Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πρόστιμα 60 εκατ. ευρώ για έκδοση εικονικών τιμολογίων

  • Μεγάλη υπόθεση έκδοσης εικονικών τιμολογίων αποκάλυψε η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.
Δελτία Τύπου :: Πρόστιμα 60 εκατ. ευρώ για έκδοση εικονικών τιμολογίων 

Μεγάλη υπόθεση έκδοσης εικονικών τιμολογίων αποκάλυψε η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

Συγκεκριμένα, τεχνική εταιρεία με έδρα τη Νέα Σμύρνη στην Αθήνα, χωρίς υποδομή, προσωπικό και μηχανήματα, εξέδωσε από το 2004 έως το 2006 εικονικά τιμολόγια συνολικού ποσού 27,5 εκ. ευρώ. Λήπτες των τιμολογίων ήταν άλλες τεχνικές εταιρείες, με έδρα στην ίδια περιοχή, οι οποίες λειτουργούσαν ως υπεργολάβοι σε μεγάλα έργα του Δημοσίου, τα οποία απαιτούσαν εξειδικευμένη γνώση και προσωπικό.

Από τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών των εμπλεκομένων φυσικών και νομικών προσώπων και της κίνησής τους, διαπιστώθηκε επίσης μεθόδευση για την εμφάνιση χρηματικών συναλλαγών, οι οποίες όμως ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν.

Τα εκτιμώμενα πρόστιμα πλησιάζουν τα 60 εκατ. ευρώ, επιμερίζονται δε σε 46 εκατ. ευρώ για τις παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και 13 εκατ. ευρώ για τη μη απόδοση του ΦΠΑ.

Η Υπ.Ε.Ε. προγραμματίζει κατά το προσεχές διάστημα τον έλεγχο των εταιρειών που αναλαμβάνουν δημόσια έργα, καθώς και έργα από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
 
 


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης