Αποτελέσματα live αναζήτησης

Το σχόλιο της Δευτέρας - Η δεσποινίς «Ερμηνευτική» και ο «Λογιστής του γείτονα» στο «Σκοιλ Ελικικού» (Παραμύθι)

Το σχόλιο της Δευτέρας - Η δεσποινίς «Ερμηνευτική» και ο «Λογιστής του γείτονα» στο «Σκοιλ Ελικικού» (Παραμύθι)


Επιμέλεια:
Κωνσταντίνος Ιωαν. Νιφορόπουλος
Ορκωτός ελεγκτής λογιστής
Επιστημονικός Συνεργάτης Taxheaven

 

Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα.

  

 Παραμύθι

Μια φορά και ένα καιρό, στην εποχή της «φοβερής αρρώστιας», στο «μικρό βασίλειο » ( που διάφοροι, πολλές φορές μιλούσαν μια ακαταλαβίστικη γλώσσα ( με κρυφά νοήματα ή για να κρύψουν τα «νοήματα» ) – κάποτε την ονόμασαν  «Σκοιλ Ελικικού» ( Δείτε το θέμα 5 ) ),  ζούσε και ένας αξιωματούχος που τον έλεγαν «Διευκρινιστή» και ο οποίος είχε μια κόρη, που την έλεγαν δεσποινίς «Ερμηνευτική».

Ο «Διευκρινιστής», ο οποίος καταγόταν από το χωριό το «Αμίλητο Νερό», δεν άφηνε την κόρη του να βγαίνει και να την βλέπουν τα παλικάρια της Χώρας, που τους έλεγαν «Λογιστές».

Αυτοί  είχαν  «επιταχθεί» ( ακόμα και στις επίσημες αργίες, έπρεπε να δουλεύουν ) , είχαν υποκαταστήσει ( «τρόπο τινά» ), το Κράτος , με σκοπό να  «ενημερώνουν» τις «πλατφόρμες επιδομάτων»,  με τα απαιτούμενα στοιχεία. Πάντα λοιπόν περίμεναν με αγωνία, την  « Ερμηνευτική », να τους φωτίσει  στα 1.000 περίπου «διατάγματα», που εκδόθηκαν σε διάστημα 3 μηνών .

 Εκμεταλλευόμενοι την απουσία της  δεσποινίδος «Ερμηνευτικής», έδρασαν διάφορες ομάδες παραπληροφόρησης, που εκμεταλλεύονταν την αγωνία των υπηκόων να πάρουν την «Κρατική βοήθεια», όπως : 

-  Οι «Λογιστές του Γείτονα » ( πολλοί τέτοιοι δεν ήταν, αλλά έπαιζαν το ρόλο του Λογιστή) 

-  Ο «Κύριος Ξερόλας» ( τότε βγήκε και το ομώνυμο  τραγούδι του    Αργύρη Μπακιρτζή  https://www.youtube.com/watch?v=JtTi5OId6Yo )

-  Οι « τελάληδες » ( διαχωρίζονταν σε διάφορες υποομάδες : μέσα ενημέρωσης, πολιτικοί, πολιτευτές,  «κατ΄ ιδίαν πληροφορημένοι», κ.λπ )

Την εποχή εκείνη ακούστηκαν πολλά και διάφορα, που δεν είχαν βάση ( ότι την βοήθεια των 800 ευρώ ( ήταν η δημοφιλέστερη της εποχής ), την δικαιούνταν και οι Ναοί και τα Σωματεία, ότι την «επιστρεπτέα προκαταβολή» την δικαιούνται και ατομικές επιχειρήσεις, χωρίς προσωπικό, κ.λπ ).

Οι «Λογιστές», ζούσαν μέσα σε ένταση και στην αγωνία και ξόδευαν αρκετές ώρες για να αντικρούσουν στους Πελάτες τους, αυτά που τους «έλεγαν» οι «Λογιστές του Γείτονα », που το είχαν κάνει, οι «Ξερόλες» και οι «τελάληδες », που γύριζαν από «ιντερνέτ » σε «ιντερνέτ » και διέδιδαν ότι «επίδομα» θα «πάρουν ακόμα και οι πέτρες» ή αντίθετα, ότι το «επίδομα» δεν θα «πάρει κανείς».

Και στην εποχή εκείνη, συμβαίνει ότι και τώρα, όπου «υπάρχει απελπισία, υπάρχει και εμπόριο ελπίδας ».

Ελάχιστες φορές είδαν εκείνη την εποχή την δεσποινίδα « Ερμηνευτική » και έτσι συνέχιζαν το απρόσκοπτα έργο τους οι «Λογιστές του Γείτονα », οι «Ξερόλες» και οι «τελάληδες ».

Μόνο κάτι «Παλιόπαιδα », έγραφαν στους τοίχους «συνθήματα» όπως :

« Ένα Υπηρεσιακό Σημείωμα δεν γράφεται για να ενημερώσει τον παραλήπτη, αλλά για να προστατέψει τον αποστολέα.» (*)

« Κάθε αλλαγή βρίσκει αντίσταση επειδή οι γραφειοκράτες έχουν επενδεδυμένα συμφέροντα στο χάος μέσα στο οποίο λειτουργούν » (*)

« Χαρτιά γραμμένα, στόματα βουλωμένα» ( Λαϊκή Σοφία ).

«Όποια κι αν είναι η ερώτηση, «όλα τα παιδιά» είναι η απάντηση»

Όταν τελείωσε η «φοβερή αρρώστια»  και παρόλο ότι είχαν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στο «μικρό βασίλειο » , οι ρόλοι όλων των ανωτέρω, παρέμειναν οι ίδιοι.

Ο « Διευκρινιστής » πήρε σύνταξη και ανέλαβε νέος « Διευκρινιστής » από το ίδιο χωριό και η δεσποινίς « Ερμηνευτική », παρέμεινε για πάντα «δεσποινίς», γιατί πάντα έβλεπε υπεροπτικά τους Λογιστές, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι «Αξιωματούχοι»…..

«Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα» ….

Μια διαφορετική εκδοχή, που είχα ακούσει για το τέλος του  παραμυθιού ήταν και η εξής :   «Όταν τελείωσαν όλα αυτά , δημιουργήθηκε « Υπουργείο Διευκρινίσεων  », το οποίο άμεσα, εξέδιδε κατανοητές και αναλυτικές «διευκρινιστικές » και απαντούσε σε όλες τα ερωτήματα των «Λογιστών ». Μάλιστα συνελήφθησαν και αρκετοί «Λογιστές του Γείτονα », που καταδικάστηκαν για διασπορά ψευδών ειδήσεων, ενώ καταδικάστηκαν και ο « Διευκρινιστής » , για πλημμελή ( ;; )  άσκηση  καθηκόντων και ο «Παρατασάς», που εξαιτίας των πολύ μικρών παρατάσεων, που έδινε, του είχαν προσάψει και το προσωνύμιο « Νανοπαρατασάς ».….

[ (*) Dean Acheson, 1893-1971,  , Ρίτσαρντ Νίξον, 1913-1994, Αμερικανός πρόεδρος ,  Πηγή : https://www.gnomikologikon.gr ]

 

«Παραμύθια» του ιδίου (Κ.Ι.Ν)  :

α) «ΚΑΔ» : Μολυσμένοι και Μη (Μια μικρή διδακτική Ιστορία).
β)
Οι ακάλυπτοι «ΚΑΔ» στα χρόνια της χολέρας (Σαν παραμύθι).
γ)
«Ο «τρελός» Υδρονομέας» (Παραμύθι).
δ) Ο « Διευκρινιστής »  και ο  « Παρατασάς » ( Παραμύθι )

Επίσης σε σχέση με τα παραπάνω «παραμύθια» , έχω σοβαρές προτάσεις για ένταξη σε :

Ειδικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης της Κινηματογραφικής Κοινότητας για ταινίες μικρού μήκους , ντοκιμαντέρ και έργων animation.


⥢⥤

 

 

 

« Ευτυχία (2019 ) ». Μια βιογραφική ταινία που διηγείται την ιστορία της λαϊκής στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Ο ξεριζωμός από τη Μ. Ασία, η προσφυγιά στην Ελλάδα ….. Τις στιγμές που σημάδεψαν την πορεία της Ευτυχίας ντύνουν αρμονικά οι μελωδίες αγαπημένων τραγουδιών, μερικά εξ αυτών λίγοι γνωρίζουν πως η ίδια τα έχει εμπνευστεί και γράψει. Η Ευτυχία ξετυλίγει το νήμα της ζωής της με ένα τσιγάρο στα χείλη κι ένα όνειρο απατηλό….

[ Δείτε περισσότερα :

α)  https://www.maxmag.gr/cinema/kritikes/eytychia-i-mpoem-rempetissa-poy-perpatise-ti-zoi-stin-atheati-opsi-toy-feggarioy/

β)  Βίντεο : « ΕΥΤΥΧΙΑ » https://www.youtube.com/watch?v=986_9-ki12w   Official Trailer]

γ) http://www.cinemagazine.gr/photo_gallery/arthro/eftihia_character_posters-131009845/?imgid=107728625#selectedimgΧειμώνας του 1986, Φαντάρος, στο Πύθιο  Έβρου. Πόσες « Μαλαματίνες», δεν ήπιαμε ακούγοντας ξανά και ξανά  το τραγούδι :

« Ήταν γλυκό το στόμα της /μα ψεύτικη η αγάπη της
ψεύτικη η αγάπη της/ μα ανάθεμα τα χείλη της …
Ρίχ’ τε στο γυαλί φαρμάκι/ μονορούφι να το πιώ ..»

https://www.youtube.com/watch?v=aitmO5sCe9A

( Στίχοι:   Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, Μουσική: Απόστολος Καλδάρας - Τραγούδι :  Μανώλης Αγγελόπουλος )

 

 

 

⥢⥤

 

1)  Η Αναλυτική Ενημέρωση για όλα τα θέματα της « Εποχής του  κορωνοϊού » , γίνεται από το «Κόκκινο Κουμπί» https://www.taxheaven.gr/widgets/covid19

[ Αριστερά όπως κοιτάζουμε την οθόνη μπορείτε, μεταξύ άλλων να δείτε :  Εγκύκλιοι-αποφάσεις, Νομοθεσία, Υποχρεώσεις – Ημερολόγιο ]

 

⥢⥤

 

2) Ημερολόγιο Καραντίνας - Για να μη «χανόμαστε» [ Νέα Κατηγορία ενημέρωσης μόνο για την εποχή του.. ] https://www.taxheaven.gr/news/category/31/hmerologio-karantinas-gia-na-mh-xanomaste 

[ Μέσα στον «καταιγισμό» των αποφάσεων, γίνεται μια προσπάθεια ημερήσιας (σχεδόν ) ταξινόμησης και σύνοψης των περισσοτέρων και ουσιαστικότερων  από αυτές ]  

Α. «Ημερολόγιο Καραντίνας» 25 -4-2020 ( Επιμέλεια :  Κώστας Κουλογιάννης )

[Συνδυάζεται και με : Νόμος 4684/2020 - Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος με την επέκταση της αποζημίωσης των 800 ευρώ σε επιχειρήσεις με 20 εργαζόμενους, το μέτρο μείωσης των φοιτητικών ενοικίων καθώς και άλλες διατάξεις ]

Και

- ΥΠΟΙΚ- Διεύρυνση των δικαιούχων της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων

Β.  «Ημερολόγιο Καραντίνας» 24 -4-2020  ( Επιμέλεια :  Κώστας Κουλογιάννης )

 

Συγνώμη αν δεν διαβάσετε τα  «Ημερολόγια Καραντίνας» της 24 & 25/4/20202, δεν μπορείτε να πάτε πιο κάτω..

 

⥢⥤

 

3)  Εκπτώσεις Φ.Π.Α -25% [ Το Αφεντικό τρελάθηκε ]

Επειδή ξέρω ότι κάποιοι από σας δεν διαβάσατε τα «Ημερολόγια Καραντίνας»

Διαβάστε : «Ημερολόγιο Καραντίνας» 24 -4-2020 [ Θέμα 1 ]

Κάτι «παλιόπαιδα», μου έλεγαν ότι : « όσοι «υπερ» τιμολόγησαν και έχουν τζίρο Μαρτίου 2019, μεγαλύτερο από αυτόν του Μαρτίου 2020,  θα χάσουν ευεργετήματα …. »

« Ότι πάρει η νύφη στην καβάλα », είπα, όπως  λένε και στο Χωριό μου….

 

⥢⥤

 

4)  «Οδηγός για επιδότηση τόκων»

Σε πλήρη λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιδότηση των τόκων επιχειρηματικών δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων

[Προσοχή κάτι άλλαξε εδώ με νέα απόφαση]  Τροποποιείται η πρόσκληση για την Επιδότηση Τόκων Υφιστάμενων Δανείων Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων

  «Επιδότηση τόκων»: Τι πρέπει να κάνουμε (Σε 12 βήματα)  (Έχω πει στο Νιφορόπουλο, να το επικαιροποιήσει }

 

 

⥢⥤

 

 

 

 

 

 

 

 

⥢⥤

 

5)     « Σκοιλ Ελικικού» και « μέτζη του νέουκτη »

→  Στο ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου « Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία » , δείτε :

https://sarantakos.wordpress.com/2020/04/21/skoil_elikikou/ ,

« Δούλεψε Google translate, είπαν κάποιοι. Όχι όμως, το Google translate, δεν παράγει σειρά ανύπαρκτων λέξεων σαν τις παραπάνω. Αυτά τα «αλαμπουρνέζικα» προήλθαν από οπτική αναγνώριση χαρακτήρων (OCR) που έγινε πιθανώς σε κακής ποιότητας φωτοτυπίες…... Το «σκοιλ ελικικού προσθέσεις και ελέγχου λοιμώχθηκαν» προήλθε από «κακοσκανάρισμα» και « στραβοδιάβασμα» της φράσης «Σκοπός επιτροπής πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων», ενώ το «Σκοπός του μέτζη του νέουκτη» δεν είναι άλλο από το πεζό «Σκοπός της μέτρησης του δείκτη»……..»

 

Με νέα απόφαση η διαδικασία πληρωμής των 600€ στους πληττόμενους επιστήμονες μετά την κατάργηση των vouchers

Θα εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα, θα καθοριστεί η διαδικασία πληρωμής των 600€ των πληττόμενων επιστημόνων, μετά την κατάργηση του ειδικού προγράμματος τηλεκατάρτισης (voucher).

Στόχος του Υπουργείου είναι τα ποσά αυτά να καταβληθούν μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Μαΐου. Ταυτόχρονα, όσοι ήδη έχουν λάβει την προκαταβολή των 400€, θα λάβουν και τα υπόλοιπα 200€.

 

  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ: Η απάτη της τηλεκατάρτισης βγήκε στην επιφάνεια

 

Προοδευτικοί Οικονομολόγοι: Το χρονογράφημα του φιάσκου

 

⥢⥤

 

6)   «Ξέπλυμα Χρήματος » ( Πρέπει να το κάνουμε, ακόμα  και αν χρησιμοποιούμε αντισηπτικά   και επίσης με μια «selfie», μπορείς )

Εφαρμογή μέτρων δέουσας επιμέλειας από λογιστές-φοροτεχνικούς και λοιπά υπόχρεα πρόσωπα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19)

Τα υπόχρεα πρόσωπα εξετάζουν ενδελεχώς τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια των επιχειρηματικών σχέσεων με τους πελάτες τους και δίνουν ιδαίτερη προσοχή σε οποιαδήποτε ασυνήθιστη ή ύποπτη αλλαγή στη συμπεριφορά των πελατών τους και τις χρηματικές τους ροές. Τα υπόχρεα πρόσωπα λαμβάνουν επίσης μέτρα βάσει κινδύνου (risk-sensitive) προκειμένου να επαληθεύσουν τη νόμιμη προέλευση μη αναμενόμενων χρηματικών ροών, ιδιαιτέρως όταν αυτές προέρχονται από πελάτες που έχουν πληγεί οικονομικά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.


Δείτε για μια ολοκληρωμένη γνώση  :  Πρακτικός οδηγός για τις υποχρεώσεις και ευθύνες εξωτερικών λογιστών - φοροτεχνικών σχετικά με την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (Νένα Π. Διονυσοπούλου, Δικηγόρος )

 

⥢⥤

 

7)   Φορολογία Πλοίων

Διευκρινίσεις και παραδείγματα για τη βεβαίωση φόρου πλοίων δεύτερης κατηγορίας του ν. 27/1975 για την εκμετάλλευση αυτών από 1.1.2020 και μετά

 

⥢⥤

 

8)     Α.Π.Δ. ,  στην « Εποχή του κορωνοϊού ή κορόιδου»

ΠΟΦΕΕ - Θα δοθεί ικανός χρόνος παράτασης για την υποβολή ΑΠΔ από τις επιχειρήσεις που έχουν περιπτώσεις αναστολής

Συναφή με αυτό και τα παρακάτω  :

  Σ.Α.Λ.Φ.Χ.: Επιστολή για παράταση ΑΠΔ μηνός Μαρτίου και διευθέτηση θέματος αναστολών

  Ζητάμε από τις ηγεσίες της Ε.Φ.Ε.Ε.Α και της Π.Ο.Φ.Ε.Ε - Άμεση σύγκλιση έκτακτου διευρυμένου Δ.Σ της Ε.Φ.Ε.Ε.Α και της Π.Ο.Φ.Ε.Ε με την χρήση τηλεδιάσκεψης για την επίλυση σημαντικών θεμάτων.

  ΕΦΕΕΑ: Άμεση ανάγκη παράτασης υποβολής ΑΠΔ μηνός Μαρτίου 2020

 

Τελικά, καταλήγουμε στην διαχρονική αλήθεια  :

Οι ΑΠΔ του μηνός Μαρτίου και η κοροϊδία των ιθυνόντων ( Κωνσταντίνος Δημ. Γραβιάς )

Είμαστε τόσο καιρό στο περίμενε, δεν γνωρίζουμε πως θα χειριστούμε τις υποθέσεις αυτές και στο τέλος θα μας πετάξουν ένα «ξεροκόμματο» παράτασης για να δείξουν έτσι πως δήθεν αναγνωρίζουν το δύσκολο έργο μας ενώ ουσιαστικά θα το πράξουν για να καλύψουν τη δική τους ανοργανωσιά. Μήπως πρέπει να τους ευχαριστήσουμε κιόλας που θα δώσουν στο πάρα πέντε παράταση; Μήπως πρέπει στο άκουσμα της παράτασης να αρθρώσουμε «Δούλος σας, κύριοι»; Μήπως πρέπει δείχνοντας ανωτερότητα να σεβαστούμε το έργο τους όπως «σέβονται» κι αυτοί το δικό μας;  Η παράταση, αυτή η τόσο μικρή λέξη θεωρώ πως δεν είναι πλέον ικανή για να «δωροδοκήσει» τη συνείδηση των λογιστών ώστε να τραβήξουν μια μονοκονδυλιά σε όσα αγόγγυστα υπέμεναν μέχρι τώρα και να προχωρήσουν χωρίς να ψελλίσουν ούτε μια κουβέντα. 

Και καταλήγουμε πάλι στα ίδια

Σχετικά με την ΑΠΔ του μηνός Μαρτίου

 

⥢⥤

 

9)     Ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Εγκύκλιος ΕΦΚΑ 16/2020 Κοινοποίηση διατάξεων του άρθρου 11 της από 13/04/2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α' 84)

 «Η ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως προβλέπεται στο άρθρο 28 του ν. 4321/2015 (Α' 32) και το άρθρο 54 του ν. 4305/2014 (Α' 237), δεν απόλλυται, εάν οι οφειλές που κατέστησαν απαιτητές στις 29 Φεβρουαρίου 2020 και εφεξής τελούν σε αναστολή είσπραξης, διοικητική, δικαστική ή εκ του νόμου, ή έχουν υπαχθεί στην πάγια ρύθμιση της υποπαρ. ΙΑ. 1 της παρ. ΙΑ του πρώτου άρθρου του ν. 4152/2013 (Α'107), της οποίας οι όροι τηρούνται.»
Συναφές :

15435/913/2020 Διαδικασία χορήγησης και περιεχόμενο του Αποδεικτικού Ασφαλιστικής Ενημερότητας και της Βεβαίωσης Οφειλής του e-Ε.Φ.Κ.Α.

 

⥢⥤

 

10) « Οδηγός» μείωση μισθωμάτων

Τι ισχύει για τη μείωση μισθωμάτων λόγω κορονοιού -Ένας σύντομος οδηγός της ΠΟΜΙΔΑ [ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ & ΤΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ]

 

 

⥢⥤

11)  « Επίδομα» σε παραγωγούς «Λαϊκών αγορών» και άλλα σημαντικά θέματα  ( Δηλώσεις Υπουργός Οικονομικών 26-4-2020 )

800 ευρώ και στους παραγωγούς Λαικών αγορών που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν σε άλλη γεωγραφική περιοχή. Έως 15 Μαΐου το πετρέλαιο θέρμανσης

[ Κάτι «παλιόπαιδα » μου είπαν : « Κάνε τους υπολογισμούς : 1.000.000.000 ευρώ  / 138.000  επιχειρήσεις = 7.246,38 ευρώ, μέσος όρος «επιστρεπτέας προκαταβολής» . Αναζητείται το ανώτερο και το κατώτερο όριο … ]

 

 

⥢⥤

 

12)  Προθεσμίες και Υποχρεώσεις στην « Εποχή του κορωνοϊού»

[ Κάτι «παλιόπαιδα » αναρωτήθηκαν : «Πόση «απόσταση» πρέπει να  κρατάμε από την μια «Προθεσμία» στην άλλη ; » ]


Καταρχήν δείτε τις Κεντρικές Αναρτήσεις  (Α), (Β) και (Γ) ;

Α. «Νέες Προθεσμίες » και «Νέα Έντυπα»

→  Διαθέσιμα τα έντυπα ειδικού σκοπού Ε4.1 και Ε4.2 στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ

Δείτε την σχετική απόφαση  40331/Δ1.13521/2019  (άρθρο 14 παρ. 13), η οποία βρίσκεται κωδικοποιημένη στον κόμβο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα έντυπα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι προθεσμίες για τα ανωτέρω έντυπα καθώς και όλες τις λοιπές προθεσμίες μπορείτε να τις βλέπεται στο σχετικό άρθρο του κόμβου το οποίο επικαιροποιείται συνέχεια εδώ

Επίσης ;

Παράταση της άδειας ειδικού σκοπού, της δυνατότητας εξ αποστάσεως εργασίας και της αναστολής υποχρεώσεων των εργοδοτών προς το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ

 

Β. (Upd) Σημαντικές φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις μηνός Απριλίου 2020

[ Δείτε και τις νέες υποχρεώσεις στην «Εποχή του Κορωνοϊού» ]

Μεταξύ άλλων και :

(1)  έως τις 28.4.2020 πραγματοποιείται η υποβολή αίτησης αποζημίωσης ειδικού σκοπού για την ενίσχυση επιχειρήσεων (ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων με τη μορφή Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε. και Ι.Κ.Ε.) βάσει Κ.Α.Δ. (κατόπιν παράτασης που δόθηκε με την ΚΥΑ ΓΔΟΥ88/22.4.2020 (ΦΕΚ B’ 1578/24-04-2020)),

Παράταση έως 28.4.2020 για τις αιτήσεις των επιχειρήσεων στο myBusinessSupport

(2)  έως τις 30.4.2020 πραγματοποιείται η υποβολή αίτησης προς τους δικαιούχους δήμους, για ρύθμιση οφειλών τέλους 2% επί των ακαθαρίστων εσόδων, του β' εδαφ. της παρ. 1 του άρθ. 1 του ν. 339/1976, βάσει της παρ. 1 του άρθ. 51 του ν.4647/2019,

(3)  έως τις 30.4.2020 πραγματοποιείται η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης στο Π.Σ. Εργάνη για τη λήψη αποζημίωσης ειδικού σκοπού, από εργαζόμενους με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε επιχειρήσεις - εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που έχουν αριθμό μητρώου εργοδότη (ΑΜΕ) στον e - ΕΦΚΑ και πλήττονται σημαντικά βάσει ΚΑΔ κύριας δραστηριότητας ή δευτερεύουσας βάσει των ακαθάριστων εσόδων έτους 2018,

(4)  έως τις 30.4.2020 πραγματοποιείται η ηλεκτρονική γνωστοποίηση (υποβολή) Ετήσιου Φορολογικού Πιστοποιητικού ελεγχόμενης επιχείρησης με λήξη διαχειριστικής περιόδου 30 Ιουνίου 2019,

(5)  έως τις 30.4.2020 πραγματοποιείται ο διακανονισμός εκπτώσεων Φ.Π.Α. βάσει του άρθ. 33 του ν.2859/2000 (Κ.Φ.Π.Α.) για τη διαχειριστική περίοδο 2019

Δείτε το επόμενο Webinar του κόμβου, στις : 28-04-2020 17:30

On line σεμινάριο: Δικαίωμα έκπτωσης, ProRata, διακανονισμός παγίων - Έκπτωση ΦΠΑ 25% μέσω συμψηφισμού . Εισηγητής: Κορρές Λεωνίδας

Επίσης :

Με νέα απόφαση του υπ.εργασίας [16135/499/23.4.2020]  δόθηκε Παράταση  :

- Στην αναστολή της υποχρέωσης του εργοδότη να καταχωρεί, στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», κάθε αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων, καθώς και την υπερεργασία και τη νόμιμη, κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπερωριακή απασχόληση, πριν την πραγματοποίησή τους (έως 31 Μαΐου).
- Στη δυνατότητας προσφυγής στο σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας (έως 31 Μαΐου).
- Στην άδεια ειδικού σκοπού (έως 10 Μαΐου).

 

Γ. Παρατάσεις φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων - Πλήρης οδηγός [ Ανανεώνεται συνεχώς ]

 

Δ.  Διάφορες άλλες Προθεσμίες και Παρατάσεις

Παράταση της αυτόματης ανανέωσης όλων των Δελτίων ανεργίας που λήγουν έως και τις 10 Μαΐου 2020

  ΕΛΤΕ: Υποβολή Εκθέσεων Διαφάνειας ( έως 30-4-2020 )

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής, μέσω εφαρμογής TAXISnet, της «Κατάστασης Συμφωνητικών παραγράφου 16 άρθρου 8 ν. 1882/1990» του Α’ τριμήνου 2020 (Ιανουάριος/Φεβρουάριος/Μάρτιος 2020) μέχρι την 20η ημέρα του μηνός Ιουλίου 2020.

 

⥢⥤

 

13) Καλό Παράδεισο, Γρηγόρη

Η ΕΦΕΕΘ για το χαμό του συναδέλφου Γρηγόρη Χαντώλια

→  Συλλυπητήρια επιστολή ΠΕΦΕ για τον άδικο χαμό του συναδέλφου Γρηγόρη Χαντώλια

⥢⥤

 

 

 

«Τη ζωή μου την περπάτησα, όπως ήθελα.»

 

 

 

⥢⥤

  

« Κανένας δεν σώζεται μόνος του …..»

( Συνέντευξη του Μάσιμο Ρεκαλκάτι, στην Μαριαλένα Σπυροπούλου ( Εφ. « Καθημερινή » ) )

« – Μόλις κυκλοφόρησε στην Ελλάδα και το καινούργιο σας βιβλίο, «Η ώρα του μαθήματος».
– …….. Μπορώ να συνοψίσω τις απαντήσεις μου σε αυτές τις δύο ερωτήσεις έτσι: ένας δάσκαλος είναι ένα ύφος που ξέρει να ερωτικοποιεί τη γνώση· μια διδασκαλία είναι μια συνάντηση που ανοίγει καινούργιους κόσμους και δίνει καινούργια μορφή στη ζωή.
– Γιατί οι δυτικές κοινωνίες έχουν χάσει την έννοια του ορίου;
– Ο λόγος που φαίνεται να μη γνωρίζει πλέον όρια είναι ο λόγος του καπιταλιστή. Είναι ο λόγος στον οποίο έχει βυθιστεί ο δυτικός κόσμος. Αυτός ο λόγος θα ήθελε να ακυρώσει την εμπειρία του αδύνατου κάνοντας δυνατό το οτιδήποτε. Είναι ένας αιμομεικτικός λόγος που βασίζεται στην ειδωλολατρική και φετιχιστική πίστη των αντικειμένων. Δίπλα σ’ αυτόν τον λόγο αναπτύχθηκε και ο λόγος του υγιεινισμού και του επιστημονισμού: το ιδεώδες της ατομικής ευζωίας προηγείται κάθε άλλου πράγματος χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν τις προφανείς αντιφάσεις που αυτό το ιδεώδες ενέχει: πρώτη ανάμεσα σε όλες, αυτή που καταδεικνύει ότι δεν υπάρχει ένα παγκόσμιο μέτρο της ευτυχίας· όλα τελικά μπορούν να περιορισθούν αριθμητικά, όλα εξαρτώνται απ’ τη φετιχιστική δύναμη του αριθμού. Ο επιστημονισμός εκδιώκει μ’ αυτόν τον τρόπο την υποκειμενικότητα από την επιστήμη. Για να επιτείνει την αντίφαση η εποχή μας εξαίρει το Εγώ σε όλες τις μορφές του, λησμονώντας το θαύμα και το μυστήριο του συμβάντος του κόσμου και τον «συγκινητικό» χαρακτήρα, όπως τον όριζε ο Παζολίνι, των θεσμών και της συνύπαρξης.
…….

– Ποια είναι τα μαθήματα που θα πάρουμε;
– Πρέπει να είμαστε τολμηροί, όχι μονάχα συνετοί. Τολμηροί να φανταστούμε έναν άλλο, καινούργιο κόσμο. Θα ήταν φοβερό να μην πάρουμε κανένα μάθημα απ’ αυτό που συνέβη. Πρέπει να ξαναρχίσουμε, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Με σεβασμό προς τη φύση, παύση της οικοφόνου βίας, αλληλεγγύη, ευελιξία, σταμάτημα της υπερδραστηριότητας, σκέψη, παύση, καινούργια οράματα, απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων απ’ τη φυλακή της γραφειοκρατίας. Θα πρέπει δηλαδή να φανταστούμε το αφάνταστο, να κάνουμε δυνατό το αδύνατο. Πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι, όχι όμως σαν να μη συνέβη τίποτα.»

Ολόκληρη η συνέντευξη : →https://www.kathimerini.gr/1073348/gallery/politismos/vivlio/kanenas-den-swzetai-monos-toy

Πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι, όχι όμως σαν να μη συνέβη τίποτα …

 

⥢⥤

 

 

 
 

Υγεία,  Δύναμη και  Προσοχή

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης