Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ι. Βρούτσης: Πρόστιμο 1.200 ευρώ σε εργοδότες αν απασχολούν εργαζόμενους με αναστολή συμβάσεων

Ι. Βρούτσης: Πρόστιμο 1.200 ευρώ σε εργοδότες αν απασχολούν εργαζόμενους με αναστολή συμβάσεων


Ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.200 ευρώ σε εργοδότες αν απασχολούν εργαζόμενους με αναστολή συμβάσεων.

Όπως είπε ο Γ. Βρούτσης, η κυβέρνηση σταθμίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το μέγεθος της κρίσης και εξετάζει την πιθανή επέκταση των μέτρων προστασίας εργαζόμενων και επιχειρήσεων και τον Μάιο, για τους δικαιούχους. Εξήγησε πως οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες που υποστηρίζουν τα μέτρα ελάφρυνσης είναι κάτι πρωτόγνωρο για την ελληνική πραγματικότητα και έγιναν σε «χρόνο μηδέν».

«Το σύστημα Εργάνη σηκώνει πάνω του όλη την εθνική προσπάθεια ελάφρυνσης επιχειρήσεων και εργαζόμενων», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ήδη υλοποιούνται οι πληρωμές προς επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Αναφορικά με καταγγελίες για επιχειρήσεις ή εργοδότες που ζήτησαν από εργαζόμενους μέρος του βοηθήματος των 800 ευρώ, ο Γ. Βρούτσης είπε πως θα εφαρμοστεί το νέο πλαίσιο ποινών του υπουργείου Εργασίας που φτιάχτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο αλλά θα εφαρμοστεί και υπουργική απόφαση που υπογράφτηκε σήμερα και αφορά την αναστολή των συμβάσεων.

Σύμφωνα με αυτήν, οι ασυνεπείς εργοδότες και όσοι παρουσιάζουν καταχρηστική συμπεριφορά, ζητώντας από εργαζόμενους των οποίων έχουν αναστείλει τις συμβάσεις να εργαστούν, θα αντιμετωπίσουν πρόστιμο 1.200 ευρώ ανά εργαζόμενο.


ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης