Αποτελέσματα live αναζήτησης

H εβδομάδα στο ΕΚ: Μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της ΕΕ, τουρισμός, Covid-19

H εβδομάδα στο ΕΚ: Μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της ΕΕ, τουρισμός, Covid-19
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Στα πλαίσια της ολομέλειας, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα παρουσιάσει τον αναθεωρημένο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ (2021-2027) και το σχέδιο ανάκαμψης. Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τις εν λόγω προτάσεις, αλλά έχουν ήδη ζητήσει ένα πακέτο ανάκαμψης ύψους 2 τρισ. ευρώ για να βοηθήσουν την ΕΕ να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας Covid-19.

Την Τετάρτη το πρωί, αναμένεται να διεξαχθεί συζήτηση ανάμεσα στον πρόεδρο του ΕΚ, Ντάβιντ Σασόλι, τους αρχηγούς των πολιτικών ομάδων και τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Την Τρίτη, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τη διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης και τον ρόλο του ΕΚ. Σε ψήφισμα της 17ης Απριλίου, το Κοινοβούλιο ζήτησε τη σύγκλησή του το συντομότερο δυνατό.

Την επόμενη μέρα, η επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού θα συζητήσει το προτεινόμενο πακέτο της ΕΚ για τον τουρισμό και τις μεταφορές, το οποίο περιλαμβάνει πρακτικές οδηγίες για τη σταδιακή άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών, το άνοιγμα των επιχειρήσεων αλλά και τις καλοκαιρινές διακοπές.

Την Τρίτη, η επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο οι απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας επηρέασαν την κινητικότητα των εργαζομένων, κυρίως των συμβασιούχων και των διασυνοριακών εργαζομένων.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορόλ, θα συζητήσει με την υποεπιτροπή Ασφάλειας και Άμυνας τον αντίκτυπο της πανδημίας στην ασφάλεια και την άμυνα της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος της παραπληροφόρησης.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης