύνταγμα (προσυγκέντρωση ΕΛΕΠΑ 6.30μμ στην παλιά Βουλή) και στον Πειραιά στην πλατεία Κοραή, στις 7.30 μμ


Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Κυβέρνηση-ΕΕ και μεγαλοεργοδοσία αξιοποιούν από το ξεκίνημά της την πανδημία ως ευκαιρία για να φορτώσουν στους εργαζόμενους τη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση, για την οποία η πανδημία ήταν ο καταλύτης κι όχι η αιτία. Αιτία για τη νέα κρίση είναι η ίδια με την προηγούμενη. Τα τεράστια κέρδη, τα τεράστια συσσωρευμένα κεφάλαια στα χέρια ελάχιστων. Το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το μισό πλούτο της γης.

Το 2020 δεν είναι 2010. Η πείρα που αποκτήσαμε στα χρόνια της προηγούμενης κρίσης και εν μέσω πανδημίας, πρέπει να γίνει ενεργή συμμετοχή, συνειδητή δράση. Να παλέψουμε για τη ζωή μας! Να διεκδικήσουμε με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες. Τα κεκτημένα μετά από παρεμβάσεις του σωματείου μας αυτή την περίοδο σε χώρους δουλειάς αποδεικνύουν ότι όταν οι εργαζόμενοι ενωθούν και οργανωθούν έχουν την δύναμη να σταθούν όρθιοι

Το σύνθημα «δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε» που ξεκινάει από τις μεγάλες κινητοποιήσεις στην Αμερική εκφράζει όλους τους λαούς που δεν μπορούν να πάρουν ανάσα, πνίγονται από τη σαπίλα του συστήματος της εκμετάλλευσης σε όλα τα επίπεδα. Του συστήματος που έχει ως υπέρτατη αξία το χρήμα και το κέρδος. Που γεννάει φτώχεια, πολέμους, πρόσφυγες, ρατσισμό. Που πετάει στο περιθώριο και την ανεργία χιλιάδες. Που δε λογαριάζει την ανθρώπινη ζωή.

Στις 11 Ιούνη διαδηλώνουμε γιατί έχουμε πληρώσει ήδη αρκετά! Δε θα πληρώσουμε ξανά! Απαιτούμε:
- Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων.
- Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία.
- Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων.
- Καμία απόλυση. Καμία δυσμενής μεταβολή των εργασιακών σχέσεων.
- Προστασία του ωραρίου. Όχι στην εντατικοποίηση, καμία επιμήκυνση του χρόνου εργασίας. Υπερασπιζόμαστε το 8ωρο-5ήμερο. Το διάλειμμα να συμπεριλαμβάνεται στον χρόνο εργασίας.
- Όχι στην τηλεργασία. Να διασφαλιστεί η επιστροφή των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Γιατρός εργασίας σε μόνιμη βάση.
- Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων στα λαϊκά νοικοκυριά. Απαλλαγή των εργαζομένων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.
- Προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
- Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Να ανοίξουν όλες οι δημόσιες δομές υγείας που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης