Αποτελέσματα live αναζήτησης

Google: Δημιούργησε νέο λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές

9 Ιούλιου 2009 Σχόλια
  • Τη δημιουργία του νέου λειτουργικού συστήματος Google Chrome Operating System ανακοίνωσε χθες αργά το βράδυ η Google. Μετά από αυτή την ανακοίνωση η κόντρα μεταξύ Google και Microsoft αναμένεται να λάβει νέες διαστάσεις.
Google: Δημιούργησε νέο λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές

Τη δημιουργία του νέου λειτουργικού συστήματος Google Chrome Operating System ανακοίνωσε χθες αργά το βράδυ η Google. Μετά από αυτή την ανακοίνωση η κόντρα μεταξύ Google και Microsoft αναμένεται να λάβει νέες διαστάσεις.

Αρχικά, το συγκεκριμένο λογισμικό είχε σχεδιαστεί για να λειτουργεί στα netbooks στους μικρού μεγέθους και χαμηλού κόστους φορητούς υπολογιστές που τους τελευταίους μήνες έχουν αλλάξει τα δεδομένα της αγοράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, τα τρία βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το Google Chrome είναι ταχύτητα, απλότητα και ασφάλεια. Μάλιστα, το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα είναι το πρώτο που έχει σχεδιαστεί περιστρεφόμενο γύρω από το Ίντερνετ και ένα από τα βασικά μελήματα των δημιουργών του είναι η ελάττωση του χρόνου εκκίνησης, ένα από τα βασικά προβλήματα των Windows, καθώς προσπαθούν να δώσουν στους χρήστες στιγμιαία πρόσβαση στα δεδομένα που αναζητούν όπως e- mail.

Δουλεύοντας με το Google Chrome οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν όλα τα προγράμματα και τις εφαρμογές που χρειάζονται καθώς και να δημιουργούν με τα εργαλεία που παρέχονται τις δικές τους εφαρμογές.

Η εταιρεία είδε την εξάπλωση των netbooks σαν μια ευκαιρία να αλλάξει την αγορά, που βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και να απειλήσει την κυριαρχία της Microsoft. Το Google Chrome αναμένεται να δοθεί στην αγορά προς το τέλος του 2009.

Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης