Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΥΠ.Ε.Ε. - Πρόστιμα 8,2 εκατ. ευρώ για εικονικά τιμολόγια

  • Μεγάλη υπόθεση έκδοσης και διακίνησης εικονικών τιμολογίων στην Καβάλα αποκάλυψε η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.
Δελτία Τύπου :: Πρόστιμα 8,2 εκατ. ευρώ για εικονικά τιμολόγια
 

Μεγάλη υπόθεση έκδοσης και διακίνησης εικονικών τιμολογίων στην Καβάλα αποκάλυψε η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

Συγκεκριμένα, ατομική επιχείρηση που είχε συσταθεί γι’ αυτό το σκοπό, με ανύπαρκτη έδρα, αυτοκίνητα και προσωπικό, εξέδωσε 1544 εικονικά τιμολόγια, τα οποία αντιστοιχούν σε υπέρογκες πωλήσεις και ανύπαρκτες αγορές. Οι πληρωμές στις συναλλαγές γίνονταν με μετρητά και πάντα κάτω από το τραπεζικό όριο καταθέσεων. Κατ’ αυτό τον τρόπο, οι λήπτες των εικονικών φορολογικών στοιχείων παρουσίαζαν αύξηση των δαπανών, με αποτέλεσμα να μειώνεται το φορολογητέο εισόδημα και τα δηλούμενα κέρδη και αντίστοιχα τα ποσά που κατέβαλαν σε άμεσους φόρους.

Λήπτες των τιμολογίων ήταν κυρίως τεχνικές και οικοδομικές εταιρείες ή συναφείς εταιρείες με οικοδομικά υλικά και χωματουργικές εργασίες.

Τα πρόστιμα εκτιμάται ότι θα φθάσουν το ποσό των 8.200.000 ευρώ. Η έρευνα συνεχίζεται σε ό,τι αφορά τους λήπτες των εικονικών τιμολογίων, ενώ ήδη οι εμπλεκόμενες εταιρείες εντάχθηκαν στον πίνακα εταιρειών - παραβατών σε υποθέσεις εικονικών τιμολογίων που τηρεί η Υπ.Ε.Ε., προκειμένου να ενημερώνονται όλες οι ελεγκτικές υπηρεσίες της και να τον λαμβάνουν υπ` όψη τους κατά την άσκηση του ελεγκτικού έργου τους.


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης