Αποτελέσματα live αναζήτησης

Παράταση για το έλλειμμα μόνο αν υπάρξει απόκλιση

  • ANOIXTO άφησε χθες το θέμα να ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή παράταση έως το 2011 για τη μείωση του ελλείμματος ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου, μετά το πέρας των εργασιών του ECOFIN.
Παράταση για το έλλειμμα μόνο αν υπάρξει απόκλιση              

ANOIXTO άφησε χθες το θέμα να ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή παράταση έως το 2011 για τη μείωση του ελλείμματος ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου, μετά το πέρας των εργασιών του ECOFIN.

Τόνισε όμως ότι δεν προτίθεται να ζητήσει προκαταβολικά παράταση, διότι αυτό θα ήταν «λάθος μήνυμα» προς τις αγορές, καθώς παραμένει ο στόχος για έλλειμμα κάτω του 3% έως το τέλος του 2010, έστω και αν «δύσκολα θα επιτευχθεί ο ενδιάμεσος στόχος του 3,7% για το 2009».

Στο περιθώριο του συμβουλίου ο κ. Παπαθανασίου είχε συνομιλία με τον επίτροπο Χουακίν Αλμούνια, ο οποίος, σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν, υπενθύμισε στον υπουργό τη δέσμευση που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση να μην περιοριστεί σε προσωρινά φοροεισπρακτικά μέτρα, όπως του Ιουνίου, και να προχωρήσει τον Οκτώβριο σε μόνιμα διαρθρωτικά μέτρα. Ο υπουργός καθησύχασε τον Χ. Αλμούνια ότι θα τηρήσει τη δέσμευσή του.

Πηγή: Express.gr
 


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης