Αποτελέσματα live αναζήτησης

Το σχόλιο της Δευτέρας - Τα σπάνια λάθη

Το σχόλιο της Δευτέρας - Τα σπάνια λάθη
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης


Επιμέλεια
Κωνσταντίνος Αντ. Κουλογιάννης
Πτυχιούχος Τ.Ε.Ι.
Λογιστής - Φοροτεχνικός
Μέλος της επιστημονικής ομάδας του Taxheaven

Καλημέρα σε όλους.

Το σημερινό σχόλιο προφανώς οι περισσότεροι από εσάς θα το διαβάσουν (όσοι το διαβάσουν) την Τρίτη, μιας και σήμερα η πλειοψηφία των Ελλήνων απολαμβάνει το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Η πλειοψηφία βεβαίως, γιατί εμείς οι λογιστές μάλλον ανήκουμε στην μειοψηφία ειδικά αυτή την περίοδο.
Μην απορείτε γιατί σήμερα δεν λήγει κάποια προθεσμία. Σίγουρα πρέπει να έχει γίνει κάποιο λάθος. Το υπουργείο εργασίας μας είχε συνηθίσει τόσο καιρό να θέτει προθεσμίες οι οποίες έληγαν Σαββάτο, Κυριακή, ακόμα και μέσα στις αργίες του Πάσχα, δεν μπορώ να καταλάβω πως τους ξέφυγε η σημερινή αργία. Σίγουρα πρόκειται περί παράληψης. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση, φανταστείτε ότι ακόμη και οι νέες προθεσμίες των εντύπων Α1 και Α2 μετά την παράταση που δόθηκε, λήγουν σε εργάσιμες ημέρες. Απαράδεκτο. [ΕΡΓΑΝΗ: Παράταση στα έντυπα Α1 και Α2 έως 10 Ιουνίου - Λοιπές διευκρινίσεις]

Εκτός από την παράταση η ανακοίνωση του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ διευκρινίζει επίσης ότι :

Εάν σπάνιο λάθος που έγινε μάλλον από το εθνικό τυπογραφείο —δεν μπορώ να φανταστώ ότι έγινε από το υπ.Εργασίας το λάθος—  διορθώθηκε την περασμένη εβδομάδα. [Το δώρο Πάσχα θα καταχωρηθεί με κωδικό τύπου αποδοχών 04 και όχι 03]
Είχε προηγηθεί η δημοσίευση της απόφασης οποία είχε αυτό το μικρό λαθάκι και η οποία καθόρισε το πλαίσιο της καταβολής του Δώρου Πάσχα για το 2020.
Όπως πλέον έγινε γνωστό, το δώρο Πάσχα 2020 θα καταβληθεί στο σύνολό του από τις επιχειρήσεις. Δηλαδή τόσο το ποσό που καλύπτεται από τον ίδιο τον εργοδότη όσο και το ποσό που καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι επιχειρήσεις - εργοδότες θα υποβάλλουν την Αναλυτική Περιοδική Δήλωση (Α.Π.Δ.) του επιδόματος εορτών Πάσχα και τυχόν συμπληρωματικών Α.Π.Δ του ίδιου σκοπού, έως την 10 Ιουλίου 2020.

Συνεχίζουμε με το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και συγκεκριμένα με το έντυπο 11.1. που αφορά τις άδειες ειδικού σκοπού.  Δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα οι οδηγίες για την συμπλήρωση του εντύπου το οποίο για τους μήνες Μάρτιο Απρίλιο και Μάιο θα υποβληθεί έως τις 15.6.2020

Η άδεια ειδικού σκοπού όμως συνεχίζεται και θα έχουμε υποβολές και τον Ιούλιο. Δείτε στην σχετική επισήμανση του κόμβου με ποιο καθεστώς συνεχίζονται οι άδειες ειδικού σκοπού μέχρι το τέλος της σχολικής περιόδου.

Δείτε επίσης τον σχετικό πίνακα με τις προθεσμίες του εντύπου 11.1.

Στοιχείων λήψης άδειας ειδικού σκοπού και συσχετιζόμενης κανονικής άδειας από τους εργαζομένους Έντυπο 11.1 Απολογιστικό Έντυπο Γνωστοποίησης Στοιχείων Λήψης Άδειας Ειδικού Σκοπού και Συσχετιζόμενης Κανονικής Άδειας του άρθρου 4 παρ. 3στ της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄55/11.03.2020) Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου  2020 Έως 15.6.2020
Ιουνίου 2020 Έως 15.7.2020


Πριν φύγουμε από τα εργασιακά θέματα για λίγο, να σημειώσω ότι την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύθηκε στον κόμβο ένα εξαιρετικό κατά την γνώμη μου άρθρο το οποίο απαντά στις απορίες πολλών συναδέλφων σχετικά με το τι ισχύει με τους μισθωτούς οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και οι οποίοι παραμένουν εκτός εργασίας με βάση τα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.
[Η εργασιακή και κοινωνικοασφαλιστική κάλυψη των μισθωτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες εν μέσω της πανδημίας COVID-19 ]«Φορολογικά»

Μετά από πολλά ερωτήματα που δέχθηκε η ΑΑΔΕ, αναγκάστηκε να εκδώσει Δελτίο τύπου εξηγώντας πως ακριβώς θα γίνουν οι συμψηφισμοί για το 25% του ΦΠΑ που «κέρδισαν» οι φορολογούμενοι οι οποίοι κατέβαλαν εμπρόθεσμα το σχετικό ποσό στο τέλος του Απριλίου.
Προς τα μέσα Ιουνίου λοιπόν θα δούμε το ποσό αυτό στην προσωποποιημένη πληροφόρηση και μετά θα μπορέσουμε να το συμψηφίσουμε με οποιαδήποτε οφειλή. [Δείτε εδώ αναλυτικά το Δ.Τ.].
Προσοχή, εφόσον το ως άνω ποσό θέλουμε να το συμψηφίσουμε με συγκεκριμένη βεβαιωμένη οφειλή (π.χ. φόρο εισοδήματος ή ΦΠΑ κ.λπ) θα πρέπει να στείλουμε email στην Δ.Ο.Υ. με το οποίο θα ζητάμε το συμψηφισμό με την εκάστοτε οφειλή. Σε αντίθετη περίπτωση το όφελος αυτό θα το συμψηφίσει η ΑΑΔΕ με οφειλές που θα επιλέξει αυτή. 

Δελτίο τύπου εξέδωσε και το Υπ.Οικονομικών όμως σχετικά με την μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές προσώπων όπως προβλέπει ο νόμος 4690/2020 :  
Η μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% στις μεταφορές συμπεριλαμβάνει και τα ταξί

Ακολούθησαν δύο αποφάσεις (οι οποίες δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ Το Σαββάτο) σχετικά με το ΦΠΑ στα ταξί και στα ενοικιαζόμενα οχήματα με οδηγό. «Ασφαλιστικά σπάνια λάθη»

Το αλάνθαστο υπ.Εργασίας, μετά από μερικές διορθώσεις που έκανε κατέληξε τελικά στο πλαίσιο και τους ΚΑΔ οι οποίοι αφορούν την παράταση των ασφαλιστικών εισφορών Φεβρουαρίου - Μαρτίου.
Για να μην σας κουράζω με τις απανωτές διορθώσεις που έγιναν στις αποφάσεις του Υ.Εργασίας σας παραθέτω τις τελικές αποφάσεις όπως ισχύουν και οι οποίες αφορούν την παράταση των ασφαλιστικών εισφορών τόσο των επιχειρήσεων όσο και των αυτοαπασχολούμενων - ελ. επαγγελματιών κατά την περίοδο της πανδημίας.

 • Σχετικά με την παράταση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων


  -Παράταση Ασφαλιστικών εισφορών μηνός Φεβρουαρίου (απαιτητές έως το τέλος Μαρτίου): Δ.15/Δ'/οικ.13226/325/26.3.2020
  -Παράταση Ασφαλιστικών εισφορών μηνός Μαρτίου (απαιτητές έως το τέλος Απριλίου): Δ.15/Δ'/οικ.18044/575/25.5.2020
  -Παράταση Ασφαλιστικών εισφορών μηνός Απριλίου (απαιτητές έως το τέλος Μαίου): Δ.15/Δ'/οικ.18044/575/25.5.2020


 • Σχετικά με την παράταση των ασφαλιστικών εισφορών των ελ. επαγγελματιών - αυτοαπασχολούμενων


  -Παράταση Ασφαλιστικών εισφορών μηνός Φεβρουαρίου (απαιτητές έως το τέλος Μαρτίου): Δ.15/Δ΄/οικ.13412/327/27.3.2020
  -Παράταση Ασφαλιστικών εισφορών μηνός Μαρτίου (απαιτητές έως το τέλος Απριλίου): Δ.15/Δ'/οικ.18269/584/3.6.2020
  -Παράταση Ασφαλιστικών εισφορών μηνός Απριλίου (απαιτητές έως το τέλος Μαΐου): Δ.15/Δ'/οικ.16486/500/7.5.2020

«Δηλώσεις εισοδήματος»

Λύθηκε επιτέλους το θέμα της φορολόγησης των  προνοιακών επιδομάτων των ΑΜΕΑ. Η ΑΑΔΕ με την εγκύκλιο Ε.2077/2020 ξεκαθαρίζει ότι προνοιακές παροχές σε χρήμα που χορηγούνται σε άτομα με αναπηρία, μπορούν να καλύψουν τεκμήρια και να αναγραφούν επομένως στους κωδικούς 781-782 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2019 (Ε1) και όχι στους κωδικούς 429-430. Η αναγραφή των εν λόγω ποσών στους κωδικούς αυτούς (781-782), μπορεί να αποδειχθεί με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσο.

Δείτε επίσης :

Γ. Χριστόπουλος: Προσέξτε τους αλιείς - Γιατί μπορούν κάνουν τροποποιητικές δηλώσεις για τα φορ. έτη 2014-2018 - Η τροποποιητική διάταξη του ν. 4646/2019, που τους εντάσσει στις απαλλαγές του ν. 27/1975 (περί φορολογίας πλοίων)
ΥπΑΑΤ: Έκδοση της βεβαίωσης Επαγγελματία Αγρότη με ένα «κλικ»

«Εγχειρίδια ΑΑΔΕ»

→  Επικαιροποιημένο εγχειρίδιο της ΑΑΔΕ για τους εισαγωγείς-εξαγωγείς με απαλλαγές από επιβαρύνσεις

→  Εγχειρίδιο ΑΑΔΕ με τα συνηθέστερα ερωτήματα σε τελωνειακά θέματα

→  Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις (Ενημερωμένο) Αίτηση ρύθμισης οφειλών του Ν. 4152/2013, όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 4646/2019 και ισχύει (Ρ7)«Επισημάνσεις»

«Επάγγελμα Λογιστής»

Το ΟΕΕ η ΠΟΦΕΕ και άλλοι φορείς συντονίστηκαν την περασμένη εβδομάδα και με επιστολές προς την πολιτική ηγεσία υπέβαλαν τις προτάσεις τους για την επίλυση μια σειράς προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε αλλά και την τακτοποίηση των αμέτρητων υποχρεώσεων που έχουμε να διεκπεραιώσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα.
Η παράταση των δηλώσεων φυσικά και πρέπει να θεωρείται δεδομένη και το μόνο που μένει είναι να μάθουμε απλά την καταληκτική ημερομηνία από το Υπ.Οικονομικών. Μη νομίζετε βέβαια ότι η παράταση είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπ.Οικονομικών. Η ΑΑΔΕ είναι γνωστό ότι δεν νομοθετεί, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση η απόφαση του Υφυπουργού για την παράταση έχει επίπτωση στα χρονοδιαγράμματα και τον προγραμματισμό της ΑΑΔΕ αλλά επίσης και στο κομβικό θέμα της είσπραξης  των δημοσίων εσόδων για τα οποία η ανεξάρτητη αρχή λογοδοτεί.
Εμείς οι λογιστές βέβαια δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε θέματα ανατροπής του προγραμματισμού των εργασιών μας. Μας προγραμματίζουν μια χαρά τα δύο υπουργεία. Άσε που τον τελευταίο καιρό συμβαίνει κάτι που είχε χρόνια να συμβεί. Το TAXIS έχει καταλάβει ότι ασχολούμαστε περισσότερες ώρες με το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και μας κάνει "νάζια". Πότε μας αφήνει να μπούμε μέσα πότε όχι. Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που συντάσσομαι με τις δηλώσεις του Διοικητή, ο οποίος δηλώνει σίγουρος για την επάρκεια των υπολογιστικών συστημάτων σε ότι αφορά τα MyData.

Επιστολή ΠΟΦΕΕ: Τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο κλάδος των λογιστών - φοροτεχνικών

ΟΕΕ: Προτάσεις για τη λύση φορολογικών, ασφαλιστικών και εργατικών θεμάτων«Αποφάσεις»

   Παράταση έως και την 15.6.2020 για την καταβολή βεβαιωμένων οφειλών που λήγουν εντός του Μαΐου 2020 στις Δ.Ο.Υ. - Ελεγκτικά Κέντρα
 • Παρατείνονται έως και την 15.6.2020, οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών που λήγουν εντός του Μαΐου 2020, α) των επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων που δικαιούνται το ευεργέτημα της έκπτωσης ποσοστού είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) των διατάξεων του έβδομου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 2 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α' 55), όπως κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (Α' 76), όπως το εδάφιο αυτό προστέθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 3 του ν. 4690/2020 (Α' 104), β) των φυσικών προσώπων εκμισθωτών ακινήτων που δικαιούνται το ευεργέτημα της έκπτωσης ποσοστού είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) των διατάξεων του πρώτου εδαφίου της παραγράφου 3 του άρθρου 14 του ν. 4690/2020 (Α' 104).
 • Η απόφαση - Α.1126/2020


  Παράταση υποβολής δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών με καταληκτική ημερομηνία υποβολής εντός των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου
 • Παρατείνεται μέχρι και την 30ή Ιουνίου 2020 η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών, η οποία έληγε εντός των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου 2020, καθώς και των δηλώσεων των οποίων μέσα στους μήνες αυτούς έληγε η τρίμηνη προθεσμία για υποβολή αίτησης παράτασης, ανεξάρτητα από την υποβολή της αίτησης παράτασης.
 • Η απόφαση - Α.1123/2020


  ΑΑΔΕ- Ποιοι έλεγχοι θα διενεργηθούν κατά προτεραιότητα μέχρι το τέλος του έτους - Τροποποίηση της απόφασης περί καθορισμού των φορολογικών ελέγχων
 • Κατά προτεραιότητα, επιλέγονται βάσει κριτηρίων ανάλυσης κινδύνων χρησιμοποιώντας δεδομένα από εσωτερικές και εξωτερικές πηγές πληροφόρησης που είναι διαθέσιμα ηλεκτρονικά στην Α.Α.Δ.Ε.. Οι αξιολογημένες -προτεραιοποιημένες προς έλεγχο υποθέσεις κατατάσσονται ανά ελεγκτική υπηρεσία σε φθίνουσα σειρά ταξινόμησης με βάση την τελική μοριοδότησή τους, βάσει αυτοματοποιημένου μοντέλου αντικειμενικής αξιολόγησης υποθέσεων ως Παράρτημα Ι της παρούσας, κατόπιν εφαρμογής κριτηρίων ανάλυσης κινδύνων, τα οποία δεν δημοσιοποιούνται.
 • Η απόφαση - Α.1127/2020


  Μικροί οινοπαραγωγοί: Η διαδικασία για την επιστροφή/διαγραφή του ΕΦΚ και λοιπών συνεισπραττόμενων επιβαρύνσεων κρασιού
 • Δικαιούχα επιστροφής πρόσωπα είναι οι μικροί οινοπαραγωγοί του άρθρου 71 του ν. 2960/2001, οι οποίοι κατέβαλαν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τις λοιπές συνεισπραττόμενες, σύμφωνα με τις διατάξεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, επιβαρύνσεις για το κρασί παραγωγής τους, που βεβαιώθηκαν κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 4 της υπ΄ αρ. ΔΕΦΚΦ Β 5026381 ΕΞ 2015/16.12.2015
  Για την επιστροφή/διαγραφή των φορολογικών επιβαρύνσεων, το δικαιούχο πρόσωπο υποβάλλει αίτηση – δήλωση στο αρμόδιο τελωνείο μέσα σε προθεσμία έξι (6) μηνών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της απόφασης
 • Η απόφαση - Α.1116/2020


  Βιομηχανοποιημένα καπνά: Το καθεστώς για την κατασκευή, αποστολή, παραλαβή, εισαγωγή και εξαγωγή
 • Καθορισμός όρων και προϋποθέσεων για την χορήγηση της άδειας αποστολής, παραλαβής, εισαγωγής, εξαγωγής καπνού, εισαγωγής βιομηχανοποιημένων καπνών, κατασκευής, αποστολής, παραλαβής, εισαγωγής, εξαγωγής εξοπλισμού παραγωγής βιομηχανοποιημένων καπνών
 • Η απόφαση -  Α.1121/2020


  Έκδοση πιστωτικού τιμολογίου προς διεθνή οργανισμό ως δικαιούχο της απαλλαγής της περ. ιδ΄ της παρ. 1 του άρθρου 27 του Κώδικα ΦΠΑ πέραν της προθεσμίας που προβλέπει η Απόφαση Α.Α.Δ.Ε. ΠΟΛ 1180/2016
 • Για λόγους χρηστής Διοίκησης και προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή εφαρμογή της Απόφασης ΠΟΛ.1180/2016, γίνεται δεκτή η έκδοση πιστωτικού τιμολογίου μόνο για το ποσό του ΦΠΑ από τον προμηθευτή των αγαθών ή τον παρέχοντα των υπηρεσιών και πέραν της προβλεπόμενης από την ανωτέρω Απόφαση προθεσμίας των τριάντα ημερών, εφόσον οι λοιπές προϋποθέσεις πληρούνται.
 • Η απόφαση - Ο ΔΕΕΦ Α 1060477 ΕΞ 2020


  Παράταση της προθεσμίας ογκομέτρησης δεξαμενών αιθυλικής αλκοόλης και αλκοολούχων προϊόντων των οινοπνευματοποιών Α' και Β' κατηγορίας και των αποσταγματοποιών ως και των φορολογικών αποθηκών εμπορίας των εν λόγω προϊόντων.
 • Παρατείνεται έως και 15-03-2021, η προθεσμία που τέθηκε με την παράγραφο 3 του άρθρου 8 της υπ' αριθ. 30/003/000/817/2018 απόφασης Διοικητή ΑΑΔΕ (Β' 914), προκειμένου οι εργασίες ελέγχου και ογκομέτρησης των δεξαμενών να διενεργούνται και από μη διαπιστευμένους φορείς, τηρουμένων των διατυπώσεων και διαδικασιών που καθορίζονται στην ως άνω απόφαση.
 • Η απόφαση - Α.1129/2020


  Παράταση υποβολής Συγκεντρωτικών Παραστατικών Εφοδιασμού (ΣΠΕ) πλοίων
 • Τα Συγκεντρωτικά Παραστατικά Εφοδιασμού (ΣΠΕ) πλοίων του άρθρου 13 παρ. 1α) της υπ’ αρ. Τ1940/41/14.4.2003 ΑΥΟΟ απόφασης (Β΄ 516) των μηνών Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου 2020, δύναται να γίνονται δεκτά από τις αρμόδιες Τελωνειακές Αρχές εντός προθεσμίας τριών (3) μηνών από τη λήξη του μήνα εντός του οποίου πραγματοποιήθηκε ο εφοδιασμός.
  Τα Συγκεντρωτικά Παραστατικά Εφοδιασμού (ΣΠΕ) πλοίων του άρθρου 13 παρ. 1α) της υπ’ αρ. Τ1940/41/14.4.2003 ΑΥΟΟ απόφασης (Β΄ 516) των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2020, δύναται να γίνονται δεκτά από τις αρμόδιες Τελωνειακές Αρχές εντός του μηνός Ιουνίου 2020.
 • Η απόφαση - Α.1119/2020


  ΤτΕ: Όροι και προϋποθέσεις για την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ταυτοποίηση φυσικών προσώπων κατά τη σύναψη επιχειρηματικής σχέσης

Λοιπές αποφάσεις:
Ε.2076/2020 Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 6 «Παράταση προθεσμιών καταβολής φορολογικών επιβαρύνσεων που αναλογούν σε προϊόντα καφέ», του ν.4690/30-5-2020 (ΦΕΚ 104/Α')

13637 ΕΞ 2020 Ένταξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για έκδοση Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας (Ε.Κ.Α.Α.) στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) - Καθορισμός εντύπου διοικητικής διαδικασίας

21576/26.5.2020 Καθορισμός ζητημάτων που αφορούν στον τύπο και στο περιεχόμενο του ενιαίου εντύπου πρόσκλησης με ανάληψη ευθύνης/φιλοξενίας για τους σκοπούς χορήγησης θεώρησης εισόδου Σένγκεν για επιχειρηματικό/επαγγελματικό σκοπό (Business Invitation).

4111.08.01/1592/3.6.2020 Τροποποίηση της υπ' αρ. 4796/2018 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Πλήρης εφαρμογή του μέτρου "Μεταφορικό Ισοδύναμο" (Μ.Ι.) στις ωφελούμενες μονάδες (επιβάτες)»(Β'6124).

56468 ΕΞ 2020/5.6.2020 Τροποποίηση της υπ' αρ. 47458 ΕΞ 2020/15-05-2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών «Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης, υδάτινου στοιχείου θάλασσας, λιμνοθάλασσας, μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών» (Β' 1864).
«Δικαστικά - Αποφάσεις ΔΕΔ»


ΣτΕ 1338/2019 Αοριστία εκθέσεων ελέγχου επί παραβάσεων έκδοσης και λήψης εικονικών φορολογικών στοιχείων

Yπόθεση C-684/18 Αρχή της ουδετερότητας του ΦΠΑ – Διακανονισμός της αρχικά πραγματοποιηθείσας έκπτωσης του φόρου – Εκπτώσεις στο τίμημα χορηγούμενες για ενδοκοινοτικές και εσωτερικές παραδόσεις αγαθών

Υπόθεση Οργάνωση του χρόνου εργασίας – Οδηγία 2003/88/ΕΚ – Άρθρα 5 και 7 – Εβδομαδιαία ανάπαυση – Ετήσια άδεια – Ειδικές άδειες μετ’ αποδοχών που παρέχουν τη δυνατότητα απουσίας από την εργασία προς κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών και υποχρεώσεων»

ΔΠΑ: Οικοδομικοί συνεταιρισμοί σε δασικές εκτάσεις - Υποχρέωση καταβολής ΕΝΦΙΑ

ΔΠΑ: Τέλη χαρτοσήμου - Ειδική εισφορά υπέρ ΟΓΑ - ΠαραγραφήΔΕΔ 370/2020 Μη διαβίβαση παραστατικών υγραερίου κίνησης στην ΑΑΔΕ - Η καθυστέρηση της εταιρείας λογισμικού δεν αποτελεί λόγω ανωτέρας βίας

ΔΕΔ 560/2020 Ο παρακρατηθείς φόρος επί των μερισμάτων και των τόκων καταθέσεων επιστρέφεται όταν δεν προκύπτει φόρος για καταβολή έτσι ώστε να συμψηφιστεί
«Επανεκκίνηση»

Οι επιχειρήσεις (ΚΑΔ) που παραμένουν κλειστές από 05.06. έως 07.06. και 14.6.2020

Οι κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων από 1η Ιούνιου 2020 έως και τις 7 Ιουνίου 2020

Ακτοπλοΐα: Αυξάνεται ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών

Δ1α/ΓΠ.οικ. 34781/4.6.2020 Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

Δ1α/ΓΠ.οικ. 34439/3.6.2020 Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων και άλλων χώρων συνάθροισης κοινού, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 5.6.2020 έως και 14.6.2020, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

Δ1α/ΓΠ.οικ. 34429/3.6.2020 Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε οργανωμένες ιδιωτικές και μη παραλίες στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, ισχύος από τις 5.6.2020 έως και τις 15.6.2020

Δ1α/Γ.Π.οικ. 33475/1.6.2020 Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε οργανωμένες ιδιωτικές και μη παραλίες στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, ισχύος από τις 2.6.2020 έως και τις 8.6.2020

Δ1 α/Γ.Π.οικ.34060/2.6.2020 Επιβολή προσωρινών μέτρων στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, για το χρονικό διάστημα από 6.6.2020 έως και 9.7.2020

Δ1α/ΓΠ.οικ. 33474/31.5.2020 Επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης του απόπλου και κατάπλου κρουαζιερόπλοιων στην ελληνική Επικράτεια, προς περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 για το χρονικό διάστημα από 1.6.2020 κι ώρα 06.00 έως και 8.6.2020 και ώρα 12.00

34369/3.6.2020 Επαναλειτουργία παιδικών χαρών των ΟΤΑ«Φορολογικές υποχρεώσεις εβδομάδας»

Δείτε το σχετικό άρθρο του κόμβου : Σημαντικές φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις μηνός Ιουνίου 2020
Υπενθύμιση : Το ημερολόγιο του κόμβου δεν έχει ενημερωθεί ακόμα με την τελευταία παράταση  που έχει δοθεί σχετικά με τα έντυπα Α1 και Α2.  Προφανώς λόγω αργίας.....
Καλή συνέχεια.Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης