Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εντολή να ελεγχθούν οι φορολογούμενοι που δεν προσήλθαν για τη ρύθμιση χρεών έδωσε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στις εφορίες.

  • «Και τώρα φοροκυνηγητό». Αυτή την εντολή θα λάβουν σήμερα οι υπάλληλοι των εφοριών από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και θα πρέπει να την υλοποιήσουν σε βάρος εκείνων που αγνόησαν τις δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούσαν η μεν πρώτη τις ανέλεγκτες χρήσεις της περιόδου 2000-2006 περίπου 800.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η δε δεύτερη τα ληξιπρόθεσμα χρέη 1.000.000 οφειλετών
Εντολή να ελεγχθούν οι φορολογούμενοι που δεν προσήλθαν για τη ρύθμιση χρεών έδωσε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στις εφορίες.

Κυνήγι από  σήμερα για  ληξιπρόθεσμες  οφειλές.

«Και τώρα φοροκυνηγητό». Αυτή την εντολή θα λάβουν σήμερα οι υπάλληλοι των εφοριών από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και θα πρέπει να την υλοποιήσουν σε βάρος εκείνων που αγνόησαν τις δύο ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούσαν η μεν πρώτη τις ανέλεγκτες χρήσεις της περιόδου 2000-2006 περίπου 800.000 μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η δε δεύτερη τα ληξιπρόθεσμα χρέη 1.000.000 οφειλετών, οι οποίες έληξαν χθες. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στο κυνήγι των ληξιπρόθεσμων οφειλετών, οι οποίοι συστηματικά γυρίζουν την πλάτη στην Εφορία, καθώς τα τελευταία χρόνια τα μέτρα εις βάρος τους έχουν ατονήσει. Από εδώ και πέρα, όμως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όσοι δεν εξοφλήσουν τις οφειλές τους ενώ έχουν την οικονομική δυνατότητα κινδυνεύουν ακόμη και με κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων τους.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών οι ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορεί να ανέρχονται συνολικά σε περίπου 35 δισ. ευρώ, αλλά το κράτος μπορεί να εισπράξει μόλις το 30% καθώς το υπόλοιπο ποσοστό αφορά χρέη ΔΕΚΟ και εταιρειών που βρίσκονται σε πτώχευση ή έχουν κλείσει οριστικά.

Πηγή Το Βήμα


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης