Αποτελέσματα live αναζήτησης

Προτάσεις από την ΕΚΕΛΦΑ

Προτάσεις από την ΕΚΕΛΦΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Κ.Ε.Λ.Φ.Α.


Οι τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις, από την πρωτόγνωρη πανδημία και τη διάδοση του κορωνοϊού στη χώρα μας, παραλύουν την οικονομική δραστηριότητα. Αναμένεται να προκληθεί ανυπολόγιστη ζημία που θα πλήξει άμεσα το σύνολο της κοινωνίας και της οικονομίας, ιδιαίτερα δε τα αδύναμα στρώματα.

Η πορεία της οικονομίας πλήττει άμεσα και τον κλάδο των λογιστών - φοροτεχνικών. Ο κλάδος μας καλείται πάλι, να στηρίξει τους φορολογούμενους, τις επιχειρήσεις, τη λειτουργία και τα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου. Και τώρα που χρειάζεται η στήριξη και αύριο που θα πρέπει να ορθοποδήσουν.

Γι’ αυτούς τους λόγους καταθέτουμε τις παρακάτω προτάσεις:

1. Το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ να δοθεί άμεσα και στους αυτοαπασχολούμενους λογιστές - φοροτεχνικούς.

2. Ενίσχυση και έκτακτα μέτρα για το προσωπικό των Λογιστικών γραφείων.

3. Παράταση όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τον μήνα Απρίλιο και όσο κρατούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Είναι πρακτικά αδύνατο να εργαστούμε με ασφάλεια σε τέτοιες συνθήκες, συλλέγοντας παραστατικά από τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία.

Διακινδυνεύουμε καθημερινά την υγεία μας και την υγεία των συμπολιτών μας με την ανταλλαγή και συλλογή εγγράφων που δεν μπορούν να αποστειρωθούν.

Είναι μια υγειονομική βόμβα!

4. Η έκπτωση του 25% να δοθεί άμεσα στους φορολογούμενους με πληρωμές μέχρι και 10/4/2020.

5. Πάγωμα δανειακών και λοιπών υποχρεώσεων, ρυθμίσεων σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία για 4 μήνες. Προστασία της πρώτης κατοικίας.

6. Μέτρα όπως η πλήρης καταβολή μισθών και δώρου Πάσχα από το κράτος, που ήδη γίνεται σε ευρωπαϊκές χώρες.

7. Μετά την έγκριση της Κομισιόν το ελληνικό πρόγραμμα εγγυήσεων 2 δις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (πρώην ΕΤΕΑΝ), σχεδιάζεται να χορηγηθεί από τις ελληνικές τράπεζες.

Ζητάμε τα εν λόγω κονδύλια χρηματοδοτικής ενίσχυσης να αξιολογούνται και να εγκρίνονται από ανεξάρτητη επιτροπή, αποτελούμενη από αρμόδιους φορείς (επαγγελματικούς, επιμελητήρια), ειδικούς εκτιμητές, επιστήμονες κι όχι από τις τράπεζες.

Κι αφού εγκριθούν, τότε να κατατίθεται το ανάλογο ποσό σε τραπεζικό λογαριασμό. Γιατί όλες οι τράπεζες ζητούν επιπλέον έξοδα εκτίμησης, έξοδα φακέλου και σε πολλές περιπτώσεις πρόσθετα καλύμματα και εγγυήσεις, με αποτέλεσμα να παρακρατούν, να δεσμεύουν και να μην αποδίδουν τα κονδύλια των Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, για την ίδια ρευστότητα.

8. Εξαγγέλθηκε επίδομα 600 ευρώ για 166.000 επιστήμονες επαγγελματίες μέσω προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης. Αφορά μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους, λογιστές, εκπαιδευτικούς, ερευνητές, με στόχο την ανάπτυξη των δεξιοτήτων κι εμπέδωση των νέων τεχνολογικών και ψηφιακών εργαλείων.

Οι ωφελούμενοι επιστήμονες λένε θα λάβουν και πιστοποίηση για τα αντικείμενα κατάρτισης!!!

Έχουν δε βγει ένα σωρό εταιρείες Εκπαιδευτικές & Ειδήμονες ????? οι οποίες/οι ζητάνε δέσμευση με αίτηση για την εν λόγω κατάρτιση.

Κατάρτιση για την οποία, δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες, δεν υπάρχει εκπαιδευτικό υλικό και μητρώο Εγκεκριμένων Εκπαιδευτών φορέων.

Εμείς είμαστε εξοικειωμένοι στη χρήση προγραμμάτων, στην τηλεργασία, παρακολουθήσαμε και παρακολουθούμε πληθώρα σεμιναρίων των φορέων μας.

Γι’ αυτό, μας ενδιαφέρει περισσότερο η αγορά και ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού μας (laptops, UPS κ.λ.π.), η νομιμοποίηση - αγορά προγραμμάτων τηλεργασίας και τηλεδιάσκεψης.

Ζητάμε λοιπόν τα 600 ευρώ συν το κόστος εκπαίδευσης να μας επιχορηγηθεί, για την αγορά εξοπλισμού και την ανανέωση των προγραμμάτων μας, με αναρτημένες προσφορές των ενδιαφερομένων σε εγκεκριμένο site αρμόδιου υπουργείου.

9. Αναστολή διακοπής παροχών ύδρευσης, ηλεκτρικού ρεύματος και υπηρεσιών τηλεφωνίας.

10. Μεταφορά καταληκτικής ημερομηνίας της απόφασης Α.1076/2020 η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β΄1135/2-4-20 της «Επιστρεπτέας προκαταβολής» μέχρι την 31/12/2020.

Πρώτη φορά γίνονται αιτήσεις για πρόγραμμα χρηματοδότησης, χωρίς να είναι γνωστό το επιτόκιο, οι όροι, το ποσό χρηματοδότησης, οι υποχρεώσεις όσων συμμετέχουν και αν θα χαριστεί μέρος του κεφαλαίου ή θα είναι όλο επιστρεπτέο!

11. Άμεση πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού κι επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων, ώστε να προστεθούν στη δυναμικότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την αύξηση των ΜΕΘ, για την προετοιμασία και την αντιμετώπιση των αναγκών.Το Γραφείο Τύπου της Ε.Κ.Ε.Λ.Φ.Α.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης