Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΑΣΦΕΕ: Ανοιχτές επιστολές αλλά με κλειστά αυτιά και στόματα

ΑΣΦΕΕ: Ανοιχτές επιστολές αλλά με κλειστά αυτιά και στόματα
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΣΕΒΕ
[email protected]

Αγωνιστική Συσπείρωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών


Περισσεύουν οι ανακοινώσεις από ορισμένα συνδικαλιστικά όργανα τον τελευταίο καιρό, με διαπιστώσεις, νουθεσίες, αλλά και αυταρέσκεια και χειροκροτήματα.

Μάλλον κάποιοι εκτός από τις μάσκες στο πρόσωπο για τον κορωνοϊό, έβαλαν και ωτοασπίδες. Δεν ακούν την αγωνία δεκάδων χιλιάδων επαγγελματιών για το νέο Γολγοθά των ΠΝΠ και τις ασαφείς και δαιδαλώδεις εγκυκλίους. Για να μην αναφερθούμε στους γρίφους των υπουργών, που όποιο «λυσάρι» και να ψάξεις, δε θα βρεις απαντήσεις στο τι θέλει να πει ο ποιητής.

Έτσι στο «παλεύουμε να βοηθήσουμε το κράτος να υλοποιήσει τα μέτρα που εξαγγέλλει» από την ανακοίνωση της ΠΟΦΕΕ, συμπληρώνει στη δική της η ΕΦΕΕΑ «έχουμε διεκδικήσεις, πολλές από τις οποίες έχουν επιλυθεί». Για να συνεχίσει ότι «διατυπώσαμε αναλυτικά την άποψή μας σε δελτίο τύπου της 13 Μαρτίου και η επανάληψη δεν αντιλαμβανόμαστε τον σκοπό που εξυπηρετεί». Πολύ σωστά. Αφού άλλωστε τα περισσότερα, όπως λέτε, έχουν ικανοποιηθεί!!!

Για να δούμε όμως:

Ο ρόλος ενός δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου είναι να βοηθήσει το κράτος να υλοποιήσει τα μέτρα που εξαγγέλλει; Πότε διορίστηκε από το κράτος για να το κάνει αυτό; Ο ρόλος ενός πρωτοβάθμιου οργάνου είναι να βγάζει δελτία τύπου άπαξ; Ή να ανακοινώνει ευχολόγια «πιστεύουμε ότι στο προσεχές μέλλον θα έχουμε ευχάριστα νέα να δηλώσουμε σε όλους τους συναδέλφους»;

Για να δούμε λοιπόν και τι λύθηκε:
Λύθηκε το θέμα της ημερομηνίας αναστολής των συμβάσεων εργασίας; Αλήθεια η ημερομηνία καταχώρησης στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ είναι η ημερομηνία πρόσληψης ή καταγγελίας σύμβασης, όπως ρητά αναφέρεται στην (ο θεός να την κάνει) ερμηνευτική; Και σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει περιθώριο, είτε νωρίτερα στην πρόσληψη, είτε 4 εργάσιμες μετά στην καταγγελία.

Τώρα πρέπει την ώρα που το ανακοινώνει ο κάθε υπουργός και μάλιστα ΧΩΡΙΣ να υπάρχει η αντίστοιχη πλατφόρμα; (λογιστής ο …θαυματοποιός).
Λύθηκε το θέμα με τους χιλιάδες ενοικιαζόμενους εργαζόμενους που δεν ξέρει κανείς ποιος θα τους δηλώσει, ιδιαίτερα όταν αυτός που τους «νοικιάζει» δεν είναι στις πληττόμενες;
Λύθηκε το θέμα στο πως θα παραλάβουμε ποσότητες παραστατικών, που δε γνωρίζουμε από που προέρχονται και ποιοι και πόσοι τα έχουν πιάσει; Και μάλιστα ποιο γρήγορα από προηγούμενες φορές, αφού θα λήξουν ημερομηνίες που πρέπει να υποβάλλουμε στοιχεία σε άλλη πλατφόρμα;
Λύθηκε το θέμα της υποβολής δηλώσεων όλων των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, που τον Απρίλη είναι περισσότερες από τους άλλους μήνες;
Λύθηκε το θέμα της επιβίωσης του αυτοαπασχολούμενου που έχει εδώ και ένα μήνα κλειστούς πελάτες από τους οποίους δεν πληρώνεται;
Και πόσα άλλα που ταλανίζουν τους συναδέλφους σε όλη τη χώρα.

Θεωρούμε λοιπόν υποχρέωσή μας να επαναφέρουμε και να επαναλάβουμε δίκαια αιτήματα του κλάδου. Και δεν είναι συντεχνιακά. Δεν αφορούν μόνο τους λογιστές, αλλά την πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων. Αιτήματα που πεισματικά η κυβέρνηση αρνείται ακόμα και να τ’ ακούσει.

- Nα δοθεί άμεσα σε αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς οικονομολόγους  το έκτακτο επίδομα των 800 €!  
- Απαλλαγή από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων, να ανασταλεί η καταβολή κάθε είδους φορολογικών υποχρεώσεων,
- Να θεσπιστεί αφορολόγητο όριο στις 12.000 € και να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος και ο ΕΝΦΙΑ.
-  Να ανασταλούν, για όσο διάστημα χρειαστεί, οι υποχρεώσεις προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο, όλοι οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, κάθε είδους μέτρο αναγκαστικής είσπραξης, οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.
- Διαγραφή τόκων, προστίμων και μέρους του κεφαλαίου για χρέη σε εφορία, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία.
- Να παραταθεί η προθεσμία υποβολής ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων. Να σας υπενθυμίσουμε ότι και για τους λογιστές ισχύουν οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Δεν μπορούμε να παραλαμβάνουμε μαζικά παραστατικά. Υπάρχουν αρκετοί συνάδελφοι στις ομάδες υψηλού κινδύνου.
-  Να δοθεί παράταση σε όλες τις προθεσμίες ώστε να προλάβουμε να μελετήσουμε και να υποβάλλουμε σωστά μαζί με τα τακτικά όλα αυτά τα έκτακτα που έχουν προκύψει.

Δε λέμε ότι θα τα κερδίσουμε όλα και σήμερα. Πρέπει όμως να το παλέψουμε. Να πάρουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες, παίρνοντας υπόψη μας τις δυσκολίες της περιόδου.

Το κράτος που έχει δεδομένη τη στήριξη ενός κλάδου σε όποια μέτρα παίρνει, δεν έχει την ανάγκη να ικανοποιήσει τα αιτήματά του. Γι’  αυτό πρέπει να αλλάξει η ρότα, να αλλάξουν οι συσχετισμοί.

Και ο τρόπος είναι το δυνάμωμα των Ενώσεων, όπως αρκετοί συνάδελφοι γράφουν στα blogs. Όχι από τα πληκτρολόγια, αλλά με μαζικές διαδικασίες, με συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις και ζωντανή ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων.
Είναι αναγκαίο όσο ποτέ, σήμερα οι Ενώσεις απ’ όλη τη χώρα να αναδείξουν τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται στον κλάδο από τις πρόσφατες και όχι μόνο εξελίξεις, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ξάνθης, της Θεσπρωτίας, της Μεσσηνίας, της Κέρκυρας και άλλων.
Είναι αναγκαίο οι αυτοαπασχολούμενοι λογιστές να πάρουν την κατάσταση στα δικά τους χέρια, απορρίπτοντας τις λογικές των συνδικαλιστικών ηγεσιών που θεωρούν το «σφάξε με αγά ν’ αγιάσω» και τη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής σωστή συνδικαλιστική τακτική.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης