Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αντί σχολίου - Ανασκόπηση Μεγάλης Εβδομάδας 13-04-2019 έως 19-04-2020

Αντί σχολίου - Ανασκόπηση Μεγάλης Εβδομάδας 13-04-2019 έως 19-04-2020
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά


Καλημέρα και χρόνια πολλά.

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, το "σχόλιο της Δευτέρας" θα κάνει μια μικρή διακοπή για τις ημέρες του Πάσχα και θα είναι μαζί σας την επόμενη Δευτέρα. Διακοπή όμως δεν υπάρχει στην ενημέρωσή σας, γι' αυτό και σήμερα αντί σχολίου, όπως έχουμε καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, θα παραθέσουμε συνοπτικά τα σημαντικότερα θέματα της εβδομάδος.  Το να παραθέσεις βέβαια τα σημαντικότερα θέματα σε μία εβδομάδα η οποία δεν θύμιζε σε τίποτα αντίστοιχες Μεγάλες Εβδομάδες προηγούμενων ετών, είναι μια διαδικασία που δεν είναι και τόσο απλή. Θα προσπαθήσουμε πάντως η σημερινή ανασκόπηση να μην σας κουράσει καθόλου.

 

 SOS ...

Ο κόμβος από τις πρώτες ημέρες ισχύος των εκτάκτων μέτρων για την πανδημία, έχει δημοσιεύσει (και επικαιροποιεί συνέχεια) ορισμένα άρθρα-οδηγούς για "να μην χανόμαστε."

Όλα τα άρθρα αυτά μπορείτε να τα δείτε πατώντας τα σχετικά πορτοκαλί κουμπάκια που βρίσκονται στην ειδική σελίδα του κόμβου για τον κορωνοϊό.

 


Παρατάσεις φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων - Πλήρης οδηγός [Στο συγκεκριμένο άρθρο μπορείτε να δείτε όλες τις παρατάσεις που έχουν δοθεί για όλα τα αντικείμενα (φορολογικά, ασφαλιστικά κ.λπ.). Το άρθρο επικαιροποιείται άμεσα μετά από την έκδοση ανάλογων αποφάσεων/εγκυκλίων.  


Υποχρεώσεις και προθεσμίες που προκύπτουν από τις ειδικές ρυθμίσεις στο πλαίσιο λήψης έκτακτων μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό [Όλες οι προθεσμίες για τα έντυπα του ΠΣ Εργάνη και τις λοιπές άλλες υποχρεώσεις που απορρέουν από την έκτακτη νομοθεσία των τελευταίων εβδομάδων]

 

Εκτός από τα παραπάνω, και σε περίπτωση που σας έχουν ξεφύγει, στο κόμβο υπάρχουν και μια σειρά από άρθρα οδηγοί για εξειδικευμένα θέματα που τα αναλύουν πλήρως:

Οι 25 Ενότητες των Μέτρων (Δυνατότητες και Υποχρεώσεις των Επιχειρήσεων) - Οι «Νόμοι» στην Εποχή του «Κορωνοϊού»

Καταγγελία συμβάσεων: α) Μεταξύ τουριστικών επιχειρήσεων και των πελατών τους και β) Μεταξύ τουριστικών επιχειρήσεων (ΠΝΠ 13.4.2020)

«Επιστρεπτέα προκαταβολή» (*) - 9 βασικά σημεία

Μεταχρονολογημένες επιταγές και Συναλλαγματικές (Αξιόγραφα γενικά): Αναστολή προθεσμιών (βάσει της ΠΝΠ/30-03-2020) – 10 Ερωτήσεις και Απαντήσεις

 

 Ανασκόπηση

Τα σημαντικότερα θέματα της εβδομάδος ενσωματώνονται στις σχετικές "μίνι" ανασκοπήσεις:

«Ημερολόγιο Καραντίνας» 14-4-2020

«Ημερολόγιο Καραντίνας» 16-4-2020

 

Να πούμε πρώτα ένα μεγάλο μπράβο στο λογιστή και να παραθέσουμε τα εξής θέματα που δεν έχουν συμπεριληφθεί στα Ημερολόγια Καραντίνας :


Προσοχή !! Καθημερινή υποχρέωση υποβολής δηλώσεων αποθεμάτων υγειονομικού υλικού από τα super market

Αναστολή λήψης αναγκαστικών μέτρων για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών (για πληττόμενες επιχειρήσεις) και παράταση της αναστολής καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό υπαγόμενο στην ασφάλιση του πρώην NAT

Μέσω βιντεοκλήσης ο έλεγχος των επιχειρήσεων από τους εφοριακούς

Παράταση υποβολής της «Κατάστασης Συμφωνητικών» Α' τριμήνου 2020. [Αργήσαμε λίγο όμως... Οι περισσότερες είχαν σταλεί]

Σε λειτουργία η ηλεκτρονική χορήγηση κλειδαρίθμου και για επανεγγραφή στο TAXISnet

Ψηφιακά η ασφαλιστική ενημερότητα των μη μισθωτών από το τέλος Απριλίου. Ψηφιακά το 55% των συντάξεων μέχρι τέλος του έτους.

Πως υπολογίζονται οι μέρες ασφάλισης μελών ΔΣ  [Από την σχετική εγκύκλιο. Εκτός των αποφάσεων που εκδίδονται τις τελευταίες εβδομάδες και αφορούν τα μέτρα για τον κωρονοιό, εκδίδονται και αποφάσεις για το ασφαλιστικό]

Νέα παράταση για την Υ.Δ. των λογιστών-φοροτεχνικών στο ΟΕΕ

Νέες προσθήκες ΚΑΔ στους πληττόμενους από το Υπ.Οικ.

Επιβολή προστίμου 1.200€ ανά εργαζόμενο σε περίπτωση απασχόλησης ενώ τελούν σε αναστολή σύμβασης - Τα πρόστιμα εργατικής νομοθεσίας στο πλαίσιο των έκτακτων και προσωρινών μέτρων

Διευκρινίσεις για τη μεταβολή ΚΑΔ από την ΑΑΔΕ

 

 Σχετικά με τις δηλώσεις εισοδήματος

Το καθιερωμένο "ανοίξαμε και σας περιμένουμε" ειπώθηκε φέτος στις 15.4.2020.  Κάτι μας λέει ότι θα περιμένουν πολύ...φέτος.

Συχνές ερωτήσεις-απαντήσεις Δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος Φ.Π. - Έντυπα Ε1, Ε2 και Ε3

Οδηγίες Συμπλήρωση της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων Φορολογικού Έτους 2019

Οδηγίες Συμπλήρωση εντύπου Ε3

 

Χρόνια πολλά. 






Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης