Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΣΕΕΛΦΟΚ: Ερώτημα προς τον ΟΑΕΔ Καρδίτσας γιατί δεν γίνεται δεκτή ΥΔ θεωρημένη από ΚΕΠ

ΣΕΕΛΦΟΚ: Ερώτημα προς τον ΟΑΕΔ Καρδίτσας γιατί δεν γίνεται δεκτή ΥΔ θεωρημένη από ΚΕΠ


Καρδίτσα 07 Μαΐου 2020

ΠΡΟΣ: Διευθύντρια ΟΑΕΔ Καρδίτσας κ. Μπουρντούβαλη Δέσποινα
Κοιν.: Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη Κυριάκο
Κοιν.: Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο Παναγιώτη
Κοιν.: Διοικητή Ο.Α.Ε.Δ. κ. Πρωτοψάλτη Σπυρίδων
Κοιν.: Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)
Κοιν.: Ενώσεις - Μέλη Π.Ο.Φ.Ε.Ε.


ΘΕΜΑ: «Η ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ για το γνήσιο της υπογραφής Υπεύθυνη Δήλωση, από τα ΚΕΠ ή οποιαδήποτε άλλη δημόσια υπηρεσία, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΑΣ;;;»


κ. Διευθύντρια,

Γίναμε δέκτες καταγγελιών και παραπόνων τόσο από συναδέλφους, όσο και από φορολογούμενους για το κάτωθι επαναλαμβανόμενο περιστατικό:

Σε επίσκεψη πολίτη στο κατάστημα του ΟΑΕΔ Καρδίτσας με σκοπό να παραδώσει δικαιολογητικά, του ζητήθηκε από υπάλληλο της Υπηρεσίας σας να προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα έπρεπε να έχει εκδοθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης της Δημόσιας Διοίκησης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του Συλλόγου κ. Παπαδημητρίου μαζί σας, αναφέρατε ότι μόνο με αυτό τον τρόπο γίνεται δεκτή πλέον η υπεύθυνη δήλωση, επειδή αυτή την οδηγία έχετε από την Διοίκηση του ΟΑΕΔ.

1. Επειδή: δυνατότητα θεώρησης για το γνήσιο της υπογραφής έχουν (και είναι υποχρέωση τους να το κάνουν), εκτός από τα ΚΕΠ και όλες οι Δημόσιες Υπηρεσίες [Δ.Ο.Υ., ΕΦΚΑ/ΙΚΑ, ΕΦΚΑ/ΟΓΑ, ΕΦΚΑ/ΟΑΕΕ, Ελληνική Αστυνομία, Επιμελητήρια, ΟΑΕΔ κλπ),
2. Επειδή: Απ’ όσο γνωρίζουμε, η δυνατότητα θεώρησης για το γνήσιο της υπογραφής, παραμένει ακόμη και σήμερα σε όλες τις Δημόσιες υπηρεσίες,
3. Επειδή: Ο κόσμος εξαιτίας αυτής σας της ενημέρωσης θα φύγει από την Υπηρεσία σας και θα κατευθυνθεί, όχι στα ΚΕΠ αλλά (μαντέψτε που) στους λογιστές,
4. Επειδή: Σύμφωνα με την ΠΝΠ 20/20.03.20 στο άρθρο 24 ορίζεται ότι: […1. Κάθε φυσικό πρόσωπο που ενεργεί για τον εαυτό του ατομικά ή ως νόμιμος εκπρόσωπος νομικού προσώπου (χρήστης) δύναται να εκδίδει έγγραφα μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης του άρθρου 52 του ν. 4635/2019 (Α' 167)..] άρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ,
5. Επειδή: Η απόφαση αυτή -όπως μας ενημερώσατε τηλεφωνικά- δεν είναι δική σας, άρα είναι κρίμα να δεχθείτε εσείς όλα τα πυρά για την ταλαιπωρία του κόσμου,

Παρακαλούμε να μας κοινοποιήσετε την οδηγία που έχετε από την Υπηρεσία σας, σύμφωνα με την οποία αρνείστε να δεχθείτε υπεύθυνες δηλώσεις θεωρημένες από οποιαδήποτε δημόσια αρχή.

Πρέπει να γνωρίζουμε τι περιλαμβάνουν οι οδηγίες αυτές ώστε, σε περίπτωση που είναι ορθές, να ενημερώσουμε τους συναδέλφους και τους πελάτες μας για τη νέα αυτή υποχρέωση που δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Διαφορετικά, σε περίπτωση λάθους, θα προχωρήσουμε άμεσα σε καταγγελία, καθώς και σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, προκειμένου να σταματήσει η -άνευ λόγου και αιτία- ταλαιπωρία των συναδέλφων και των πελατών μας.

Παρακαλείται η γραμματεία της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. να την κοινοποιήσει στους Υπουργούς και στο Διοικητή.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος       
Γεώργιος Παπαδημητρίου

Ο Αντιπρόεδρος   
Κωνσταντίνος Συρόπουλος

Ο Γ. Γραμματέας   
Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος

Η Ταμίας       
Γεωργία Νταντάμη

Το Μέλος       
Αλέξανδρος Αποστολόπουλος

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης