Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σύστημα ΗΛΙΟΣ: Μηνιαίες εκθέσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2020 - 2.501.662 οι συνταξιούχοι το Μάρτιο

Σύστημα ΗΛΙΟΣ: Μηνιαίες εκθέσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2020 - 2.501.662 οι συνταξιούχοι το Μάρτιο

ΗΔΙΚΑ Α.Ε.


Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020Μηνιαία Απεικόνιση Συνταξιοδοτικών Παροχών του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου & Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» για τους μήνες:

Ιανουάριος 2020: Μηνιαία έκθεση

Φεβρουάριος 2020: Μηνιαία έκθεση

Μάρτιος 2020: Μηνιαία έκθεση


Το σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων:


"ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 27-05-2020

Γ. Βρούτσης: Βάζουμε ξανά σε πορεία διαφάνειας το ασφαλιστικό σύστημα με την επανέκδοση της έκθεσης του “ΗΛΙΟΣ”

Με την επανέκδοση των εκθέσεων του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» φωτίζουμε ξανά όλες τις πτυχές του ασφαλιστικού μας συστήματος που για καιρό είχαν μείνει, αδικαιολόγητα στο «σκοτάδι» από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.

Το σύστημα «ΗΛΙΟΣ» δημιουργήθηκε την 1η Ιουνίου του 2013 επί της δικής μου θητείας από τους υπαλλήλους του Υπουργείου και την ΗΔΙΚΑ και ήταν ένα πρωτοποριακό και αξιόπιστο σύστημα που εγκαινίασε μία νέα εποχή διαφάνειας, ορθής καταγραφής και ενημέρωσης των δεδομένων του συστήματος της κοινωνικής μας ασφάλισης που μέχρι τότε δεν γνωρίζαμε.

Με το σύστημα «ΗΛΙΟΣ» χαρτογραφήθηκε για πρώτη φορά κάθε άγνωστη περιοχή του -μέχρι τότε- πολυδαίδαλου ασφαλιστικού συστήματος, νικήθηκαν οριστικά και αμετάκλητα οι «μαϊμού συντάξεις» ως συνέπεια της απόλυτης διαφάνειας που επιτεύχθηκε στο σύστημα και τέλος, αποκτήσαμε πλήρη και καθαρή εικόνα του αριθμού των συνταξιούχων, του ύψους των συντάξεων και της συνολικής συνταξιοδοτικής δαπάνης.

Σήμερα, ξαναβάζουμε σε πορεία δημόσιας παρουσίασης και διαφάνειας την καταγραφή του ασφαλιστικού συστήματος, δημοσιεύοντας τις εκθέσεις «ΗΛΙΟΣ» από τον Ιανουάριο 2019 μέχρι και τον Μάρτιο του 2020.

Πλέον, η αναλυτική ενημέρωση των πολιτών για το ασφαλιστικό  σύστημα θα είναι τακτική καθώς θα εκδίδουμε κάθε μήνα την έκθεση «ΗΛΙΟΣ».

Με την αναλυτική καταγραφή όλων των δεδομένων του ασφαλιστικού συστήματος συνδυαστικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση με το νόμο 4670/2020 που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο στη Βουλή, διασφαλίζουμε την θωράκιση, την διαφάνεια, την απλούστευση, την σταθερότητα, την επάρκεια και, κυρίως, την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος.
"

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης