Αποτελέσματα live αναζήτησης

Eπιδότηση εξοπλισμού 250 εκ. για ελεύθερους επαγγελματίες

  • MEΣA στις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα για "επιδοτήσεις - εξπρές" για ποσό μέχρι και 20.000 ευρώ σε 50.000 γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και λογιστές για την αγορά ή τη συμπλήρωση του εξοπλισμού της κάθε ειδικότητάς τους.
Eπιδότηση εξοπλισμού 250 εκ. για ελεύθερους επαγγελματίες                                             


MEΣA στις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθεί το πρόγραμμα για "επιδοτήσεις - εξπρές" για ποσό μέχρι και 20.000 ευρώ σε 50.000 γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και λογιστές για την αγορά ή τη συμπλήρωση του εξοπλισμού της κάθε ειδικότητάς τους.

Στην προκήρυξη του προγράμματος, που αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα ξεκαθαρίζεται ότι το συνολικό ποσό που θα μοιραστεί θα φτάσει τα 250 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το ανώτερο ποσοστό επιδότησης, αυτό θα ποικίλλει ανάλογα με τον χρόνο άσκησης εργασίας του κάθε κλάδου. Το μεγαλύτερο θα φτάνει το 60% για κάθε εγκεκριμένο προϋπολογισμό και θα αφορά αυτούς που έχουν άδεια εξάσκησης επαγγέλματος μέχρι και πέντε χρόνια και το δεύτερο εξετάζεται να βρίσκεται στο 50% και θα αφορά αυτούς που έχουν εργασιακή παρουσία από πέντε χρόνια και πάνω.

Δικαιούχοι

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, οι ενδιαφερόμενοι θα προσεγγίσουν τους 250.000 και από αυτούς εκτιμάται ότι περίπου 50.000 ή και λίγο περισσότεροι θα λάβουν τελικά την επιχορήγηση. Πάντως, η ενίσχυση θα διαφέρει για κάθε επαγγελματική ειδικότητα, με δεδομένο ότι θα αφορά αποκλειστικά την απόκτηση τεχνολογικού εξοπλισμού και όχι την επίπλωση του επαγγελματικού χώρου.

Eτσι, το ποσό της επιχορήγησης για δικηγόρους, λογιστές - οικονομολόγους και μηχανικούς αναμένεται να φτάσει το πολύ στα 5.000 - 6.000 ευρώ. Για τους γιατρούς –στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι κτηνίατροι και οι οδοντίατροι– το ποσό της ανώτατης ενίσχυσης ανέρχεται έως περίπου τα 20.000 ευρώ.

Για τους λογιστές και τους δικηγόρους οι ενισχύσεις θα αφορούν κυρίως σε μηχανήματα (hardware) και λογισμικά (software), ενώ για τους μηχανικούς θα αφορούν την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, του απαραίτητου λογισμικού, καθώς και την αγορά εκτυπωτή σχεδίων (plotter). Μάλιστα, ειδικά για τους λογιστές, το Yπουργείο Οικονομίας εξετάζει την επιδότηση συγκεκριμένων λογισμικών προγραμμάτων, η εφαρμογή των οποίων θα μπορεί να κάνει ευκολότερες τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις.

Πηγή: Express.gr 


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης