Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μία ΑΠΔ για τον 3/2020, θα λαμβάνεται υπόψη και η πραγματική ημερομηνία αναστολής

27 Απρίλιος 2020
Μία ΑΠΔ για τον 3/2020, θα λαμβάνεται υπόψη και η πραγματική ημερομηνία αναστολής
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης


Επιμέλεια

Επιστημονική ομάδα TAXHEAVEN

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες του κόμβου, το υπ. Εργασίας δίνει οριστική λύση στο μείζον θέμα που έχει ανακύψει αναφορικά με την πραγματική ημερομηνία αναστολής των συμβάσεων εργασίας στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και κατ΄επέκταση στην Α.Π.Δ της μισθολογικής περιόδου Μαρτίου 2020.
Πιο συγκεκριμένα, ο υπ. Εργασίας κος Ι. Βρούτσης, μετά και το καθολικό αίτημα των λογιστών, δίνει λύση στο εν λόγω ζήτημα, και στην Α.Π.Δ.του μηνός Μαρτίου 2020 οι εργοδότες θα μπορούν αναγράφουν την πραγματική ημερομηνία αναστολής των συμβάσεων ενώ δεν θα διενεργείται έλεγχος με την ημερομηνία υποβολής στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Με τον τρόπο αυτό «θεραπεύεται» το ζήτημα που είχε αναδειχθεί από σύσσωμο τον κλάδο των λογιστών και αποκαθίσταται το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί και που δικαιολογημένα είχε εγείρει έντονες αντιδράσεις και προβληματισμούς.

Επιπροσθέτως, πρέπει να σημειώσουμε πως με βάση όσα μας έγιναν γνωστά, θα υποβληθεί μία μόνο ΑΠΔ για τη μισθολογική περίοδο του Μαρτίου 2020, στην οποία θα υπάρχει διακριτός τύπος αποδοχών αναλόγως με το ποιος είναι υπόχρεος καταβολής ασφαλιστικών εισφορών. Θυμίζουμε επίσης ότι, έχει ήδη δοθεί παράταση έως 15.5.2020 στην προθεσμία υποβολής Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης μισθολογικής περιόδου απασχόλησης Μαρτίου 2020. Η παράταση αυτή αφορά αποκλειστικά και μόνο τις επιχειρήσεις-εργοδότες των οποίων είτε είχε ανασταλεί η επιχειρηματική δραστηριότητα με εντολή δημόσιας αρχής, είτε πλήττονται σημαντικά, βάσει ΚΑΔ κύριας δραστηριότητας ή δευτερεύουσας όπως ορίζονται από τον Υπουργείο Οικονομικών.

Οι λύσεις αυτές των υπηρεσιακών στελεχών θεωρούμε πως κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και βέβαια θα αναμένουμε τις επίσημες οδηγίες από το αρμόδιο Υπουργείο για όλες τις λεπτομέρειες.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης