Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σ. Πέτσας: Τα ξενοδοχεία θα συνεχίσουν να ενισχύονται για όσο διάστημα παραμένουν κλειστά με ταυτόχρονη χορήγηση των επιδομάτων ανεργίας στους εργαζόμενους

28 Απρίλιος 2020
Σ. Πέτσας: Τα ξενοδοχεία θα συνεχίσουν να ενισχύονται για όσο διάστημα παραμένουν κλειστά με ταυτόχρονη χορήγηση των επιδομάτων ανεργίας στους εργαζόμενους
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης


Στην «ΕΡΤ 1» και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά παραχώρησε συνέντευξη ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Για τον τουρισμό ανέφερε ότι «όλα τα ξενοδοχεία τα οποία έχουν κλείσει με διοικητική εντολή και θα εξακολουθήσουν να παραμένουν κλειστά, θα ενισχύονται για όσο διάστημα παραμένουν κλειστά. Για τους εργαζόμενους οι οποίοι ήταν να ξεκινήσουν την εποχική τους δραστηριότητα τον Απρίλιο, για παράδειγμα, έχει παραταθεί η χορήγηση των επιδομάτων ανεργίας και θα παραταθεί για όσο χρονικό διάστημα παραμένουν κλειστά. Θα περιμένετε ανακοινώσεις από το οικονομικό επιτελείο το επόμενο χρονικό διάστημα και για τον Μάιο και για τον Ιούνιο. Έχουμε και τους ανθρώπους που θα επιστρέψουν στις εποχικές δραστηριότητες, όταν αυτές ξεκινήσουν. Όμως, για να επανέλθουν αυτές οι δραστηριότητες στη σωστή τροχιά χρειάζεται ένα κοινοτικό πλαίσιο, που να απελευθερώνει ή να εξομαλύνει σιγά-σιγά τις μεταφορές. Πιστεύουμε -μετά την τηλεδιάσκεψη που έγινε, σε επίπεδο κορυφής, την προηγούμενη εβδομάδα- ότι αυτό θα το έχουμε μέχρι τα μέσα Μαΐου. Η Κομισιόν καταρτίζει ένα τέτοιο σχέδιο και περιμένουμε να το δούμε για να έχουν όλοι οι επαγγελματίες του χώρου, όχι μόνο μια διοικητική εντολή «Ανοίξτε», αλλά και την πεποίθηση ότι όταν ανοίξουν θα έχουν τζίρο.»

Για την προστασία της πρώτης κατοικίας

«Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σχετικά με ένα ισορροπημένο πλέγμα. Από τη μία το υφιστάμενο πλαίσιο προστασίας, το οποίο ισχύει μέχρι 30 Απριλίου και από την άλλη ένα νέο πλαίσιο για το Πτωχευτικό Δίκαιο, το οποίο έχουμε καταρτίσει. Θα καταλήξουμε αύριο, ώστε να έχουμε μια σύμμετρη απάντηση και να μην έχουμε προβλήματα από 1ης Μαΐου.»

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης