Αποτελέσματα live αναζήτησης

Προωθείται η Σύσταση Φοροτεχνικού Επιμελητηρίου από την ΠΟΦΕΕ

  • Η ίδρυση Φοροτεχνικού Επιμελητηρίου για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες αποτελεί μονόδρομο για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) και τους Συναδέλφους που ασκούν σήμερα το επάγγελμα του φοροτεχνικού - λογιστή.
Προωθείται η Σύσταση Φοροτεχνικού Επιμελητηρίου από την ΠΟΦΕΕ

Η ίδρυση Φοροτεχνικού Επιμελητηρίου για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες αποτελεί μονόδρομο για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) και τους Συναδέλφους που ασκούν σήμερα το επάγγελμα του φοροτεχνικού - λογιστή.

Με τη δήλωση αυτή άρχισε η συζήτηση που είχαμε προχθές, στο περιθώριο της ημερίδας σχετικά με το επάγγελμα του φοροτεχνικού - λογιστή, με τον πρόεδρο της ΠΟΦΕΕ κ. Αβραάμ Πανίδη.

Στην ημερίδα που έγινε με την ευκαιρία επίσημης επίσκεψης στην Ελλάδα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας των Φοροτεχνικών (C.F.E.) και της επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης για την απελευθέρωση επαγγελμάτων, σε εφαρμογή ευρωπαϊκής οδηγίας, ο κ. Πανίδης έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η ίδρυση του Φοροτεχνικού Επιμελητηρίου δεν καταργεί, ούτε υποκαθιστά το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και τον ρόλο του ως θεσμικού Συμβούλου του Κράτους, όμως αναπληρώνει το υπάρχον κενό στις αρμοδιότητές του και στη λειτουργία του.

Απαντώντας στην ερώτησή μας για τα μέτρα πάταξης της φοροδιαφυγής που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας, κ. Παπαθανασίου, ο πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει πάταξη αν δεν υπάρξει οριοθέτηση ευθυνών του επαγγέλματος ως προς το ποιοι μπορούν να το ασκούν νόμιμα, με διακριτό τίτλο του επαγγέλματος και τον -εκ νέου- προσδιορισμό των υπηρεσιών που μπορούμε να παρέχουμε».

Πηγή ΚαθημερινήΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης