Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΕΦΕΕΑ: Λόγοι ανωτέρας βίας και χρηστής διοίκησης υπαγορεύουν την παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων που λήγει 30/04

ΕΦΕΕΑ: Λόγοι ανωτέρας βίας και χρηστής διοίκησης υπαγορεύουν την παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων που λήγει 30/04
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης


ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46 ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ. 104 34, ΤΗΛ.: 210 8224111-210 8834483,
http://www.efeea.gr
e-mail: [email protected]


Αθήνα 27 Απριλίου 2020
Αρ. πρωτ.1937

Προς
α) τον Υπουργό Οικονομικών κο Χρήστο Σταϊκούρα
β) Υφυπουργό Οικονομικών κο Απόστολο Βεσυρόπουλο
γ) Διοικητή της ΑΑΔΕ κο Γιώργο Πιτσιλή

Κοινοποίηση
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.


Θέμα: Λόγοι ανωτέρας βίας και χρηστής διοίκησης υπαγορεύουν την παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων, που λήγει 30.04.2020

Αξιότιμοι κύριοι,

Εν όψει της λήξης της προθεσμίας των δηλώσεων αφενός ΦΠΑ (τριμήνου για τα απλογραφικά βιβλία και μηνός Μαρτίου για τα διπλογραφικά) και αφετέρου των δηλώσεων απόδοσης φόρου παρακρατούμενων φόρων και με συνεχιζόμενες τις μεγάλες δυσκολίες λόγω του κορονοιού, που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τα λογιστικά γραφεία και δεδομένου ότι έχει παραταθεί η καταβολή των εν λόγω φόρων μέχρι 31 Αυγούστου 2020, γίνεται σαφές ότι όλη αυτή την περίοδο εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δυσχερής έως αδύνατη, η συλλογή και παραλαβή των αναγκαίων για καταχώρηση παραστατικών για τις συναλλαγές των υπόψη περιόδων.

Και αυτό βεβαίως παρά τις άοκνες προσπάθειες και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε για να παραμείνουμε στα γραφεία  μας με ελάχιστο ή καθόλου προσωπικό, προκειμένου να εφαρμόσουμε τα κυβερνητικά μέτρα προφύλαξης.

Το γεγονός της έκπτωσης 25%, βεβαίως αποτελεί υπολογίσιμο κίνητρο για τις επιχειρήσεις οι οποίες μπόρεσαν και ανταποκρίθηκαν στο επίμονο κάλεσμά μας για προσκόμιση των παραστατικών, υπολογίζοντας ότι οι δηλώσεις τους θα είναι χρεωστικές και θα κάνουν επιλογή της εφάπαξ καταβολής, προκειμένου να ωφεληθούν από την έκπτωση 25%.

Υπάρχουν όμως και άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες είτε ως «κλεισμένες» από δημόσια αρχή, είτε ως πληττόμενες με αναστολή εργασίας του προσωπικού τους, αδυνατούν και δεν μας προσκόμισαν παραστατικά συναλλαγών, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να υποβάλλουμε «ορθά» τις δηλώσεις.

Για το λόγο αυτό,
θεωρούμε ότι επιβάλλεται υπό το πνεύμα των περιστάσεων των προαναφερθέντων εκτάκτων γεγονότων ανωτέρας βίας, να δοθεί παράταση ενός μηνός για τις ανωτέρω δηλώσεις, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι δεν δημιουργείται κανένα ζήτημα δημοσιονομικών επιπτώσεων.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Τσαμόπουλος

Η Γεν. Γραμματέας
Ιωάννα Μπινιάκου

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης