Αποτελέσματα live αναζήτησης

Βουλή: Κατάθεση τροπολογιών για φοροαπαλλαγές και φοροεπιβαρύνσεις

26 Ιούνιου 2009 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Τρεις τροπολογίες σχετικές με τη φορολογική πολιτική, κατατέθηκαν σήμερα στη Βουλή. Η μία επαναφέρει την απαλλαγή συγκεκριμένων ναυτιλιακών εταιριών από το φόρο για την συγκέντρωση κεφαλαίων.
Βουλή: Κατάθεση τροπολογιών για φοροαπαλλαγές και φοροεπιβαρύνσεις

Τρεις τροπολογίες σχετικές με τη φορολογική πολιτική, κατατέθηκαν σήμερα στη Βουλή. Η μία επαναφέρει την απαλλαγή συγκεκριμένων ναυτιλιακών εταιριών από το φόρο για την συγκέντρωση κεφαλαίων.

Η δεύτερη θεσπίζει ετήσιο ειδικό φόρο υπέρ του Δημοσίου επί των επιβατικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών ιδιωτικής χρήσης μεγάλου κυλινδρισμού κινητήρα (κυμαινόμενο από 150 έως 650 ευρώ), εφόσον δεν ανήκουν σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν απαλλαγεί απ’ την καταβολή τελών κυκλοφορίας.

Επίσης επανακαθορίζεται το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας από 6 μέχρι 30 ευρώ (αναλόγως του ύψους του μηνιαίου λογαριασμού), επιβάλλεται νέο «τέλος καρτοκινητής τηλεφωνίας» υπέρ του Δημοσίου στο 12% επί της αξίας του χρόνου ομιλίας των καρτοκινητών, αυξάνεται από 5% σε 10% ο φορολογικός συντελεστής για τα κέρδη από κάθε είδους στοιχήματα, επιβάλλεται φόρος 20% για κάθε είδους παροχή προς συμμετέχοντες σε ραδιοφωνικούς, τηλεοπτικούς και λοιπούς παρεμφερείς διαγωνισμούς, καταργούνται τα ισχύοντα σήμερα αφορολόγητα όρια για τα κέρδη από λαχεία, στοιχήματα, ΠΡΟ-ΠΟ και χρηματικές παροχές. Σημειώνεται πως, συνεπεία της συγκεκριμένης τροπολογίας, προβλέπεται να εισπραχθούν περί το 1,06 δισ. ευρώ.

Η τρίτη τροπολογία καταργεί προηγούμενες διατάξεις σχετικά με την απαλλαγή από τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ, των εμπορευμάτων που εισάγονται από ταξιδιώτες από τρίτες χώρες και οι διατάξεις σχετικά με τις απαλλαγές των ειδών που εισάγονται από τρίτες χώρες για τον εξοπλισμό δευτερεύουσας κατοικίας.

Επίσης, προβλέπεται η απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος, των κερδών που αποκτούν τα φυσικά πρόσωπα και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις που διαθέτουν στη ΔΕΗ Α.Ε., ή άλλο προμηθευτή, ηλεκτρική ενέργεια που παράγουν με την χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων ισχύος μέχρι 10 KW, εντασσόμενα στο σχετικό Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

Πηγή Κέρδος


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης