Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΣΟΛΠ: Σειρά προτάσεων - αιτημάτων για το έργο των λογιστών-φοροτεχνικών

ΣΟΛΠ: Σειρά προτάσεων - αιτημάτων για το έργο των λογιστών-φοροτεχνικών
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

22/5/2020

Μετά από Συνεδρίαση της ΓΣ του Συλλόγου, ο Σύλλογος προχώρησε στο παρακάτω Δελτίο Τύπου απευθυνόμενος προς την Πολιτική Ηγεσία τα Υπουργεία Οικονομικών – Ανάπτυξης και Εργασίας και προς τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κο Κόλλια επικεφαλής του Φορέα μας ο οποίος πρέπει να αναλάβει να προωθήσει τα κάτωθι αιτήματα του Κλάδου μας με σκοπό να φέρουμε το έργο των Λογιστών – Φοροτεχνικών εις πέρας τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ-ΑΙΤΗΜΑΤΑ

1. Άμεση παράταση της ημερομηνίας λήξης των φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα (μη επιτηδευματίες) έως 31/07/2020 (με πληρωμή 3 δόσεων φόρου), για δε τους επιτηδευματίες, φυσικά και νομικά πρόσωπα, έως 30/09/2020 με πληρωμή 2 δόσεων φόρου για τα Φυσικά και 4 δόσεων φόρου για τα Νομικά).

2. Την άμεση θέσπιση τουλάχιστον 48 δόσεων με ένταξη στον αριθμό αυτό των δόσεων για οφειλές που αφορούν τον κορωνοϊό και συμπεριλαμβάνουν όλες τις οφειλές έως τέλος Σεπτεμβρίου 2020.

3. Άμεση θέσπιση της προκαταβολής φόρου στο 50% αυτής για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με Κρατική εντολή και στο 75% αυτής για τις πληττόμενες επιχειρήσεις με σκοπό τη μη αναμονή έως τον Ιούλιο αλλά την δυνατότητα άμεσης υποβολής Φορολογικών Δηλώσεων των Επαγγελματιών.

4. Μείωση Φ.Π.Α. στο μεταφορικό έργο (αεροπορικές/θαλάσσιες μεταφορές), στα ξενοδοχεία και στην εστίαση όπως πολύ σωστά προκηρύχτηκε.

5. Άμεση θέσπιση του Μοναδικού ακατάσχετου λογαριασμού τραπέζης για όλες τις εταιρίες με σκοπό την ελεύθερη λειτουργία των POS και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

6. Επανέναρξη της πλατφόρμας των 600€ των επιστημόνων, για επανυποβολή του επιδόματος του Απριλίου και απαντήσεις περί απόρριψης και θέσπιση νέας υποβολής για το επίδομα επιστημόνων τον Μάιο.

7. Επανέναρξη της πλατφόρμας των 800€, για επιχειρήσεις και εργαζομένους, για επανυποβολή του επιδόματος του Απριλίου και απαντήσεις περί απόρριψης και άμεση υποβολή για το επίδομα επιχειρήσεων και εργαζομένων τον Μάιο.

8. Θέσπιση δεύτερης φάσης Επιστρεπτέας προκαταβολής όπως πολύ σωστά προκηρύχτηκε που θα συμπεριλαμβάνει μικρές ατομικές επιχειρήσεις χωρίς προσωπικό και μικρές Ανώνυμες εταιρίες με προσωπικό έως 20 άτομα, με επιπλέον κριτήριο τον τζίρο μηνών Απριλίου και Μαΐου του 2020 αθροιζόμενο στο 1ο τρίμηνο του 2020.

9. Άμεση ομαλοποίηση της λειτουργίας των Δημοσίων υπηρεσιών ΔΟΥ-ΕΦΚΑ, και διαδικασία διεκπεραίωσης όλων των υποχρεώσεων των φορολογουμένων (Φυσικών και Νομικών προσώπων) από το Λογιστή με ισχύ της εξουσιοδότησης στο σύστημα ΤΑΧΙS με την χρήση των προσωπικών κωδικών των φορολογούμενων.

10. Την μετάθεση της Πιλοτικής έναρξης Λειτουργίας των Ηλεκτρονικών Βιβλίων στο δεύτερο Εξάμηνο 2021 κατανοώντας ότι μέσα στην λαίλαπα των υποχρεώσεων που ζούμε είναι ανθρωπίνως αδύνατον να γίνει διαφορετικά.

11. Ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας και άμεση συνεργασία κράτους-ασφαλιστικών εταιριών για την αερομεταφορά κρουσμάτων κορωνοϊού.

12. Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργού Ανάπτυξης για παροχή ρευστότητας στην Αγορά μέσω των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ΤΕΠIX II αιτούμαστε στα τραπεζικά στελέχη την ταχύτερη και χωρίς εμπόδια περαίωσης της διαδικασίας και εκταμίευσης των αιτούμενων δανείων.

Επίσης θεωρούμε απαραίτητη την έκδοση της Φορολογικής και Ασφαλιστικής Ενημερότητας με αιτιολογία «για κάθε νόμιμη χρήση» και όχι για είσπραξη χρημάτων που προϋποθέτει την πλήρη εξόφληση των οφειλών και συνεπώς απορρίπτει ένα μεγάλο μέρος αιτήσεων επιχειρήσεων.

Ο κλάδος μας είναι πάντα δίπλα στον Ελληνικό λαό αλλά και στο κράτος, στηρίζουμε τις Ελληνικές επιχειρήσεις και ζητούμε την δημόσια αναγνώριση, και όλοι μαζί θα κάνουμε το παν για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα.Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ
ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣτΑ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε.

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ –ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης