Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΤτΕ: Αναμένει συρρίκνωση της οικονομίας έως 1%

  • Η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) αναμένει συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας έως 1% φέτος σε σύγκριση με προηγούμενη πρόβλεψή της τον Απρίλιο για μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης, είπαν αξιωματούχοι της ΤτΕ την Δευτέρα.
ΤτΕ: Αναμένει συρρίκνωση της οικονομίας έως 1%

Η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ) αναμένει συρρίκνωση της ελληνικής οικονομίας έως 1% φέτος σε σύγκριση με προηγούμενη πρόβλεψή της τον Απρίλιο για μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης, είπαν αξιωματούχοι της ΤτΕ την Δευτέρα.

"Αναμένουμε συρρίκνωση μεταξύ 0 και 1%", είπε στο Reuters αξιωματούχος της ΤτΕ που ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Οι ενδείξεις ότι η ελληνική οικονομία βαίνει προς ύφεση για πρώτη φορά φέτος μετά το 1993 πληθαίνουν, καθώς η παγκόσμια κρίση πλήττει τον τουρισμό, τις κατασκευές, την ναυτιλία και την ιδιωτική κατανάλωση, τους βασικούς δηλαδή μοχλούς ανάπτυξης της χώρας.

Η επιδείνωση που παρουσιάζουν τα οικονομικά στοιχεία οδήγησε την κυβέρνηση τον περασμένο μήνα να αναθεωρήσει την αισιόδοξη πρόβλεψή της για ανάπτυξη 1,1% φέτος. Τώρα αναμένει μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης.

Η ΤτΕ είπε τον Απρίλιο ότι η οικονομική ανάπτυξη θα διαμορφωθεί κοντά στο μηδέν φέτος, ενώ υπάρχει πιθανότητα να υποχωρήσει σε αρνητικό έδαφος, εάν επιδεινωθούν περαιτέρω οι διεθνείς οικονομικές συνθήκες.

"Οι τουριστικές αφίξεις σε μεγάλους προορισμούς, όπως η Κρήτη, μειώθηκαν πάνω από 10%, περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις", είπε άλλο στέλεχος της ΤτΕ που θέλησε να μην κατονομαστεί. "Υπάρχει γενικά πτώση στη ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες".


Πηγή Ημερησία


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης