Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ε.Φ.Ε.Ε.Θ. - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΛΑΘΩΝ ΣΤΟ Ε9

  • Το τελευταίο χρονικό διάστημα καταφθάνει σε χιλιάδες φορολογούμενους έγγραφο από το Υπουργείο Οικονομικών που τους ενημερώνει ότι τα έντυπα Ε9 που έχουν υποβάλλει παρουσιάζουν παραλήψεις ή λάθη και αυτά καθιστούν αδύνατο τον προσδιορισμό της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, βάσει της οποίας θα υπολογισθεί ο Ε.Τ.Α.Κ. του 2008.
ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Ε.Φ.Ε.Ε.Θ.) ΠΛ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 12 - 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ.: 2310/554.073 - FAX: 2310/523.666   
www.efeeth.gr,  e-mail:  [email protected]
    
ΠΡΟΣ
τον  ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κο Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Θεσσαλονίκη 29 Ιουνίου 2009

ΚΟΙΝ: 1) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
              ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
              κο Αντώνιο Μπέζα
2) Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
3) Ο.Ε.Ε.Θ.
4) Ο.Β.Σ.Θ.
5) Ο.Ε.Ε.-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
6) Ο.Ε.Ε. -  Π.Τ.Κ.Μ.
7) Ε.Ε.Θ.
8) Β.Ε.Θ.
9) Ε.Β.Ε.Θ.Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα καταφθάνει σε χιλιάδες φορολογούμενους έγγραφο από το Υπουργείο Οικονομικών που τους ενημερώνει ότι τα έντυπα Ε9 που έχουν υποβάλλει παρουσιάζουν παραλήψεις ή λάθη και αυτά καθιστούν αδύνατο τον προσδιορισμό της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, βάσει της οποίας θα υπολογισθεί ο Ε.Τ.Α.Κ. του 2008.

Επίσης τους χορηγείται ειδικός κωδικός για να μπουν μέσω της ιστοσελίδας www. e – 9. gr και να διορθώσουν τα στοιχεία των ακινήτων στα οποία έχουν βρεθεί σφάλματα και μάλιστα εντός 15 ημερών.
Κυριότερη διόρθωση είναι να εντοπίσουν την θέση του ακινήτου και τα προβλήματα κυρίως είναι στα ακίνητα νεόδμητων περιοχών και στα εκτός σχεδίου πόλεως γιατί το Υπουργείο σας δεν έχει τους σχετικούς χάρτες και γιʼ αυτό ευθύνη έχει το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Επίσης χιλιάδες φορολογούμενοι που έχουν υποβάλλει μέσω του INTERNET  από το 2005 και μετά το Ε9 καλούνται να ξαναυποβάλλουν Ε9 διότι κανένα ακίνητο δεν εμφανίζεται στο σχετικό ηλεκτρονικό αρχείο του Υπουργείου σας, διότι λέγεται ότι χάθηκαν τα αρχεία (για όνομα του Θεού!!!).

Τέλος χιλιάδες Ε9 που έχουν υποβληθεί χειρόγραφα στις Δ.Ο.Υ. επί αποδείξει δεν έχουν καταχωρηθεί καν στο σύστημα, έχουν χαθεί και δεν βρίσκονται, με αποτέλεσμα οι Δ.Ο.Υ. να ζητούν την επανυποβολή των δηλώσεων αυτών και μάλιστα με πρόστιμο.

Η παραπάνω κατάσταση είναι τραγελαφική, αποδεικνύει την γύμνια, την έλλειψη οργάνωσης των Δ.Ο.Υ. και του ΚΕΠΥΟ και την προχειρότητα και  ανευθυνότητα των υπαλλήλων και στελεχών του Υπουργείου σας και ειδικότερα των Δ.Ο.Υ.

Αυτός που καλείται να την πληρώσει για ακόμη μια φορά είναι ο συνεπής φορολογούμενος πολίτης και οι «άμισθοι συνεργάτες» σας Φοροτεχνικοί - Λογιστές όλης της χώρας - οι οποίοι καλούνται για ακόμη μια φορά (δεν πιστεύουμε ότι είναι η τελευταία), εν μέσω καλοκαιριού, να ταλαιπωρηθούν για να συντάξει το Υπουργείο το περιβόητο περιουσιολόγιο (για πέμπτη φορά) με τις πλάτες κυρίως των Φοροτεχνικών-Λογιστών, με ένα έντυπο Ε9 που δεν ήταν σχεδιασμένο για τις ανάγκες του Ε.Τ.Α.Κ.

Η διαδικασία αυτή όχι μόνο ταλαιπωρεί τον Κλάδο μας αλλά μας εκθέτει διότι κυρίως οι υπάλληλοι των Δ.Ο.Υ. (οι οποίοι είναι οι κυρίως υπεύθυνοι γιʼ αυτό το μπάχαλο) αβίαστα και συκοφαντικά αναφέρουν στους αγανακτισμένους πολίτες ότι «το λάθος είναι του Λογιστή σου και φταίει αυτός για όλα».
Επειδή λοιπόν ο κύριος υπεύθυνος για όλο αυτό το αλαλούμ είναι το Υπουργείο σας και οι υπάλληλοί του (Δ.Ο.Υ. ΚΕΠΥΟ κ.λ.π.) το πρόβλημα πρέπει να το λύσουν μόνο το ΚΕΠΥΟ και οι Δ.Ο.Υ., οι υπηρεσίες των οποίων  πρέπει να λειτουργούν μόνο γι΄ αυτή την περίπτωση και τις απογευματινές ώρες χωρίς να αμείβονται υπερωριακά οι υπάλληλοί των, για να καταλάβουν τι θα πει υπευθυνότητα, επιμέλεια,  καθήκον και εξυπηρέτηση του πολίτη.

Οι Φοροτεχνικοί-Λογιστές δεν είναι νεροκουβαλητές ούτε αποδιοπομπαίοι τράγοι και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι στο Υπουργείο σας και κυρίως οι υπάλληλοι του ΚΕΠΥΟ και των Δ.Ο.Υ.Με τιμή

Για το Δ.Σ.

             Ο Πρόεδρος                                                Ο Γεν. Γραμματέας          Δόβελος Ιωάννης                                             Φιλίππου Κων/νοςΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης