Αποτελέσματα live αναζήτησης

Υποχώρηση του Γενικού Δείκτη μετά από προηγούμενη ανοδική κίνηση 10%

Υποχώρηση του Γενικού Δείκτη μετά από προηγούμενη ανοδική κίνηση 10%


Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Τaxheaven

Μετά από άνοδο περίπου 10% σε διάστημα μίας εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης διόρθωσε χθες με αποκόμιση υπεραξιών μετά την προηγούμενη μεγάλη ανοδική κίνηση. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με υποχώρηση (-1,87%) στις 652,58 μονάδες ακολουθώντας και την διόρθωση στις ξένες αγορές.

Ουσιαστικά, για μία εβδομάδα ο Γενικός Δείκτης ακολούθησε την άνοδο των ξένων αγορών προεξοφλώντας ταυτόχρονα την απόφαση χρηματοδότησης της οικονομίας της Ε.Ε. μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης (Recovery Fund) και ειδικότερα της Ελλάδας με κεφάλαια 32 δις ευρώ (22,5 με επιχορήγηση και 9,5 δις. Ευρώ με δάνειο).

Η είδηση αυτή ήταν φυσικό να εκτινάξει τον Γενικό Δείκτη στο ελληνικό χρηματιστήριο προς τα επίπεδα των 660 μονάδων μέσα σε 4 συνεδριάσεις. Η υποχώρηση της Παρασκευής απλώς επιβεβαίωσε αυτό που έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό, ότι δηλαδή κινούμαστε σε ένα εξαιρετικά ασταθές οικονομικό περιβάλλον και οποιαδήποτε ανοδική κίνηση θα την διαδεχθεί πτώση. Το αξιοσημείωτο της συνεδρίασης της Παρασκευής ήταν ότι υπήρξε η μεγαλύτερη αξία συναλλαγών από την αρχή του χρόνου με πολλά «πακέτα» μετοχών.

Ο τραπεζικός κλάδος αποδεικνύεται ότι έχει τη μεγαλύτερη μεταβλητότητα απ’ όλους στο ελληνικό χρηματιστήριο. Ευνοείται από τα μέτρα χρηματοδότησης ωστόσο έχει πολλά δομικά προβλήματα. Μετά την προηγούμενη άνοδο, κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, ο τραπεζικός χρηματιστηριακός δείκτης υποχώρησε κατά (-7,94%) λόγω αποκόμισης κερδών. Σημαντική πτώση (-5,17%) είχε και ο δείκτης Κατασκευών-Υλικών και προσωπικών-οικιακών προϊόντων (-2,3%). Ανοδικά κινήθηκαν το Εμπόριο (2,19%), οι Τηλεπικοινωνίες (0,64%), οι Πρώτες ύλες (0,29%).

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης