Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών: Τετάρτη 15 Απρίλη Μέρα Δράσης για τους εργαζόμενους στα supermarket


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27- Αθήνα,
Τηλ:2103810081 -3802923,
Fax: 2103801227,
Email: [email protected],
Site: www.pol.org.gr

Τετάρτη 15 Απρίλη Μέρα Δράσης για τους εργαζόμενους στα supermarket

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, στηρίζει την Ημέρα Ενημέρωσης και δράσης για τους εργαζόμενους στα super market, την Τετάρτη 15 Απρίλη, βάσει της πρωτοβουλίας του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας που έχει αγκαλιαστεί ήδη από δεκάδες Σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων σε όλη την χώρα. Καλεί τα σωματεία μέλη της, και όλους τους συναδέλφους να ενώσουν την φωνή τους για πραγματικά μέτρα προστασίας.

Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουμε στους συναδέλφους εργαζόμενους στα λογιστήρια αυτών των εταιριών για συμμετοχή στις δράσεις που θα γίνουν εκείνη τη μέρα.

Δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας ώστε να αναδειχτούν τα αιτήματα προστασίας, να στηριχθούν οι εργαζόμενοι στα super market, να καταγγελθούν οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

ΣΤΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ.

Οι εργαζόμενοι στα super market βρίσκονται εκτεθειμένοι καθημερινά στον ιό. Είναι οι χώροι που αποτελούν σήμερα τον πιο μαζικό χώρο συγκέντρωσης κοινού, στους οποίους εναλλάσσονται καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι.

Σε όλες τις χώρες που δοκιμάζονται από την πανδημία, υπάρχουν ήδη αρκετοί νεκροί εργαζόμενοι στα καταστήματα και στις αποθήκες των super market. Αντίστοιχα στη χώρα μας υπάρχουν δεκάδες καταγγελίες από εργαζόμενους των super market που ανησυχούν για τη ζωή τους, για τη ζωή των οικογενειών τους καθώς τα μέτρα προστασίας κρίνονται από ελλιπή ως ανύπαρκτα.

Παράλληλα υπάρχουν καταγγελίες που αφορούν την ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση της εργασίας, το χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων.

Ο ιός του κέρδους είναι αυτός που μπαίνει εμπόδιο στο να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τους εργοδότες των super market, που βλέπουν αυτή την περίοδο τα κέρδη τους να εκτινάσσονται.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των συλλόγων εμποροϋπαλλήλων:

- Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των super market που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα.

- Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη.

- Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5ήμερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.

- Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.

- Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα τζάμια προστασίας στα ταμεία.

- Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market. 

- Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.

- Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

Κανένας μόνος του! Το όπλο μας είναι η αλληλεγγύη! Μένουμε Δυνατοί! Δεν μένουμε σιωπηλοί!

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης