Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΣΟΛΠ: Σειρά αιτημάτων με σκοπό να έρθει το έργο των λογιστών-φοροτεχνικών εις πέρας τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα

ΣΟΛΠ: Σειρά αιτημάτων με σκοπό να έρθει το έργο των λογιστών-φοροτεχνικών εις πέρας τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από Συνεδρίαση το ΔΣ του Συλλόγου προχώρησε στο παρακάτω Δελτίο Τύπου απευθυνόμενο προς την πολιτική ηγεσία, τα Υπουργεία Οικονομικών - Ανάπτυξης και Εργασίας και προς τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κο Κόλλια επικεφαλής του Φορέα μας ο οποίος πρέπει να αναλάβει να προωθήσει τα κάτωθι αιτήματα του Κλάδου μας.

Αρχικά θα θέλαμε να Εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό του αγαπητού  Συναδέλφου και Φίλου Γρηγόρη Χαντώλια επί τω έργω μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του. Καλό παράδεισο στην γειτονιά των αγγέλων.

Στην συνέχεια θα θέλαμε να διατυπώσουμε μια σειρά αιτημάτων με σκοπό να φέρουμε το έργο των λογιστών - φοροτεχνικών εις πέρας τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας.

Είμαστε πλέον από τους λίγους επιστημονικούς- επαγγελματικούς κλάδους ο οποίος όχι μόνο δεν έχει αναστείλει την εργασία του, αλλά είναι εκεί και εργάζεται νυχθημερόν προκειμένου να φέρει εις πέρας τις τρέχουσες υποχρεώσεις του συνόλου του επιχειρηματικού κόσμου, όλοι αντιλαμβάνονται ότι προσφέρουμε Κοινωνικό έργο στη χώρα, γιατί έχουμε χρέος απέναντι στον Ελληνικό λαό, ενώ παράλληλα επωμίζεται το πρόσθετο βάρος των αλλαγών της φορολογικής και εργατικής νομοθεσίας που προκύπτουν καθημερινά εξαιτίας της πανδημίας. Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν αιτούμαστε:

1. Επειδή δεν έχουν εκδοθεί αναλυτικές οδηγίες για την συμπλήρωση της ΑΠΔ μηνός Μαρτίου και λόγω του ότι έχει δημιουργηθεί  μια τεράστια σύγχυση στο σύνολο του κλάδου των λογιστών αναφορικά με το αν θα πρέπει να υποβάλει αρχική δήλωση ή ορθή επανάληψη ή καθόλου δήλωση, ή με ποια ακριβώς ημερομηνία  τίθεται το προσωπικό σε αναστολή και επειδή έχουν εκδοθεί  ΜΟΝΟ 6 ΠΝΠ και «μόνο» 252 εγκύκλιοι – ερμηνευτικές, ζητούμε παράταση τουλάχιστον 15 ημερών.

2. Επειδή ένα μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων παραμένουν κλειστές και ο φόρτος στα γραφεία μας παραμένει υπερβολικός δημιουργείτε αδυναμία έκδοσης ΦΠΑ την 30/4/2020, ζητούμε επίσης παράταση τουλάχιστον 15 ημερών.

3. Άμεση παράταση από σήμερα της  ημερομηνίας λήξης των Φορολογικών Δηλώσεων Φυσικών και Νομικών Προσώπων αφού λάβετε υπόψιν σας τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει με συνέπεια να είναι αδύνατη η εκτέλεση της υποβολής τους. Συνεπώς ζητούμε τουλάχιστον η ημερομηνία λήξης να μεταφερθεί την 31η Ιουλίου 2020.     

4. Την ΑΜΕΣΗ θέσπιση του τρόπου και του χρόνου που θα δοθεί επιτέλους το επιστημονικό επίδομα των 600 €, αλλά και η θέσπιση του ίδιου επιδόματος για τον μήνα Μάιο όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

5. Την θέσπιση επανάληψης της διαδικασίας ένταξης ρύθμισης σε 120 δόσεις για όλες τις επιχειρήσεις κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2020, μήνα όπου έχουν σωρευθεί όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, οι οποίες πρέπει να ζήσουν και να διατηρήσουν τον αριθμό του προσωπικού που είχαν στις 20 Μαρτίου 2020, και αυτή η ρύθμιση πρέπει να συμπεριλαμβάνει όλες τις οφειλές έως τέλος Αυγούστου 2020.

6. Την μετάθεση της Πιλοτικής έναρξης Λειτουργίας των Ηλεκτρονικών Βιβλίων την 01 Ιανουαρίου 2021 κατανοώντας ότι μέσα στην λαίλαπα των υποχρεώσεων που ζούμε είναι ανθρωπίνως αδύνατον να γίνει διαφορετικά.  

Τις προηγούμενες 30 περίπου ημέρες δεν «καθόμασταν σπίτι μας» αλλά δουλεύαμε συνεχώς για να στηρίξουμε τις Ελληνικές επιχειρήσεις  και ζητούμε τη δημόσια αναγνώριση για την προσπάθεια που καταβάλει καθημερινά ο κλάδος των Λογιστών, όπου μετά τον κλάδο των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού που αναμφισβήτητα υπερβάλλει εαυτό τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, εργάζεται νυχθημερόν ακόμη και τις αργίες του Πάσχα για να τα βγάλει πέρα, προκειμένου ολόκληρο το σύστημα στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας περνάει από τα χέρια μας, και θα ολοκληρωθεί από τα χέρια μας. Κανένας δεν πρόκειται να βαρυγκωμήσει κανείς μας δεν πρόκειται να πει κάτω τα πληκτρολόγια …. Γιατί έχουμε χρέος απέναντι στον Ελληνικό λαό να κάνουμε το πάν για να ξεπεράσουμε το πρόβλημα, όπως το κάναμε εδώ και τόσα χρόνια για να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ
ΕΚΛΈΓΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣτΑ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε.

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ


Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης