Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μέτωπο κατά της φοροδιαφυγής

  • Εντατικοποίηση των ελέγχων για τη φοροδιαφυγή, αυστηρές ποινές για επίορκους λειτουργούς και δραστικό περιορισμό των δημόσιων δαπανών ζήτησε από το οικονομικό επιτελείο ο Πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο υπουργείο Οικονομίας. Ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε το 2009 δύσκολη χρονιά για όλον τον κόσμο και για την Ελλάδα, όπως είπε, και δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις προκειμένου η Ελλάδα να είναι στο τρένο της διεθνούς ανάκαμψης από την οικονομική κρίση.
Μέτωπο κατά της φοροδιαφυγής                                             


Εντατικοποίηση των ελέγχων για τη φοροδιαφυγή, αυστηρές ποινές για επίορκους λειτουργούς και δραστικό περιορισμό των δημόσιων δαπανών ζήτησε από το οικονομικό επιτελείο ο Πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο υπουργείο Οικονομίας. Ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε το 2009 δύσκολη χρονιά για όλον τον κόσμο και για την Ελλάδα, όπως είπε, και δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις προκειμένου η Ελλάδα να είναι στο τρένο της διεθνούς ανάκαμψης από την οικονομική κρίση.

Συνεργασία, διάρκειας περίπου 2 ωρών, είχε στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με την ηγεσία του υπουργείου, στην οποία παραβρέθηκαν οι υφυπουργοί και οι γενικοί γραμματείς.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των όσων γίνονται από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, επισήμανε ότι η κρίση έχει πλήξει όλες ανεξαιρέτως τις χώρες και ότι η ελληνική οικονομία δέχεται σοβαρές πιέσεις, οι οποίες προστίθενται σε χρόνιες διαρθρωτικές αδυναμίες.

Το μεγαλύτερο βάρος για την ελληνική οικονομία είναι το δημόσιο χρέος, είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι για την αποπληρωμή του μόνο φέτος θα χρειαστούν 12 δισ. ευρώ.

Το 2009 θα είναι δύσκολο έτος, υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θετικό πρόσημο ανάπτυξης και η ανεργία θα είναι μία ποσοστιαία μονάδα κάτω από το μέσο όρο της ευρωζώνης.

"Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι εφησυχάζουμε. Οι στόχοι μας δεν είναι εύκολοι και πρώτη προτεραιότητα είναι η αύξηση των εσόδων του δημοσίου. Είμαστε αποφασισμένοι να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή", τόνισε.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη φοροδιαφυγή ως ακραία αντικοινωνική συμπεριφορά και έδωσε σαφείς οδηγίες για να εξαντληθούν οι ποινές σε επίορκους δημόσιους λειτουργούς.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τον έλεγχο των δαπανών, επισήμανε ότι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις είναι επιτακτικές και εξήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στο νέο μισθολόγιο των νεοπροσλαμβανομένων, στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, στην κατάργηση και συγχώνευση φορέων του δημοσίου, στον έλεγχο των φαρμάκων και σε άλλες απαραίτητες ρυθμίσεις.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι ολοκληρώθηκε το Γ' ΚΠΣ και ότι στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013) έχει ήδη προκηρυχθεί πάνω από το 50% των έργων, ενώ αναφερόμενος στις Συμπράξεις του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), υπογράμμισε ότι έχουν ξεκινήσει οι κατασκευές των πρώτων έργων και ότι από τώρα και στο εξής κάθε μήνας που περνά θα προκηρύσσεται και ένα νέο έργο.

"Ζήτησα ακόμη μεγαλύτερη ένταση προσπαθειών, να μην πάει χαμένη ούτε μία μέρα ούτε μία ώρα", κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα θα είναι στο τρένο της ανάκαμψης και μάλιστα με καλύτερους όρους σε σχέση με πριν, αρκεί να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, επανέλαβε ο Κ. Καραμανλής.

Η οικονομία βουλιάζει και μόνη διέξοδο αποτελεί η αλλαγή κυβέρνησης σχολίασε από το ΠΑΣΟΚ η Λούκα Κατσέλη ενώ και ο εκπρόσωπος Τύπου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι αναδιαρθρώσεις που επιδιώκει η κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο από σειρά αντιδραστικών μέτρων που επιδεινώνουν τη ζωή των εργαζόμενων και του λαού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Κριτική στις δηλώσεις Καραμανλή άσκησε και η ΓΣΕΕ που κατά τη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειάς της, αποφάσισε 24ωρη απεργία σε ημερομηνία που θα καθοριστεί.

Πηγή: Express.gr


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης