Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ανακοινώθηκε η δέσμη φορολογικών μέτρων της κυβέρνησης

25 Ιούνιου 2009 Σχόλια
  • Αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, στα τέλη κινητής τηλεφωνίας και κατάργηση του αφορολόγητου στα κέρδη από λαχεία, περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, η νέα δέσμη φορολογικών μέτρων που εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας. Καταστροφικά χαρακτήρισε τα μέτρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ανακοινώθηκε η δέσμη φορολογικών μέτρων της κυβέρνησης

Αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, στα τέλη κινητής τηλεφωνίας και κατάργηση του αφορολόγητου στα κέρδη από λαχεία, περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, η νέα δέσμη φορολογικών μέτρων που εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας. Καταστροφικά χαρακτήρισε τα μέτρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


«Πακέτο μέτρων» το οποίο αναμένεται να αποφέρει στα κρατικά ταμεία έσοδα ύψους 1,9 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ Γιάννης Παπαθανασίου. Τα μέτρα αυτά αν και δεν είναι ευχάριστα είναι αναγκαία και δίκαια κοινωνικά κατανεμημένα, είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:

-Επιβάλλονται τέλη κυκλοφορίας στα σκάφη άνω των δέκα μέτρων. Και έκτακτη εισφορά στους κατόχους των σκαφών αναψυχής. Το μέτρο αυτό θα αποφέρει 60-70 εκατ. ευρώ.
 
-Επιβάλλεται ετήσιος ειδικός φόρος για τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού. Ο ειδικός φόρος θα επιβάλλεται κλιμακωτά ανάλογα με τον κυβισμό και αναμένεται να αποφέρει 80 εκατ. ευρώ.

-Αυξάνεται ο ειδικός φόρος στα καύσιμα από τα 359 ευρώ στα 410 ευρώ. Ο φόρος αυτός δεν αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης και αναμένεται να αποφέρει στα έσοδα άλλα 200 εκατ. ευρώ.

-Τροποποιείται ο υπολογισμός πληρωμής της κινητής τηλεφωνίας. Και επιβάλλεται στα καρτοκινητά ένα τέλος ίσο με 10%. Αναμένεται η είσπραξη περίπου 140 εκατ. ευρώ.

-Καταργείται το αφορολόγητο όριο στα λαχεία κλπ. και αναμένεται η είσπραξη 180 εκατ. ευρώ.

-Τακτοποιείται το θέμα των ημιυπαίθριων χώρων με αποτέλεσμα να εισπραχθούν 1,15 δισ. ευρώ.

-Μειώνεται η διεθνής αναπτυξιακή βοήθεια κατά 120 εκατ. ευρώ.
 

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου είπε ότι οι κυβερνητικοί στόχοι, της μείωσης του ελλείμματος στο 3,7% το 2009, της δημιουργίας προϋποθέσεων για τον περιορισμό του δημοσίου χρέους και της διατήρησης της αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας παραμένουν σταθεροί. Επίσης είπε ότι η μάχη κατά της φοροδιαφυγής θα συνεχιστεί όπως και οι προσπάθειες για την περικοπή δαπανών.

Ο κ. Παπαθανασίου ανέφερε επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί σε θερινό τμήμα της Βουλής σχέδιο νόμου σχετικά με τα πετρελαιοειδή και ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στη διακίνηση των πετρελαιοειδών για την είσπραξη περισσότερων εσόδων.

Πρόσθεσε επίσης ότι το κυβερνητικό σχέδιο είναι σαφές και συγκεκριμένο και ότι αν πλήρωναν όλοι τους φόρους που τους αναλογούσαν δεν θα υπήρχε πρόβλημα εσόδων.Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης